Cum sa ai parte de senzatii tari cu un avat la kil?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 23 Aug 2006, 12:07

"eu zic ca ideea spinning-ului e sa bati malul apei cu un bat, nu sa cari dupa tine un arsenal de 20 bete/mulinete si sa practici pe urma un soi de stationar cu dat la manivela ."...acuma fiecare intelege pescuitul cum vrea! :cry:

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 23 Aug 2006, 13:02

fiecare intelege cum vrea...bine zis! daca e sa-ti dea animalu' si sa fii cu Medium sau ML dupa tine, mai bine stai acasa, decat sa ratezi captura vietii! asa ca mai bine mai iei un bat dupa tine ca sa nu plangi dupa aceea, sau iei un MH care e cat de cat versatil si poti sa iei cu el avat, salau si mai ai o sansa cu nenea mustaciosu! :wink:

noname
veteran
veteran

Mesaj de noname » 23 Aug 2006, 13:09

v-au intrat mustaciosi peste 5 Kg si pe naluci mici ex voblere sub 4 cm rotative de 2 twistere mici oscilante mici cicade ?

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 23 Aug 2006, 13:25

gippa scrie:v-au intrat mustaciosi peste 5 Kg si pe naluci mici ex voblere sub 4 cm rotative de 2 twistere mici oscilante mici cicade ?
Mi-a intrat pe vobler cam de 4-5cm. Eu dadeam dupa clean langa mal printre ierburi. Si a aparut din algele alea un cap urias care a sorbit voblerul. Si a luat-o linistit spre larg. Frana era bine reglata si mi-a luat putin fir, o fi durat 10 secunde, dupa care s-a dezagatat, sau mai bine zis a scuipat voblerul care avea oricum ancorele prea mici ca sa intepe somnul in gura.
Tot asa, insa cu un vobler de 8cm, lansand langa mal in apa de 50 cm am cazut pe asta :
Imagine

Cum eram in barca si aveam un mono de 0,30 l-am lasat pe post de motor o juma de ora. Dupa care a iesit la suprafata. A fost simpatic caci a luat-o spre larg unde Sena e curata. :lol: Asa am putut sa-i fac si lui o poza.

Tudor

noname
veteran
veteran

Mesaj de noname » 23 Aug 2006, 13:37

frumoasa captura :wink:
si aici vad chestia http://www.24.olsztyn.pl/salmo/modules. ... le&sid=218

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 23 Aug 2006, 13:51

Adelin scrie:"eu zic ca ideea spinning-ului e sa bati malul apei cu un bat, nu sa cari dupa tine un arsenal de 20 bete/mulinete si sa practici pe urma un soi de stationar cu dat la manivela ."...acuma fiecare intelege pescuitul cum vrea! :cry:
Pescuitul include si stationarul, cel putin pana ne demonstrezi tu contrariul :P. Eu ziceam de spinning.

Tudore, frumoasa captura, felicitari. De curiozitate, cu ce aparat ai facut poza? Coloritul somnului pare usor diferit de ce-am vazut pe la noi.
Cu lacrimi Bastus!

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 23 Aug 2006, 13:55

gherula , acela e un colorit al somnului exact ca si la noi ,m specific unei ape mai limpezi . cand e mai tulbure apa is mai galbui , iar cu cat e mai limpede is mai negriciosi sau mai inchisi .

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 23 Aug 2006, 14:09

eu vreau sa stiu cat a avut tudor somnul din foto?

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 23 Aug 2006, 14:15

Calone scrie:gherula , acela e un colorit al somnului exact ca si la noi ,m specific unei ape mai limpezi . cand e mai tulbure apa is mai galbui , iar cu cat e mai limpede is mai negriciosi sau mai inchisi .
Mai, poate esti tu mai norocos si ai parte de ape mai curate, eu n-am luat decat bucati de culoare galbui-maronie si pe Dunare si pe Arges si pe balti si in Delta.
Cu lacrimi Bastus!

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 23 Aug 2006, 14:32

Nu sunt deloc norocos Gherula , dar te-ai gandit vreodata ca ai tai is mai galbeni din cauza unui dril prelungit ?
daca la un avat de 1170 de gr. ai drilat cam 15 min. , la un somn de 2237 gr. sigur ar trebui sa se lungeasca undeva la juma de ora ( bineinteles cu ultralight ) sa nu mai spui ca te atac :D
daca te uiti atent si avatii din ultima poza postata de tine parca sunt usor galbui/maronii :wink:
cred ca am depistat cauza :wink: ia gadeste :D

Scrie răspuns