Acum, apropo de "trenuri", daca ai suficient fir pe tambur teoretic ai putea scoate orice traieste prin apele noastre si cu echipament de spinning mai sanatos. Practica difera insa nitel, si anume in partile esentiale
Cum sa ai parte de senzatii tari cu un avat la kil?
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
Vad ca se vehiculeaza tot felul de chestii
. Firul era textil de 15lbs dar forfach-ul era mono de 6lbs.
Acum, apropo de "trenuri", daca ai suficient fir pe tambur teoretic ai putea scoate orice traieste prin apele noastre si cu echipament de spinning mai sanatos. Practica difera insa nitel, si anume in partile esentiale
, pentru ca pestele ala, odata ce-a luat nspe metri de fir, va gasi cu siguranta o structura in care sa-ti agate.
Cu lacrimi Bastus!
-
andrei-ovidiu
- veteran

si discutia poate continua la infinit...cert este ca e total neadecvat pe un echipament UL sa folosesti un textil de 15 lb, eu folosesc TUF Line XP de 15 lb pe bat MH, St Croix Avid de 9 ft., 3/8 1 1/4 oz.!
Adi_: mai e si de noroc chestia...pe mine asa m-a prins "trenu" ala pe ML de 7ft., Moderate Fast...de ce naiba nu imi da si mie un "trenulet" aceeptabil pe asta MH!
Adi_: mai e si de noroc chestia...pe mine asa m-a prins "trenu" ala pe ML de 7ft., Moderate Fast...de ce naiba nu imi da si mie un "trenulet" aceeptabil pe asta MH!
Nu vad nici o greseala in a pescui cu un fir principal mai gros atat timp cat adaptezi liderul la situatia in care pescuiesti.
Eu nu am pe nici o mulineta textil mai subtire de 20 lbs si asta nu ma incurca de loc la pescuit. Cred ca e mai simplu sa schimbi liderul decat firul de pe tambur.
Eu nu am pe nici o mulineta textil mai subtire de 20 lbs si asta nu ma incurca de loc la pescuit. Cred ca e mai simplu sa schimbi liderul decat firul de pe tambur.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
La clean depinde evident si ce culoare de textil folosesti, Ripcord SI + pe care-l utilizez eu e verde cu negru, se confunda foarte usor cu vegetatia acvatica. Daca dai cu un galben turbat nu garantez ca nu se schimba situatia
.
Singura situatie in care se cere un fir subtire e cand ai nevoie sa lansezi lung cu echipament UL/L. Atunci intr-adevar un textil gros iti scurteaza lanseul, dar pe Neajlov/Sabar/samd chiar nu e cazul.
Singura situatie in care se cere un fir subtire e cand ai nevoie sa lansezi lung cu echipament UL/L. Atunci intr-adevar un textil gros iti scurteaza lanseul, dar pe Neajlov/Sabar/samd chiar nu e cazul.
Cu lacrimi Bastus!
Ce atata tura-bura pe un subiect care e clar ca si lumina zilei.Normal ca ideal e sa ai zece betze si 20 de tamburi pe care sa ii adaptezi cat mai bine la nevoile si situatiile care apar pe apa, dar daca nu prea ai ce, improvizezi si faci compromisuri. Cam asta fac cei mai multi spinneri, nu vad o greseala in ce a facut Gerul, doar un compromis.
Cat despre firul principal care sperie pestele....nu se pune problema, sau eu cred ca nu are nici un impact, atata timp cat ai lider.
Cat despre firul principal care sperie pestele....nu se pune problema, sau eu cred ca nu are nici un impact, atata timp cat ai lider.