In cautarea stiucii
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
In cautarea stiucii
Pescuiesc de ani de zile la clean (spinning), insa, de cateva luni, am schimbat macazul si devin tot mai bolnav de fenomenul "stiuca". Aici in jurul Tg-Mures-ului nu am prea multe optiuni: Cateva balti cu stiuci destul de mici si putine, si raul Mures cu stiuci mari, dar si mai putine. Acum, rugamintea mea este sa ma ajutati (cei ce "lucreaza" in domeniu, pe rauri) sa localizez locurile de stiuca, salau, sau somn...care sunt criteriile? De unde pot fi sigur ca locul X contine stiuca? Sau salau? In paralel citesc si carti despre rapitori, locurile unde stau, se ascund, isi fac cuiburi, dar daca ies pe Mures, nu pot sa spun la sigur ca "uite, frate, ASTA-I LOC DE STIUCA!!!!". Poate stiti voi mai multe.
...de data asta iti doresc Succes ! in tentativa ta , dar se pare ca urmatorul fenomen va afecta raspunsul pe care-l astepti :
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... cretomania
...in rest :
Fir intins !...tuturor.
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... cretomania
...in rest :
Fir intins !...tuturor.

@
@ shimano prietene, sper sa iti fie de folos..
Stiuca, batrana doamna, cel mai frumos peste..
Pe Mures, tot mai putina stiuca este... Poti incerca in zona de varsare a vailor/raurilor mai mici sau in zonele cu apa lina si curata, in preajma copacilor cazuti sau salciilor mari din maluri, poate dai de MADAME Esoxina
Primavara sta in locurile de reproducere a carasului, spre sfarsitul anotimpului se trage in adancuri, iar vara trebuie cautata in larg, in zone unde curentii sunt slabi, apele curate si oxigenate.
Toamna se apropie de mal pentru cautarea hranei. In aceasta perioada o gasim la 1-1,5 m, dar si in zone mai putin adanci.
O poti observa dupa cercurile facute pe apa si dupa pestisorii care sar afara, in urma miscarii si plescaitului, precum si dupa atacul la suprafata.
Stiuca, batrana doamna, cel mai frumos peste..

Pe Mures, tot mai putina stiuca este... Poti incerca in zona de varsare a vailor/raurilor mai mici sau in zonele cu apa lina si curata, in preajma copacilor cazuti sau salciilor mari din maluri, poate dai de MADAME Esoxina

Primavara sta in locurile de reproducere a carasului, spre sfarsitul anotimpului se trage in adancuri, iar vara trebuie cautata in larg, in zone unde curentii sunt slabi, apele curate si oxigenate.
Toamna se apropie de mal pentru cautarea hranei. In aceasta perioada o gasim la 1-1,5 m, dar si in zone mai putin adanci.
O poti observa dupa cercurile facute pe apa si dupa pestisorii care sar afara, in urma miscarii si plescaitului, precum si dupa atacul la suprafata.
Pescuit. Natura si pasiune. Departe de lumea dezlantuita.
Eu unul am luat google earth-ul si am trecut in revista toate locurile de pe langa Reghin . E bine sa vezi si sa pescuiesti orice balta cit de mica pentru ca acolo o sa ai cele mai multe surprize pe baltile mai neumblate .Uita-te pe harta mai ales pe portiunile unde a fost candva albia riului.Pot sa iti zic ca am fost de 2,3 consecutiv ori pe la Faragau fara sa am nici macar un atac si cand ma duc pe locuri din astea totusi mai prind cate 4-5 marlite .Nu-i nu stiu ce, sa nu crezi ca le duc acasa ,dar macar simt ca pescuiesc si prind ceva.Locuri cu stiuca mare cel putin in zona asta nu prea cred ca mai sunt.S-a prins de 1,5-2kg pe Mures la pestisor viu, mai mare nu am auzit.
Multumesc de raspuns. Intr-adevar, Google Earth m-a ajutat enorm de-al lungul verii sa caut (si sa gasesc) tot felul de bratze moarte, si balti mici si mari, unde chiar am prins stiuci, dar nimic ce sa depaseasca juma de kil... Multi se lauda cu capturi de 5-7 kile, pe Mures si imprejurimi...dar eu n-am avut parte de asa ceva... 

sti unde sa incerci ,la gura de varsare a nirajuluishimano scrie:Multumesc de raspuns. Intr-adevar, Google Earth m-a ajutat enorm de-al lungul verii sa caut (si sa gasesc) tot felul de bratze moarte, si balti mici si mari, unde chiar am prins stiuci, dar nimic ce sa depaseasca juma de kil... Multi se lauda cu capturi de 5-7 kile, pe Mures si imprejurimi...dar eu n-am avut parte de asa ceva...
- semlecangheorghe
- veteran
Stiuca este un rapitor vorace,si ,daca isi face simtita prezenta intr-un loc este relativ usor de prins.Da aia cam greu sa dai de ea pe foamea asta,asa ca unii gasesc de bine sa tina pt ei putinele locatii(pe Mures si imprejurimi) unde mai poti da de stiuca,asta ca la anu sa mai aiba ce prinde... 

Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.