In cautarea stiucii
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
:)
@ tudor ... Suedia si Danemarca sigur, pentru ca am vazut. In general peste tot, in zonele nordice ale continentului, pentru ca acolo apele sunt mult mai limpezi si nu se pot apropia asa mult de "prada", fiind astfel nevoie de lansari mai lungi - nimerirea zonelor vizate, de la distante mai mari 

Pescuit. Natura si pasiune. Departe de lumea dezlantuita.
Cun totul intamplator mai pescuiesc si eu prin Scandinavia. Nu am vazut lansete lungi caci toti pescuiesc din barca. De pe mal nu am vazut pescari.
Lansetele lungi se folosesc la momeala vie, cand plimbi un peste viu sau mort si il pui printre crengile copacilor cazuti, tu fiind pe mal.
Altfel lansete de spinning mai lungi de 2,70m pe apa dulce eu nu am vazut si nici nu am auzit ,si nici macar pe un stand la vre-un targ de pescuit.
Ah, au fost niste modele de "mort manié" de 2,90m dar au avut un succes limitat. Cand te plimbi cu lanseta o agati in toti copacii. Ori "mort manie" e mai mult pentru salau, deci mai putin in tarile foarte nordice. La stiuca o momeala care lucreaza incet inttre doua ape ar merge mai bine, nu ? Ori in cazul asta de ce o lanseta de 3,30m ?
Lansetele lungi se folosesc la momeala vie, cand plimbi un peste viu sau mort si il pui printre crengile copacilor cazuti, tu fiind pe mal.
Altfel lansete de spinning mai lungi de 2,70m pe apa dulce eu nu am vazut si nici nu am auzit ,si nici macar pe un stand la vre-un targ de pescuit.
Ah, au fost niste modele de "mort manié" de 2,90m dar au avut un succes limitat. Cand te plimbi cu lanseta o agati in toti copacii. Ori "mort manie" e mai mult pentru salau, deci mai putin in tarile foarte nordice. La stiuca o momeala care lucreaza incet inttre doua ape ar merge mai bine, nu ? Ori in cazul asta de ce o lanseta de 3,30m ?
razvi, eu ma refeream la precizia unui bat lung in lanseu.
cu drillul e alta poveste si probabil ai dreptate. si cu lanseul mai lung ai dreptate. Dar cu precizia lanseului nu, sorry.
Cu cat e mai scurt batul cu atat lansezi mi precis.
acum poate vezi legatura dintre lungimea cozii ciocanului si precizie.
mult noroc si tie.
cu drillul e alta poveste si probabil ai dreptate. si cu lanseul mai lung ai dreptate. Dar cu precizia lanseului nu, sorry.
Cu cat e mai scurt batul cu atat lansezi mi precis.
acum poate vezi legatura dintre lungimea cozii ciocanului si precizie.
mult noroc si tie.
Ultima oară modificat 23 Dec 2009, 00:29 de către Tavi, modificat 1 dată în total.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
Tudor, eu nu contest ce spui tu.. Eu doar iti spuneam ceea ce am vazut si am auzit si de la altii... Depinde unde pescuiesti si din barca, dar poti folosii si lansetele de 3m pe un luciu intins spre exemplu
sau in zone unde nu se pescuieste foarte des.. 

Re: @
Da cum faci , prinzi pestele si suni un prieten sa vina repede cu salteauarazvi scrie:
@ SF
Nu car salteaua de primire dupa mine si nici pescuitul nu-l fac de moft sau trend ci pur si simplu din PASIUNE. Am spus si repet: FELUL in care aleg sa imi "primesc" capturile sunt chestii personale. Ce sa fac? Sa o las sa se zbata si sa dau cu ea de pamant, chinuindu-ma sa-i scot naluca din gura? Fiecare e liber sa faca cum doreste. GRIP'ul e o unealta foarte inteligenta si utila in acelasi timp, la fel MANUSILE - MINCIOCUL (eu folosesc cele gen SALTWATER, au plasa mai greu agatabila de naluci) si GAFA la somn( DIN NOU, parerea mea )

Deci , grip , salteaua , manusi , mincioc saltwater ( sa-mi explici cum ii ala ca mor de curiozitate

Da, o car dupa mine SALTEAUA .. E mai mica in dimensiuni. O rulez si o agat deasupra rucsacului cu accesorii... NU sun niciun prieten sa o aduca
Eventual, il sun sa-i spun impresii de la locul cu pricina sau sa-l rog sa puna berea la rece

Legat de minciocul SALTWATER ( = mincioc de apa sarata ) poti sa vezi modele de la SHIMANO ( eu asta il folosesc BMSWN12 )
GRIP'ul e o unealta foarte inteligenta si utila in acelasi timp, la fel MANUSILE - MINCIOCUL
DE AICI nu sa nu intelegi ca le car pe toate dupa mine tot timpul. Depinde de locul unde pescuiesc/peste vizat.
P.S. Nu mai fi atat de ironic colegu, nu e frumos... Sau daca iti place, fa-o cu altii
Numa' bine! Cred ca am fost suficient de clar...

Legat de minciocul SALTWATER ( = mincioc de apa sarata ) poti sa vezi modele de la SHIMANO ( eu asta il folosesc BMSWN12 )

GRIP'ul e o unealta foarte inteligenta si utila in acelasi timp, la fel MANUSILE - MINCIOCUL

P.S. Nu mai fi atat de ironic colegu, nu e frumos... Sau daca iti place, fa-o cu altii

Numa' bine! Cred ca am fost suficient de clar...

@ SF 
Ete' ca acu sti colegu' ... Sper ca te-am lamurit oleaca ..

Ete' ca acu sti colegu' ... Sper ca te-am lamurit oleaca ..

Cat de imbecil trebuie sa fie cineva ca sa nu-si dea seama ca un peste nu se tine bagandu-i degetele in orbite. Se pare ca aveai nevoie ca ghidul sa te lumineze, singur nu-ti puteai da seama. Se mai si pozeaza tzantzosh cu saracele stuci. E clar, e praf omul.toni f scrie:
daca erai baiat destept, ai fi cautat daca este vre-un topic despre articolul asta, si ai fi vazut ca mi s-a spus de atunci lucrul asta, si ca nu stiam acum 2 ani de schema cu ochii , si nici ghidul nu m-a luminat in privinta asta ... intre timp lucrurile s-au schimbat nitel .... pe vremea aia nici nu aveam grip ...
.
Augustin, l-am intalnit pe tonif acum aproape 2 ani si i-am spus deja ca nu asa se tin stiucile.
Ca sa inveti un om ce sa faca intr-o anumita situatie nu-l faci imbecil din prima. Si sa stii ca nici nu e. A fost sfatuit asa de ghizii din delta. A cui o fi vina ?
Sunt moduri mai subtile de a expune o opinie fara sa fie nevoie sa insulti o persoana care se exprima aici.
Si cum tot scrii din Franta poate sunt sanse sa ne intalnim ca sa vad si eu cum tii stiucile.
Tudor
Ca sa inveti un om ce sa faca intr-o anumita situatie nu-l faci imbecil din prima. Si sa stii ca nici nu e. A fost sfatuit asa de ghizii din delta. A cui o fi vina ?
Sunt moduri mai subtile de a expune o opinie fara sa fie nevoie sa insulti o persoana care se exprima aici.
Si cum tot scrii din Franta poate sunt sanse sa ne intalnim ca sa vad si eu cum tii stiucile.

Tudor