Cum sa ai parte de senzatii tari cu un avat la kil?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Gerula
veteran
veteran

Cum sa ai parte de senzatii tari cu un avat la kil?

Mesaj de Gerula » 20 Aug 2006, 09:22

Simplu, dai intr-un super-curent cu echipament UL :lol:.

Pe scurt, dadeam si eu ieri linistit dupa strapazan/marle/clean whatever la locul unde se varsa Neajlovul in Arges (Falastoaca). Nu stiu cati dintre voi il cunosc, drumul de acces e groaznic, soseaua e ca bombardata pe vreo 10km. Zona arata foarte promitator, dar localnicii braconeaza in draci, asa ca pana acum tot ce-am luiat acolo au fost marle pana-n kil si cleni de 4-500g.
E, si pierd eu vreo 3 ceasuri dand dupa clean pe ultimii 700-800m ai Neajlovului, rezultat 0. Renunt, ma duc chiar la locul unde se varsa Neajlovul in Arges si incep la jig. Va jur ca asa ceva n-am vazut, vreme de vreo 3 ore am prins incontinuu pe putin 50 de bucati strapazani tip pix, 10-12 cm. Altceva nimic, nici macar unul de 20cm. Sinistru era ca langa mine stateau doi localnici cu vergile, care-i retineau si pe astia. M-am luat de ei, au dat-o pe "nu vezi domle ca altii nu-s, ce mancam diseara?". Plin de draci am mai dat vreo jumatate de ora acolo, pe urma am mai coborat nitel pe Arges sa incerc si stiuca, nimic.

Acum, pentru cine stie cat de cat zona, Neajlovul vine din dreapta Argesului, iar pe malul opus e un mic stavilar pe Arges, facut de nea Nicu in cine stie ce scop. Cum ma plimbam aiurea pe malul drept, vad ca e deschsi la maxim stavilarul asta de pe malul stang(mereu l-am gasit inchis cand am fost acolo). Zic s-o incerc si pe asta (era deja vreo 6.30 seara), ma sui in masina, trec Neajlovul, ajung in oala de sub stavilar si vad pleoscaituri de avat. Nu sa-ti stea inima, dar cat de cat, semn ca acolo e peste. :lol: Bun, incep sa scormonesc in trusa, cea mai mare rotativa pe care o aveam la mine era un Aglia de 2 argintiu (una singura :lol: ). O pun pe asta, arunc, curentul era asa de puternic incat cu FE II-ul meu 1/32-1/4 aveai impresia ca esti tot timpul in drill :lol:. Ma rog, insist pe unde vedeam ca pleoscaie, dupa vreo 10 minute ma pocneste prima bucata, 32cm si 310 grame. A trebuit sa trag din greu sa-l scot pana si pe asta din curentul de acolo, dar n-a fost cine stie ce. Ma mut cativa metri mai jos, o iau de la capat si aproape imediat mai iau unul, 34 cm /340g. Ok, insist, si mai iau in vreo 20 de minute doua pixuri de avat de cel mult 12cm, la exact aceeasi rotativa, de n-am inteles ce era in capul lor. Le dau drumul, cu sfaturi sa-l cheme pe tata, ca i-a necajit cineva si insist. Si insist. Si insist. Si nimic :lol:.
Se facuse deja 7.30 si nu-mi suradea perspectiva de a face aia 10km de drumul oaselor pe intuneric. Asa ca zic sa mai dau de vreo 10 ori si gata. Cand, fleosc, la 2m de mine un atac de avat mai imbracat. Buun, ma apuc si iau locul respectiv la treierat cu rotativa, lasata pe curent, recuperata rapid, fleoscaita la suprafata, aruncata in amonte si recuperata (ma rog, apucai sa dai 3 ture de manivela pana sa ti-o aduca apa in dreptul tau :lol: ) NIMIC. Intre timp clientul mai daduse doua atacuri in albitura, sa nu uit de el. Incep sa plimb voblerele de clean si pe un Hornet floating de 3 zang, atac hotarat. Incepe distractia. Betigasul meu facea ca toate alea, dar nu stiam aproape nimic despre conformatia locului, nu puteam sa-l las sa se duca prea mult. M-am luptat cu el din scurt vreo 15 minute, era la maxim 6 metri de mine, slabisem frana si stateam cu mana pe tambur, il mai lasam 10-15 cm, iar il jucam din bat etc. Pana la urma l-am simtit ca se da batut, am strans frana si l-am adus la mal. 45cm si 1,120 g, dar va jur ca asa drill n-am avut nici cu avati de 3,5kg :wink:.
Cu lacrimi Bastus!

exu...
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de exu... » 20 Aug 2006, 10:44

E misto ce ti s'a'ntimplat, ceva oarecum asemanator am patit pe Arges, la Mihailesti, pe canalu' de fuga, sau cum ii zice(cel mic)...vedeam avatii cum dadeau atacuri, experienta mea consta doar in ceea ce citisem de pe la voi, am pus o rotativa nr1 blue fox, argintie si am tot dat dupa el...cind imi pierdusem speranta, am primit un atac , de era sa'mi stea ceasu'...nu avea pestele mai mult de 700gr, insa s'a luptat pe cinste...
ÃŽmi plac peştele...

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 20 Aug 2006, 11:10

La Mihailesti (sub baraj/pe canal ma refer, nu pe lac) ma mir ca mai e peste. Am ajuns acolo intr-o seara acum vreo 3 saptamani si am stat pana pe la 9, cand eu strangeam incepusera sa vina baietii din sat pe biciclete, cu plasele. Au bagat la gura canalului de fuga plasa dintr-un capat in celalalt si da-i nenica. Am sunat la vreo 4 insi din Jandarmerie pe care-i cunosc, fiind Duminica evident toti aveau mobilul inchis :x. Nici macar nu aveam aparatul foto la mine, ca as fi putut face niste filmulete. Am stat sa vad ce se intampla (n-aveam ce face singur, sa fi fost 2-3 faceam urat, dar erau pe putin 15) au treierat canalul pe cateva zeci de metri si au scos vreo 30 de avatei si strapi, totul cam pana-n juma de kil, plus 2-3 somotei. Pe urma au intrat in Arges, exact in locul unde da canalul de fuga in rau. Cand am vazut cat de bine stiau locurile si cum au intrat pe jos pana-n mijlocul raului, vreo 30-40 de metri in apa, mi-am dat seama ca acolo te duci la pescuit doar daca ai timp de pierdut. Chiar, tu ai reusit sa iei ceva mai rasarit acolo?
Cu lacrimi Bastus!

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 20 Aug 2006, 12:24

Emotionant, dar iti dai seama ca daca iti intrau avatii de 3,5kg, de alta data, nu scoteai unul cu UL-ul.Asa e la noi pe Mures, dar chiar intra de aia gaboshi de peste 3 si nu unul pe zi....sa vezi triple indreptate...iar frana e destransa, cat sa ia 3-4 mt de fir din atac....degeaba, tamburul nu se invarte pe cum pleaca torpila. :wink:

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 20 Aug 2006, 12:27

drill de 15 minute la avat de 1 kil? :shock: mi se pare cam mult, chiar pe un UL, mai ales daca tinem cont de firul pe care il folosesti :wink: . avatul face scandal la inceput, dar apoi cedeaza usor. in fine... orice este posibil.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 20 Aug 2006, 12:38

Eu zic sa incerci si pe urma sa zici ca ti se pare mult :P.

Adelin, atacurile alea pe care le auzisem clar nu erau de avat de 3kg+, ca altfel nici nu incercam cu betigasul meu si cu voblerele/rotativele pe care le aveam la mine in momentul ala.
Cu lacrimi Bastus!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 20 Aug 2006, 12:42

Gerula scrie:Eu zic sa incerci si pe urma sa zici ca ti se pare mult :P.
...
pai tocmai de asta am si zis, pt ca am incercat. si crede-ma ca aveam mono de 0,18, nu textil de 15 lb. cu firul ala al tau, puteai sa-l iei pe sus in cateva secunde...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 21 Aug 2006, 03:28

32cm la310gr?uimitor...atunci avatul meu de 2.800 si 63 cm e sf? sau cintarul nu-ti merge ori liniarul ti-i s-a lungit de la caldura?

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 21 Aug 2006, 07:13

ABSOLUT DE ACORD CU TINE ,

oricum ce poate nu stiu cei care pescuiesc la balta sau pe canale e ca daca e curent avatul se foloseste de coada foarte eficient de multe ori desi nu se zbate prea tare e foarte greu sa il tragi din apa in amonte, solutia ar fi sa o iei la vale daca poti si atunci lucrurile sunt mai usoare.

eu declar si mai mult ca si cu 0,2 la avat poti avea probleme mai mari decat banuiesc multi, daca loveste aproape de mal si nu esti pe faza poti sa il pierzi foarte usor.
the angler is catching xxx, not by the lure

christianpindichi
veteran
veteran

Mesaj de christianpindichi » 21 Aug 2006, 07:36

Fratilor lasati-o-n pielea mea cu exgerarile astea!
saptamana trecuta cred ca am prins nu mai putind de 30-35 de avati,in Delta!Am pescuit ancorat...pe bratul SULINA(o fi curent sau nu?).aveam PP de 8 lb si leader flouro Seaguar tot de 8.mai mare de kil juma nu am luat...toti intrau in curent ,aveam un bat cu putere medie....drill frumos,nu neg,dar de aici si pana la a avea mari probleme.......drum lung

Scrie răspuns