Cum sa ai parte de senzatii tari cu un avat la kil?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 21 Aug 2006, 17:56

ohooooo.... intre avat si mreana e diferenta enorma ca si drill :!: daca era mreana de 1 kg, nu comentam nimic :wink:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 21 Aug 2006, 18:02

Pe curent puternic si avautl de 1 kil te poat solicita, acuma pe bune glumim , da pana nu servesti o portie la o cascada e greu de crezut!Iti ia fir de ai impresia ca are motor!....ti-am zis chiar si un vat de"34 cm 340g" vine greu la grip.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 21 Aug 2006, 18:11

mai, eu am prins odata unu` in curent puternic (la podul de la Sag, cred ca stii locul) si nici vorba de drill de 15 minute. avea cam 1,5 kg. l-am lasat usor in jos, aducandu-l usor spre mal. nu e nevoie sa-l tragi contra curentului.
in 15 minute de drill, il scoti mort! :lol:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 21 Aug 2006, 21:04

15 minute e mult pentru orice peshte
doar sa fie peste f. mare si echipament subdimensionat pentru pestele respectiv
la avat nici atat, ca lesina repede

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 21 Aug 2006, 21:16

Adi, eu vorbesc de curent, odata iti promit ca te iau cu mine sa vezi o clepsidra, unde Muresul nu are mai mult de 15 mt latime......si muresul are debit nu poti sa-l compari cu Timisul :cry: ...acolo e loc de ambuscada, si din cati pesti te lovesc intr-o zi daca scoti 3-4 esti fericit...in rest triple indreptate si alte probleme. Si acum tu sti cu ce "echipament UL" dau eu... :wink:

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 21 Aug 2006, 21:27

danr scrie:15 minute e mult pentru orice peshte
doar sa fie peste f. mare si echipament subdimensionat pentru pestele respectiv
la avat nici atat, ca lesina repede
Da Dane, dar daca nu ai scula sa-l tragi, te ti de nuia cu sfincterul strans si te uiti cum merge la vale....... ca pompaje din parti.....eventual ii mai dai cu mana stanga "rezerva de putere". :lol:

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 21 Aug 2006, 21:53

pai nu am zis, sa nu ai echipament subdimensionat
dar pana la urma ce inseamna lanseta subdimensionata la avat ?
eu am dat la avat si cu UL, Fenwick HMG de 6' cu putere de la 1/16 in sus, si zau ca nu m-am chinuit....

noname
veteran
veteran

Mesaj de noname » 21 Aug 2006, 22:57

@adelin.
mreana tot pe artificiale?

noname
veteran
veteran

Mesaj de noname » 21 Aug 2006, 23:00

si inca ceva eu nu cred ca s-a impotrivit avatu ala 15 minute in curentu ala mare chiar de era o nuielusa de alun tot se culca pe o parte si venea ca o punga dupa maxim 8 minute .e exagerat 15 ... parerea mea. am prins avat mare pe Siret in curent puternic cu o prajina de lanseta vai de mama ei si nu a durat mai mult de 10 minute da daca oamenii asa zic ca li s-a intamplat .... :?

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 21 Aug 2006, 23:20

danr scrie:pai nu am zis, sa nu ai echipament subdimensionat
dar pana la urma ce inseamna lanseta subdimensionata la avat ?
eu am dat la avat si cu UL, Fenwick HMG de 6' cu putere de la 1/16 in sus, si zau ca nu m-am chinuit....
FE II 1/32-1/4 si SS Tournament 700. Prin simpla actionare a rotativei, fara peste, batul se comporta in curentul ala ca sui cum as fi avut un strapazan de 7-800g pe o balta. Eu zic insa ca neincrezatorii ar trebui sa vada locul cu pricina, curentul era turbat rau, "oala" respectiva e destul de ingusta si nici adancimea nu e mare. Nu-mi place sa le infloresc si am simtul realitatii destul de dezvoltat, nu s-a dilatat timpul cand trageam de avatul ala :lol:. Repet, habar n-aveam ce-i in apa, nu puteam sa-l las sa plece, si l-am adus numai dupa ce a luat cateva guri bune de aer si a ramas tot la suprafata.
Cu lacrimi Bastus!

Scrie răspuns