In cautarea stiucii
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Of of..nasol ce zici tu, fishi. Ma doare pe mine cand citesc de suferintza stiucilor de mai sus....dar asta e. Pacat ca s-a interzis folosirea scaunului electric. Domnilor, multumesc mult pt comentarii, deja ma simt mult mai informat, insa am o alta problema, si ma sacaie destul de tare....NU-MI PLAC STRUNELE!!! Am impresia ca voblerul/blinkerul nu evolueaza cum trebuie daca pun si struna de otel/kevlar/volfram. Din cele Aprox 80-90 de stiuci prinse de mine in decursul a 2 ani, doar una singura mi-a retezat damilul si a plecat cu piercing-ul in buza. E drept ca cea mai mare stiuca a mea a fost doar de 2,3 kg, dar nu folosesc niciodata strune. E chiar asa mare tragedie oare? Sau alte alternative nu exista in loc de astea? Firul textil tot asa usor il taie stiuca ca si damilul? Voi, astia MARI, cum procedati?
Deci...textilul se taie in dintii stiucii mai usor decat monofilamentul.shimano scrie:Firul textil tot asa usor il taie stiuca ca si damilul?
Doar kevlarul mai rezista, dar si asta se roade dupa ceva timp..
P.S. Nici eu nu folosesc struna

https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura
Parerea mea este sa arunci damyl-ul ala la gunoi ,sa pui un multifilament de bun simtz(PP,TL,etc) si sa pescuiesti cu struna(daca esti dedicat pe stiuca).E pacat sa taie si sa ramana cu ceva in gat sau s-o ratezi pe ,,aia mare''.Sunt ceva strune bune in comert si eu iti recomand cat mai subtziri posibil(asa naluca are o evolutie normala).
- andreypck
- utilizator constant
Poate fi numai coincidenta, este adevarat.
Doar ca ma gandesc la stiucile prinse, cu ochelari polarizanti se observa bine, ajunge langa naluca si se opreste o clipa, dupa care ataca. (daca ataca)
normal ca nu sta cu sublerul sa masoare struna, dar...analizeaza totusi pe ce pune gura.
de asta consider ca mai bine sa para para totul cat mai natural.
tot de asta cred ca sunt strune verzi - sa fie confundate cu vegetatia.
E drept ca sunt si fire textile galbene sau alte culori tari numai pentru a avea control vizual bun asupra nalucii.
Nah... fiecare cum crede.
Doar ca ma gandesc la stiucile prinse, cu ochelari polarizanti se observa bine, ajunge langa naluca si se opreste o clipa, dupa care ataca. (daca ataca)
normal ca nu sta cu sublerul sa masoare struna, dar...analizeaza totusi pe ce pune gura.
de asta consider ca mai bine sa para para totul cat mai natural.
tot de asta cred ca sunt strune verzi - sa fie confundate cu vegetatia.
E drept ca sunt si fire textile galbene sau alte culori tari numai pentru a avea control vizual bun asupra nalucii.
Nah... fiecare cum crede.

Prinde si Elibereaza!
Strunele alea sunt verzi pt ca e materialul mai ieftin,dealtfel sunt foarte proaste si groase.
Ca si test agata pe langa naluca(vobler,twister,lingura,etc) un fir de iarba si ai sa vezi ca nu mai ataca nimeni.Stiuca mare inspecteaza naluca dar............chiar credeti ca o confunda cu un peste intotdeauna????stiuca ataca de foame(cam 40%),simtz teritorial(30%) curiozitate(30%).Sunt observatiile mele,nu sunt luate din carti si am prins cateva stiuci&marle la viata mea...
Ca si test agata pe langa naluca(vobler,twister,lingura,etc) un fir de iarba si ai sa vezi ca nu mai ataca nimeni.Stiuca mare inspecteaza naluca dar............chiar credeti ca o confunda cu un peste intotdeauna????stiuca ataca de foame(cam 40%),simtz teritorial(30%) curiozitate(30%).Sunt observatiile mele,nu sunt luate din carti si am prins cateva stiuci&marle la viata mea...
.
@ shimano,
Draga prietene, iti recomand cu sa folosesti strunele, mai ales cand cauti pe MADAME Esoxina
Nu se stie niciodata peste ce exemplar dai
Nu influenteaza deloc evolutia nalucilor. Asta doar daca nu sunt legate corect pe linia principala sau capatul de fir ramas dupa legare, e prea lung, lovind marginile inelului de la vartej
Iti recomand:
STRUNELE BERKLEY 23CM/9KG
STRUNA Sert 5 Kg + AGR-VART- 30 cm
STRUNA MUSTAD 30CM/12KG
Eu cele de la Berkley le folosesc mereu. De vreo 2 saptamani, mi-am mai luat 10 seturi.
Draga prietene, iti recomand cu sa folosesti strunele, mai ales cand cauti pe MADAME Esoxina

Iti recomand:

Pescuit. Natura si pasiune. Departe de lumea dezlantuita.