In cautarea stiucii

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 22 Dec 2009, 14:31

:lol: Ma umfla rasu'

shimano, pestele se prinde in mana cat de strans posibil, sa nu scape. In cazul in care nu te bazezi pe strangerea de mana, foloseste un minciog. Sau vorbeai de cleni?

Eu ma cac in natura si cand prind peste am grija sa'i indes cat mai chitiţi in sac. :lol: Ce inseamna pentru tine respectul pentru natura si pesti? Sa nu ma bas la pescuit si sa salut pestii cand ajung pe garla? Eu zic sa'ti masori mai bine cuvintele...

Lasand gluma la o parte, vezi ca jignesti direct / indirect foarte multi oameni.

Cheers

razvi
utilizator constant
utilizator constant

:)

Mesaj de razvi » 22 Dec 2009, 14:32

:idea: La MANIPULAREA STIUCII, dar si a altor rapitori, folositi GRIP'ul cu falcile mobile - rotirea lor in jurul axului pentru o mai buna siguranta - A VOASTRA & A CUMETREI ... Cunosc cazuri, in care s-au zbatut stiucile atat de tare incat si-au rupt bucati din maxilar/buze :cry: Nu-i pacat de ele? Eu si la primire, daca pescuiesc de pe mal, FOLOSESC SALTEAUA DE PRIMIRE, asemeni crapului. Parerea mea, ca stiuca, acest nobil al apelor, pe langa REGELE PASTRAV, merita acest tratament - NU DOAR acei purcei acvatici (CRAPII).

:!: P.S. :!: Tot ce am scris aici sunt PARERI PERSONALE. Fiecare face cum considera.

RESPECTUL PENTRU NATURA, inseamna implicit respectul pentru fauna ei. RESPECTUL PENTRU NATURA inseamna respectul pentru tine insuti 8)

Ramaneti cu bine dragii mei :)

FIRE `NTINSE !!
Pescuit. Natura si pasiune. Departe de lumea dezlantuita.

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 22 Dec 2009, 15:05

Draga Todi, veteran sau nu, raspunsul tau sincer "Eu ma cac in natura..." reflecta exact personalitatea pescarului roman modern, ca nu degeaba avem apele asa cum le avem, si malurile si mai si. Tocmai pt ca unii se caca pe/in natura, inclusiv pe fauna ei...

razvi
utilizator constant
utilizator constant

:)

Mesaj de razvi » 22 Dec 2009, 15:08

De gustibus non est disputandum :lol:

Cu asta inchei OFFtopicareala.. Daca se va mai scrie, pe tema cumetrei sau cel putin legat de pescuit, particip si eu la discutii, cu placere :)

Ramaneti cu bine.

Sarbatori fericite ..si FIRE `NTINISE :)
Pescuit. Natura si pasiune. Departe de lumea dezlantuita.

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 22 Dec 2009, 16:04

prietene robert, esti plictisitor prin insistenta, si te faci ca nu intelegi ce ti se spune ... semeni din ce in ce mai mult cu gerula ....

primo.

chestia cu " memberu' senior/junior " tu ai declansat-o .... iar eu ti-am raspuns la ea peiorativ .... nu mai stii nici ce ai scris ... arunca o privire la primul reply catre mine ....

secundo.

felul in care ai folosit cuvantul idiot nu lasa nici un dubiu de interpretare catre cine era adresat. mi se pare ca incerci sa umbli cu cioara vopsita acu', la al enspelea mesaj .... si trust me, idiotul esti tu .... iti spune un nene care este ancorat perfect in realitate ....

terto

continui sa bati campii cu cruzimea fata de animale si alte marafeturi ( ceea ce eu numesc bagare in seama ), si mai faci si comentarii de fraier neadaptat la ce ti-a scris todi, desi era evident si pentru un mic napoleon de ospiciu pt boli nervoase ca tine ca mesajul reprezinta o hiperbola a ceea ce te deranjeaza pe tine si este postat " most probably on purpose" (in realitate 20 ca tine nu fac un nenea todi, cel putin la cantitatea de peste prins )

ti-ai pus intrebarea, geniu al logicii , expert in matematici boolene, biciul lui dumnezeu din vremurile moderne, de ce mama dracului tineam stiucile alea asa din moment ce toate, absolut toate urmau a fi eliberate ???

din nestiinta ... chestie pe care am remediat-o ... asa ca ce te **** atata pe tine grija si ce ti-a trebuit tie mesajul ala justitiar dupa 2 ani zile in care tot siteul a vazut articolu', si puteau sa-mi frece ridichea de 1000 de ori pana acu, si sa ma invete bunele maniere cu stiuca ????

ca sa finalizam pretene robert, hai sictir si nu ma mai deranja cu raspuns ca ma plictisesti ..... du-te si te joaca cu cubuletele tale acolo, prinde stiuci si pupa-le in bot, si lasa-ne pe noi braconierii sa ne umplem portbagajele de stiuci chioare de la "mishandling" ....

auzi la el ... justititiarul din tg mures ... o stii pe aia " medicamente, medicamente " ?

andreypck
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de andreypck » 22 Dec 2009, 17:16

schimband subiectul, va intreb :

cauta cineva stiuca iarna la copca? (daca tot e sezon :lol: )

daca da, pe unde, cu ce, cum??? Poate chiar pe sacalaia ... sau poate nu...

PS: eu n-am mai dat la copca :roll:
Prinde si Elibereaza!

SF
veteran
veteran

Re: :)

Mesaj de SF » 22 Dec 2009, 17:19

razvi scrie::idea: La MANIPULAREA STIUCII, dar si a altor rapitori, folositi GRIP'ul cu falcile mobile - rotirea lor in jurul axului pentru o mai buna siguranta - A VOASTRA & A CUMETREI ... Cunosc cazuri, in care s-au zbatut stiucile atat de tare incat si-au rupt bucati din maxilar/buze :cry: Nu-i pacat de ele? Eu si la primire, daca pescuiesc de pe mal, FOLOSESC SALTEAUA DE PRIMIRE, asemeni crapului. Parerea mea, ca stiuca, acest nobil al apelor, pe langa REGELE PASTRAV, merita acest tratament - NU DOAR acei purcei acvatici (CRAPII).
Gripu ii bun pt. poze , nu te faci cu muci pe mina si in unele ocazii nu apare palma cum trebuie , ca semn de comparatie , si unii cred ca au peste mai mare decit ii in realitate :lol:

Cu saltea de primire in spate dupa stiuca , asta ar putea fi titlu de revista pt. indivizii care s-au apucat de pescuit pt. ca era trendy , imi amintesc de citiva care mergeau la concursuri de crap cu monturi cumparate in magazin , pt. ca nu stiau sa le faca :lol: :lol:

Asta cu tinut stiuca de ochii ii de pe vremea antica si dedemult , insa era o manevra ca sa tii stiuca sigur si era o chestie cunoscuta in breasla intr-o vreme cind catch and release nu prea exista , cu mici exceptii . O minusa uda nu te obliga nici o stringi prea tare , nici nu ramii cu mucusu in mina , da sa fie uda :wink:

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 22 Dec 2009, 17:30

hehe, SF, intre timp am invatat ce tre' facut cu stiucile astea , si am si toate sculele necesare, mincioc de pastrav pt barca, 2 gripe' de'alea (gafa o tin ascunsa sa nu ma vada lumea :D :D :D ) manusa si tot ce se mai poate inventa in domeniu ....

daca vrei sa stii, fac o confesiune : schema cu ochii o vazusem intr-una din faimoasele emisiuni de pescuit de pe tembelizor, dar care din ele nu mai tin minte ...

in mod particular, dupa aparitia articolului mi-au mai zis unu altu de chestia cu ochii ( desi practic nu apesi pe ochii stiucii, ci pe arcade , dar in fine ) si mi-am insusit lectia .....

la nenea robert shimano nu mi-a placut si nu-mi place stilul, iar postul lui merita cel putin replyurile pe care le-a primit si inca ceva peste ....

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 22 Dec 2009, 17:31

XquiZZiT scrie:Pe ape tulburi struna metalica e sfanta. Pe ape limpezi poti sa iti construiesti singur din fluorocarbon gros (min 0.60 mm) propria struna. Eu nu am avut nicio ruptura la asa ceva (dau cu ProLogic XLNT Spectrum de 0.59-0.75 ), dar dupa fiecare captura verific cu mana starea strunei, daca e prea sifonata o schimb imediat. Poti sa o construiesti ca pe o struna normala, legand la un capat un vartej iar la celalalt o agrafa, dar eu prefer sa leg cam 80-100 cm direct de textilul de pe mulineta, iar in celalalt capat agrafa cu vartej.

Fire'ntinse!
De ce nu preferi fluorocarbon si pe ape tulburi ! Daca nu cunosti deloc balta , sau putin balta io cred ca merita sa ai un leader de abraziune mai lung , si nu se face sa dai cu un metru de struna metalica , desi nu-i imposibil !

Am dat in doua balti anu trecut , una dintre ele balastiera , una fosta ! Stiam ca au fundu cu scoici si ca era plin de gropi ca dupa bombardament , plin de hopuri ! Am dat cu 30 lb pe tambur si un metru jumate , sau mai mult ,de leader de 30 lb , chiar si cu 40 . Desi am plimbat o multime de naluci , nu am luat pe baltile alea decit la Rapala Ratllin lasat pe fund si ..tirit pe acolo , contact cu fundu aproape permanent , luam multa mizerie in ancore , insa in conditiile alea o functionat ! Nu am pierdut nici o naluca , am schimbat doar leaderul cam de 3 ori intr-o partida , am agatat de fund de destule ori insa nu am atins se vede cu textilu , lucru care ar fi putut sta altcumva daca dadeam cu struna metalica scurta !

XquiZZiT
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de XquiZZiT » 22 Dec 2009, 18:47

Buna idee, la chestia asta nu m-am gandit, dar nici nu m-am intalit cu o asemenea situatie cand am dat dupa stiucane. In general caut stiuca cu naluci mari, ceea ce implica si folosirea unui fir textil pe masura. Nu zic de ce grosime ptr ca o sa imi pun un forum intreg in cap, (e Spiderwire si tradus in livre aproape ca nu ajung doar doua cifre ca sa scriu la cat rezista) :)), asa ca problema cu abraziunea nu prea se aplica. In schimb am aplicat ideea asta la jig, unde de multe ori, doar dupa cateva lanseuri printre bolovani un fluorocarbon mai subtire da semne de oboseala.Mai grav e cand incepi sa agati si nodul care cedeaza e cel dintre inaintas si firul principal, iar nodul nu e unul care se face foarte rapid din pricina grosimii acestuia. Ce mi se pare ciudat e ca atunci cand folosesc fluorocarbon asa de gros la jig simt o vibratie mult mai puternica in lanseta pe caderea nalucii.

Acum referitor la manipularea stiucii, daca am de gand sa o retin nu ezit sa ii bag gripu'n bot, si imediat un mai in tzeasta (parerea mea e ca e mai uman asa decat sa o tarai prin juvelnice toata ziua ca dup-aia sa isi dea duhu prin portbagajul masinii in vreo punga). Daca e de eliberat, apucata de ceafa e cel mai simplu daca dimensiunea permite. Daca nu, mana bagata cu grija si nu foarte adanc sub opercul, inspre mandibula asigura cea mai buna priza, chiar si la pesti mai rasariti.
Decat sa-ti fie rau, mai bine sa-ti fie bine!!!

My Videos , My Photos

Scrie răspuns