Cum sa ai parte de senzatii tari cu un avat la kil?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 23 Aug 2006, 10:41

Vad ca se vehiculeaza tot felul de chestii :P. Firul era textil de 15lbs dar forfach-ul era mono de 6lbs.

Acum, apropo de "trenuri", daca ai suficient fir pe tambur teoretic ai putea scoate orice traieste prin apele noastre si cu echipament de spinning mai sanatos. Practica difera insa nitel, si anume in partile esentiale :lol:, pentru ca pestele ala, odata ce-a luat nspe metri de fir, va gasi cu siguranta o structura in care sa-ti agate.
Cu lacrimi Bastus!

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 23 Aug 2006, 10:52

si discutia poate continua la infinit...cert este ca e total neadecvat pe un echipament UL sa folosesti un textil de 15 lb, eu folosesc TUF Line XP de 15 lb pe bat MH, St Croix Avid de 9 ft., 3/8 1 1/4 oz.!

Adi_: mai e si de noroc chestia...pe mine asa m-a prins "trenu" ala pe ML de 7ft., Moderate Fast...de ce naiba nu imi da si mie un "trenulet" aceeptabil pe asta MH! :D

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 23 Aug 2006, 10:59

Era o intreaga discutie despre motivele folosirii acelui fir, n-o mai reiau. Linia cu textil solid si forfach de mono subtire are un mare avantaj cand dai la clean si fix 0 dezavantaje.
Cu lacrimi Bastus!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 23 Aug 2006, 11:05

crezi ca textilul ala gros plimbat printr-o apa cu cleni suspiciosi nu are nici un impact ?
eu nu cred

DjBeju
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DjBeju » 23 Aug 2006, 11:07

Nici eu. Poate avea leader de 20 m. :D :D :D
C&R, please!

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 23 Aug 2006, 11:08

Cata vreme forfach-ul e suficient de lung (cam 1.5m) si nu "sare" de 0.18 (0.16 e si mai bine, dar incep sa se adune "pierderile colaterale" :lol: ) eu unul n-am observat un impact semnificativ asupra ratei capturilor.
Cu lacrimi Bastus!

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 23 Aug 2006, 11:09

Nu vad nici o greseala in a pescui cu un fir principal mai gros atat timp cat adaptezi liderul la situatia in care pescuiesti.
Eu nu am pe nici o mulineta textil mai subtire de 20 lbs si asta nu ma incurca de loc la pescuit. Cred ca e mai simplu sa schimbi liderul decat firul de pe tambur.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 23 Aug 2006, 11:11

La clean depinde evident si ce culoare de textil folosesti, Ripcord SI + pe care-l utilizez eu e verde cu negru, se confunda foarte usor cu vegetatia acvatica. Daca dai cu un galben turbat nu garantez ca nu se schimba situatia :wink:.

Singura situatie in care se cere un fir subtire e cand ai nevoie sa lansezi lung cu echipament UL/L. Atunci intr-adevar un textil gros iti scurteaza lanseul, dar pe Neajlov/Sabar/samd chiar nu e cazul.
Cu lacrimi Bastus!

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 23 Aug 2006, 11:34

Ce atata tura-bura pe un subiect care e clar ca si lumina zilei.Normal ca ideal e sa ai zece betze si 20 de tamburi pe care sa ii adaptezi cat mai bine la nevoile si situatiile care apar pe apa, dar daca nu prea ai ce, improvizezi si faci compromisuri. Cam asta fac cei mai multi spinneri, nu vad o greseala in ce a facut Gerul, doar un compromis.
Cat despre firul principal care sperie pestele....nu se pune problema, sau eu cred ca nu are nici un impact, atata timp cat ai lider. :wink:

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 23 Aug 2006, 11:38

Problema nu e de avut cu ce :lol:, eu zic ca ideea spinning-ului e sa bati malul apei cu un bat, nu sa cari dupa tine un arsenal de 20 bete/mulinete si sa practici pe urma un soi de stationar cu dat la manivela :wink:.
Cu lacrimi Bastus!

Scrie răspuns