Cum sa ai parte de senzatii tari cu un avat la kil?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 21 Aug 2006, 08:02

Poti sa compari curentul lin Dunarii cu cel facut de un stavilar deschis ? Hai sa vorbim sa ne aflam in treaba.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

christianpindichi
veteran
veteran

Mesaj de christianpindichi » 21 Aug 2006, 08:12

Da pot. eram ancorat pe sulina la 25-30 m de mal .....zona cu,curent mare.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 21 Aug 2006, 09:32

echipamnetul UL este ceva cu totul diferit...am avut 2 lansete de UL si stiu ce-nseamna sa dai pe curent tare(in fata turbinelor de baraj de pe Olt) la rotativa sau vobler dupa clean, cum pescuiam acum 3 ani! plus ca intrau de obicei bucati frumoase la 800 gr. - 1 kg., si te mai lovea si cate un scobar sau mreana in vobler!

deci aici sunt total de acord cu Gerula! UL-ul necesita o mana f. fina si formata si pt. pesti mici dar daca intra si pt. pesti mari, iar curentul de pe raurile interne este mult mai tare decat cel al Dunarii, pt. ca pe Dunare nu se formeaza asa-zisele repezisuri peste bolovani!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 21 Aug 2006, 14:16

pentru ca iarasi ati dat-o in balarii ma vad nevoit sa intervin si sa sterg

v-am rugat frumos, daca nu va iubiti incercati sa va evitati, nu mai intrati in discutie cu persoane pe care le antipatizati

tot ce este off topic se sterge

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 21 Aug 2006, 14:21

danr scrie:pentru ca iarasi ati dat-o in balarii ma vad nevoit sa intervin si sa sterg

v-am rugat frumos, daca nu va iubiti incercati sa va evitati, nu mai intrati in discutie cu persoane pe care le antipatizati

tot ce este off topic se sterge
CORECT :!:

fa-ti o firma de curatenie dane! :D

partea nasoala cu UL este ca pe curent tare, batul chiar daca e Fast sta curbat destul de accentuat din cauza rezistentei pe care o intampina naluca-n apa si inteparea in momentul atacului nu mai este la fel de buna...eu asta am sesizat pescuind la clean pe curent tare cu naluci care disloca mult apa( Salmo Hornet de ex.)! dar e chestia si de cum te inveti cu echipamnetul UL! :wink:

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 21 Aug 2006, 15:27

razvan m. scrie:Poti sa compari curentul lin Dunarii cu cel facut de un stavilar deschis ? Hai sa vorbim sa ne aflam in treaba.
curentul facut de un stavilar e slab. pare turbat, dar nu e in toata masa apei ci doar in suprafata. pe de alta parte, orice peste inclusiv avatul, cu cat il freci mai mult cu atat se odihneste mai bine :)

georgelucius
senior
senior

Mesaj de georgelucius » 21 Aug 2006, 16:14

Todi sa inteleg ca e bine sa-l scoti cat mai repede?

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 21 Aug 2006, 16:25

avatul face scandal la inceputul drill-ului, dar apoi se linisteste destul de repede. doar exemplarele mai mari, de peste 3 kg. lupta ceva mai mult, dar un avat la kil e... jucarie.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 21 Aug 2006, 16:51

georgelucius scrie:Todi sa inteleg ca e bine sa-l scoti cat mai repede?
:D
Daca apuci.
:D
Daca esti pe textil si e mare, si nu dai la avat, abia apuci sa desfaci frana sau antireturul ,ca sa ai loc de manevra ca sa si dezgatat sau ti-a desdoit jigul.
Pataniile sunt de anul asta.
Si mai cool e ca atunci cand dai dupa el nu mai intra.
:wink:
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 21 Aug 2006, 17:48

Adi_ scrie:avatul face scandal la inceputul drill-ului, dar apoi se linisteste destul de repede. doar exemplarele mai mari, de peste 3 kg. lupta ceva mai mult, dar un avat la kil e... jucarie.
Sa sti ca nu e chiar asa, intradevar pe un foiash adevarat si o bucata de nailon e greu sa o duci in amonte. Uite, odata o sa mergem impreuna sa vezi despre ce curent vorbesc si ce inseamna un peshte de 1-2 kile in "cascada".Intreaba-l pe Calone ce inseamna o mreana de 2 kile.....a zis ca nici cel mai mare somn care l-a avut nu a fost asa rau....apoi cand a avut o bucata ceva mai mare si i-a rupt instant, a zis ca asa ceva nu se poate! :shock: Iti zic ca si chiar un avat de "32cm si 310 grame", sau de "34 cm /340g" te face sa te simti barbat in asemenea conditii.Uite ce a patit Gerul, si e om in toata firea, nu cred eu ca se lasa asa usor impresionat de cativa avatei! :?

Scrie răspuns