Cum sa ai parte de senzatii tari cu un avat la kil?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
noname
veteran
veteran

Mesaj de noname » 21 Aug 2006, 23:27

nu s-o fi dilatat dar totusi uita-te la ceas pune alarma sa sune peste 15 minute, du-te prin casa apoi si mananci ,... faci un dus si mai ramane timp si de altele ... dupa ce suna operste-l si gandeste-te ca in tot timpul ala ai fost in dril. daca iti scapa fara sa-l vezi cate chile ii dadeai ? :D mai glumesc si eu posibil sa fi durat 8-10 minute daca nici nu l-ai fortat e adevarat ca si ancorele se dezdoaie repede...ce sa-i faci :? iar de curent stiu cum e ca trageam de 5 prin curentii Siretului si la atacuri aproape paraia lanseta da ma duceam usor la vale si nu se mai impotrivea putin la inceput apoi gata ciudat sa reziste f mult mai ales ca era unul mic

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 21 Aug 2006, 23:54

Depinde ce intelegi prin "sa reziste". Eu l-am adus la mal doar dupa ce luase bine aer si iesise complet la suprafata, as fi putut sa-l trag spre mine mai devreme, dar experientele de la clean m-au invatat ca nu aduci repede pestele la mal in locuri pe care nu le cunosti :wink:.
Cu lacrimi Bastus!

noname
veteran
veteran

Mesaj de noname » 22 Aug 2006, 00:01

da bine zis pestele :mrgreen:

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 23 Aug 2006, 07:22

danr scrie:15 minute e mult pentru orice peshte
tu crezi ce spui ?
indiferent de echipament , vezi ca mai sunt piese care pot ceda daca ai totul in regula sa presupunem .
nu pot trage decat o singura concluzie : n-ai facut inca cunostinta cu trenu' ! :P

DjBeju
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DjBeju » 23 Aug 2006, 09:02

Din cate am inteles eu Gerula folosea un fir de 14lb pe un echipament UL,ceea ce mi se pare ca este un ansamblu cat se poate de dezechilibrat.Poate a avut "morcovu" sa nu ii rupa batul.La grosimea textilului si supletea blankului cred ca acest lucru era posibil.
Sal'tare!
C&R, please!

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 23 Aug 2006, 09:17

te asigur DjBeju ca blank-ul de FE2 este f. gros in carne(spun asta pt. ca am avut asa ceva), un blank deosebit de rezistent, dar la categ. UL se poate ca pe un curent tare un peste de 1 kil sa-ti puna probleme...

pescuiti cu un UL veritabil si dupa aceea spuneti ca 15 min. e mult sa stai cu un peste in bat!

daca Gerula a folosit cum ziceti voi fir de 14 lb pe bat UL e clar greseala flagranta...cum de altfel am mai vazut pe un bat Light un vobler de 10 cm si vreo 12 gr. :D ...mai avea putin si se rupea batu' pe curent sub presiunea voblerului!

pe mine m-a lovit 1 sg. data pana acum "trenu", cum zice Calone si n-am avut ce sa-i fac...deci 15 min. e un drill minim cu un peste mai mare si in conditii de curent puternic! :wink:

DjBeju
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DjBeju » 23 Aug 2006, 09:22

Daca imi amintesc eu bine a scris ca a dat cu 14 lb intr-un post pe care l-a sters Danr pentru ca acel post continea si "ceva" la adresa lui Adilucu.
Daca gresesc imi cer scuze anticipat.
:D :D :D
C&R, please!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 23 Aug 2006, 10:06

andrei, ce echipament aveai cant te-a lovi "trenul" ?
am spus ca e mult cu echipament neadecvat
normal ca somn de 50 de kile pe echipament de spinning iti pune probleme
pentru astfel de pesti se foloseste multiplicator si alta categorie de bete, in nici un caz bete de spinning
calone te felicit pentru capturile mari, cu siguranta ai mai multa experienta ca mine la monstrii, dar afirmatia mea nu viza exceptiile
orice regula are si exceptii nu ? :lol:

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 23 Aug 2006, 10:18

danr scrie:andrei, ce echipament aveai cant te-a lovi "trenul" ?
am spus ca e mult cu echipament neadecvat
normal ca somn de 50 de kile pe echipament de spinning iti pune probleme
pentru astfel de pesti se foloseste multiplicator si alta categorie de bete, in nici un caz bete de spinning
calone te felicit pentru capturile mari, cu siguranta ai mai multa experienta ca mine la monstrii, dar afirmatia mea nu viza exceptiile
orice regula are si exceptii nu ? :lol:

aveam un ML si un fir de 0,18mm...desi aveam vreo 200 m de fir pe mulineta nu am avut ce sa-i fac...n-am putut sa-l opresc si mi-a luat vreo 70-80 m dupa care i-a sarit din gura rotativa...nu stiu ce a fost...

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 23 Aug 2006, 10:23

nu cred ca se pastreaza acelasi raport intre situatiile avat de 1 kg pe UL sau "tren" pe ML sau orice altceva. daca n-ai echipament adecvat, "trenul" ala nu-ti da nici o sansa. poti sa stai cu el in batz 150 minute, nu 15, si tot degeaba.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Scrie răspuns