In cautarea stiucii

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 19 Dec 2009, 13:27

riscu meseriei . da si sa pui una slaba si sa se rupa sa ramana vobleru tot te scuturi de ceva bani . Pui in balanta si daca nu iti merita mai bine stai acasa :)

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 19 Dec 2009, 13:47

grecu scrie:riscu meseriei . da si sa pui una slaba si sa se rupa sa ramana vobleru tot te scuturi de ceva bani . Pui in balanta si daca nu iti merita mai bine stai acasa :)
Decit sa omori stiuca cu bunastiinta ...mult mai bine stai acasa ...
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 19 Dec 2009, 13:59

mai ales acuma de craciun pacat sa decorezi stiuca cu voblere ca bradu de craciun :lol:

andreypck
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de andreypck » 19 Dec 2009, 17:10

Se vede ca "fishi" a fost in cautarea stiucii astazi la Sacalaia.

Il asteptam cu comentarii sa vedem cum o fost, ce strune o folosit :)

Apropo, ce sanse ii dati la o stiuca sanatoasa de vro 60 70 cm, care o ramas cu un Rapala Magnum cu ambele ancore infipte, una intre buze si una pe exterior?

Is curios daca ar mai avea o sansa... Stiti ceva intamplari? Ati prins vreuna cu alta naluca in gura?

Sau tinem un moment de reculegere... :(
Prinde si Elibereaza!

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 19 Dec 2009, 17:22

Io zic ca va raspindi o noua moda de piercing printre suratele ei,dupa care vor forma un fel de gasti,fiecare gasca cu voblerul ei preferat ,evident rivale intre ele.....
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

razvi
utilizator constant
utilizator constant

.

Mesaj de razvi » 19 Dec 2009, 17:28

@ andreypck

:shock: NU E INGHETATA apa pe Sacalaia?

In ceea ce priveste cumetritza "decorata" cu un vobler, mi se pare si imi vine destul de greu sa cred ca ar putea supravietuii, asta in cazul in care intepaturile sunt profunde .. nu unele superficiale. Depinde si de pozitia voblerului in gura, daca e prins din lateral ( intersectandu-se cu falcile cumetrei) si nu de extremitati, acea stiuca e condamnata la pierzanie, nemaiputand sa se hraneasca calumea - DELOC chiar :(
Pescuit. Natura si pasiune. Departe de lumea dezlantuita.

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 20 Dec 2009, 22:55

Domnilor, va rog sa va uitati putin la urmatorul articol: http://www.rapitori.ro/articole_arata.php?cat=3&id=88 Nu cititi nimic, doar uitati-va la poze, si spuneti-mi daca e corect si "sanatos" ca sa tii asa stiucile (adica-ti bagi degetele-n ochii ei?????)? Nu stiu, cel putin mie mi se face mila de ele, si nu vad altceva in aceste poze decat CRUZIME! Sunt eu paranoic sau chiar e nasoala faza? :roll: :(

Am gasit ceva pe net: http://www.absoluteastronomy.com/topics/Esox
If practicing catch and release fishing, care for the pike should be the pike angler's utmost concern. The formerly recommended practice of grasping a pike by its eye sockets (tragically interpreted as "its eyes") resulted in countless released pike that quickly died from inability to see prey any longer.
The current recommended method of grasping pike is to close the hand firmly over the gill covers, and to make the period of handling the pike as short as possible before release. Grabbing the pike by the gill covers is not feasible when the pikes are very big, but it is easy to handle the pike by inserting the fingers at the bottom of the gill opening and grabbing the lower jaw. Big pike should also be supported at the belly. When a pike is held this way it is also easier to keep the mouth open to unleash the hooks.

Daca ati inteles, excelent, daca nu, va traduc: Aceste stiuci eliberate, dupa ce niste idioti si-au bagat degetele-n ochii lor, AU MURIT dupa foarte putin timp din cauza ca au orbit si nu mai vedeau prada.

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 21 Dec 2009, 10:07

pretine shimano, ce noroc ai ca esti prin targu mures, ca altfel "idiotu" in cauza venea sa-ti esplice putin cu catchu dar mai putin cu releasu' la papagalii care se trezesc ei sa faca pe justitiarii dupa ani de zile ...

daca erai baiat destept, ai fi cautat daca este vre-un topic despre articolul asta, si ai fi vazut ca mi s-a spus de atunci lucrul asta, si ca nu stiam acum 2 ani de schema cu ochii , si nici ghidul nu m-a luminat in privinta asta ... intre timp lucrurile s-au schimbat nitel .... pe vremea aia nici nu aveam grip ...

asa ca hai sictir un pic, si vezi-ti de palaria si ochelarii tai, nu da lectii unuia care pescuia catch and release la crap cand tu nici nu auzisei de conceptul asta ....

daca nu-ti convine ca te-am luat la **** , gandeste profund inainte sa scrii un topic ...

si daca tot mai ai nervi, anunta-ma cand vii in bucuresti, si iti dau ocazia sa-mi explici live cat de idioti sunt unii, si cum au murit sarmanele stiuci, porcii dracului de braconieri care mai au si tupeul sa puna poze pe site si sa scrie articol !!!!!

ps: mai bine iti canalizai energia creatoare catre cei cu curent, cu plase monofilament , jepcarii, cei cu carbid etc etc etc ....

ps2: nu esti paranoic ... esti doar un papagal obosit care deodata s-a simtit Robespierre ......

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 21 Dec 2009, 10:20

Dom'le senior member, intentia mea n-a fost sa te jignesc, pur si simplu cautam explicatii la acest fenomen (acu cateva saptamani am vazut la REAL acelasi fenomen..."muncitorii" prindeau cate-un crap de 5-6 kile de ochi si asa serveau cumparatorii...iar eu ma simteam aiurea). Ce-a fost a fost, si daca n-ai stiut, e ok, cine te condamna? Eu cu siguranta nu. Dar sa-ti spun o chestie...tocmai pentru ca iubesc pestii atat de mult, si mi-e mila de ei, deja de peste 20 de ani aplic catch & release-ul, cu toate ca nu stiam de existenta fenomenului. Sunt nou pe forum, dar nu sunt nou pe malul apei, iar daca nu ai de adus nimic altceva in apararea ta decat injuraturi si invitatii la "explicatii live", atunci chiar nu m-an inselat in privinta ta, si esti asa cum esti...tu stii mai bine. Propun sa te calmezi, caci nimeni nu te-a dat in judecata, este un forum aici si incercam sa gasim raspunsuri la intrebarile noastre, fara violenta, injuraturi si invitatii la bataie. Pace tie :wink:

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 21 Dec 2009, 10:22

andreypck scrie:Se vede ca "fishi" a fost in cautarea stiucii astazi la Sacalaia.

Il asteptam cu comentarii sa vedem cum o fost, ce strune o folosit :)

Apropo, ce sanse ii dati la o stiuca sanatoasa de vro 60 70 cm, care o ramas cu un Rapala Magnum cu ambele ancore infipte, una intre buze si una pe exterior?

Is curios daca ar mai avea o sansa... Stiti ceva intamplari? Ati prins vreuna cu alta naluca in gura?

Sau tinem un moment de reculegere... :(

Am cautat-o si nu am gasit-o dar unul din colegii mei a reusit sa o gaseasca(singurul care a punctat).Frumushica pe la 9-10 kg ,o sa apara in galerie.Strune,mda ar merge pt Sacalaia un ,Fintastik sau cele de la Zalt(foarte bune si fara memorie).

Scrie răspuns