Pe scurt, dadeam si eu ieri linistit dupa strapazan/marle/clean whatever la locul unde se varsa Neajlovul in Arges (Falastoaca). Nu stiu cati dintre voi il cunosc, drumul de acces e groaznic, soseaua e ca bombardata pe vreo 10km. Zona arata foarte promitator, dar localnicii braconeaza in draci, asa ca pana acum tot ce-am luiat acolo au fost marle pana-n kil si cleni de 4-500g.
E, si pierd eu vreo 3 ceasuri dand dupa clean pe ultimii 700-800m ai Neajlovului, rezultat 0. Renunt, ma duc chiar la locul unde se varsa Neajlovul in Arges si incep la jig. Va jur ca asa ceva n-am vazut, vreme de vreo 3 ore am prins incontinuu pe putin 50 de bucati strapazani tip pix, 10-12 cm. Altceva nimic, nici macar unul de 20cm. Sinistru era ca langa mine stateau doi localnici cu vergile, care-i retineau si pe astia. M-am luat de ei, au dat-o pe "nu vezi domle ca altii nu-s, ce mancam diseara?". Plin de draci am mai dat vreo jumatate de ora acolo, pe urma am mai coborat nitel pe Arges sa incerc si stiuca, nimic.
Acum, pentru cine stie cat de cat zona, Neajlovul vine din dreapta Argesului, iar pe malul opus e un mic stavilar pe Arges, facut de nea Nicu in cine stie ce scop. Cum ma plimbam aiurea pe malul drept, vad ca e deschsi la maxim stavilarul asta de pe malul stang(mereu l-am gasit inchis cand am fost acolo). Zic s-o incerc si pe asta (era deja vreo 6.30 seara), ma sui in masina, trec Neajlovul, ajung in oala de sub stavilar si vad pleoscaituri de avat. Nu sa-ti stea inima, dar cat de cat, semn ca acolo e peste.

Se facuse deja 7.30 si nu-mi suradea perspectiva de a face aia 10km de drumul oaselor pe intuneric. Asa ca zic sa mai dau de vreo 10 ori si gata. Cand, fleosc, la 2m de mine un atac de avat mai imbracat. Buun, ma apuc si iau locul respectiv la treierat cu rotativa, lasata pe curent, recuperata rapid, fleoscaita la suprafata, aruncata in amonte si recuperata (ma rog, apucai sa dai 3 ture de manivela pana sa ti-o aduca apa in dreptul tau