In cautarea stiucii

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 22 Dec 2009, 19:11

XquiZZiT scrie: Daca nu, mana bagata cu grija si nu foarte adanc sub opercul, inspre mandibula asigura cea mai buna priza, chiar si la pesti mai rasariti.
Deasemenea bun !

Ce nod faci ?Io pierd cam 3 minute cu nodu , sau 6-7 daca fac ceva mai subtil !
Cu 40-50 de lb deja umbli cu prosoape pe mina sau chestii din astea daca se agata :)

XquiZZiT
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de XquiZZiT » 22 Dec 2009, 19:30

Uni knot intre textil si fluoro, trilene intre fluoro si agrafa. O...40-50 lb sunt la pitici pe langa cu ce shufe dau dupe cumetre :))))
Decat sa-ti fie rau, mai bine sa-ti fie bine!!!

My Videos , My Photos

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 22 Dec 2009, 20:51

Ce batz considerati ca are gramajul ideal pentru pescuitul stiucii in rauri (Mures, Olt)? Ma gandesc sa fie totusi un batz usor, daca tot ma plimb toata ziua pe maluri, lungime de 2,40 sau 2,70, puterea de aruncare 10-30? Sau e prea putin? Care ar fi varianta cea mai satisfacatoare, astfel incat pescuitul sa fie totusi unul comod, fara febra musculara?

XquiZZiT
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de XquiZZiT » 22 Dec 2009, 21:31

In functie de ce naluci vrei sa folosesti trebuie sa iti alegi si lanseta. La fel de valabila este si reciproca. Of...incurcate sunt caile pescuitului...
Decat sa-ti fie rau, mai bine sa-ti fie bine!!!

My Videos , My Photos

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 22 Dec 2009, 22:43

Decret: alege batul in functie de nalucile cu care vei pescui, nu de pestii pe care ai vrea sa ii prinzi ! :D
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 22 Dec 2009, 22:52

Pai in functie de pestii la care vei pescui iti alegi nalucile, nu? Degeaba dau la clean cu un slider de 12 cm, sau la somn cu musca artificiala...

razvi
utilizator constant
utilizator constant

@

Mesaj de razvi » 22 Dec 2009, 23:22

@ shimano
Prietene, oriunde ai fi ... de la baltuca la Dunare, cu un MH la 2,40 - 2,70m (prefer EU - 2,70m) faci fata la MADAME Esoxina :) Prefer betele mai lungi, pentru ca sunt mai eficiente in drill si mai precise in shoturile lungi :)
:!: Ca si greutate, asta depinde din materialul de fabricatie a blancului. E clar ca una din FIBRA DE STICLA, va fi mai grea decat una din carbon :)

FIRE `NTINSE :)

@ SF
Nu car salteaua de primire dupa mine si nici pescuitul nu-l fac de moft sau trend ci pur si simplu din PASIUNE. Am spus si repet: FELUL in care aleg sa imi "primesc" capturile sunt chestii personale. Ce sa fac? Sa o las sa se zbata si sa dau cu ea de pamant, chinuindu-ma sa-i scot naluca din gura? Fiecare e liber sa faca cum doreste. GRIP'ul e o unealta foarte inteligenta si utila in acelasi timp, la fel MANUSILE - MINCIOCUL (eu folosesc cele gen SALTWATER, au plasa mai greu agatabila de naluci) si GAFA la somn 8) ( DIN NOU, parerea mea )

FIRE `NTINSE :D
Pescuit. Natura si pasiune. Departe de lumea dezlantuita.

Tavi
veteran
veteran

Re: @

Mesaj de Tavi » 22 Dec 2009, 23:41

razvi scrie: Prefer betele mai lungi, pentru ca sunt mai eficiente in drill si mai precise in shoturile lungi :)
betele mai lungi sunt mai cum vrei tu dar mai precise nu sunt.
Incearca sa bati un cui cu un ciocan cu coada de 2.70
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

razvi
utilizator constant
utilizator constant

:)

Mesaj de razvi » 22 Dec 2009, 23:48

@ Tavi

Multumesc pentru sfat. Dar deja, cam stiu destul de bine ce si cum sa folosesc.
Nu prea vad legatura intre ciocanul cu coada de 2,70m si eficienta in drill a unei lansete mai lungi, comparativ cu a uneia mai scurte .. Dar in fine :) Nu-i niciun bai 8)

In zonele nordice, se folosesc lansete de spinning de 3,00 - 3,30m ... Asta ca se poate si asa ceva, nu datorita faptului ca ai' de colo nu stiu ce sa foloaseasca.
Mult noroc Tavi :)
Pescuit. Natura si pasiune. Departe de lumea dezlantuita.

tudor
Moderator
Moderator

Re: :)

Mesaj de tudor » 22 Dec 2009, 23:50

razvi scrie: In zonele nordice, se folosesc lansete de spinning de 3,00 - 3,30m ... Asta ca se poate si asa ceva, nu datorita faptului ca ai' de colo nu stiu ce sa foloaseasca.
In care zone nordice ca eu nu cunosc.

Scrie răspuns