pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
tudor
- Moderator

-
@ Gerula :
Prima poza e facuta cu aparatul colegului, un Canon mi se pare.
Asta :
cu un Fuji de-al meu. Culoarea nu se schimba insa.
@ andrei-ovidiu : avea 1m40. Aici e somn modest.
Ca sa va imbolnavesc putin iata o poza luata nu departe de Paris. Chestiile alea negre care ies din apa sunt cozile somnilor care se balacesc in curent.

-
paul
- Moderator

-
tudor scrie: Chestiile alea negre care ies din apa sunt cozile somnilor care se balacesc in curent.

Astia trebuie ca sunt o specie de somn domestic.. altfel nu imi explic

-
Adi_
- veteran

nu Paul, acolo oamenii sunt domestici, nu ca la noi....
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
tudor
- Moderator

-
Sunt multi oameni nedomesticiti si aici. Numai ca in locul ala e pescuitul interzis. L-au deschis in 2002 sau 2003 si erau toti gramada acolo. Multi incercau si la japca cand credeau ca nu-i vede nimeni. Deci n-a durat mult si s-a inchis pescuitul din nou.
Tudor
-
Leba
- veteran

-
tudor scrie:Sunt multi oameni nedomesticiti si aici. Numai ca in locul ala e pescuitul interzis. L-au deschis in 2002 sau 2003 si erau toti gramada acolo. Multi incercau si la japca cand credeau ca nu-i vede nimeni. Deci n-a durat mult si s-a inchis pescuitul din nou.
Tudor

incredibil! ma gandeam ca Franta a depasit momentul asta.adica japca. pe considerentul nivelului de trai. doar daca or fi fost est.europeni sau africani...
-
Adelin
- Moderator

Gerula scrie:Adelin scrie:"eu zic ca ideea spinning-ului e sa bati malul apei cu un bat, nu sa cari dupa tine un arsenal de 20 bete/mulinete si sa practici pe urma un soi de stationar cu dat la manivela ."...acuma fiecare intelege pescuitul cum vrea!

Pescuitul include si stationarul, cel putin pana ne demonstrezi tu contrariul

. Eu ziceam de spinning.
.
Daca tu intelegi prin spinning: "sa bati malul apei cu un bat, nu sa cari dupa tine un arsenal de 20 bete/mulinete", foarte bine si daca acel bat e UL, e si mai bine, inseamna ca esti mult mai sportiv ca noi care ne compilicam cam mult.De multe ori e mai bine sa ai un bat, il simti mai bine si nu trebuie sa te acomodezi de fiecare data cand il schimbi.Problema e cum faci cand treci la "linguritze rotative" mai mari decat duce UL-ul, cum lansezi cu ele?

-
tudor
- Moderator

-
leba scrie:tudor scrie:Sunt multi oameni nedomesticiti si aici. Numai ca in locul ala e pescuitul interzis. L-au deschis in 2002 sau 2003 si erau toti gramada acolo. Multi incercau si la japca cand credeau ca nu-i vede nimeni. Deci n-a durat mult si s-a inchis pescuitul din nou.
Tudor

incredibil! ma gandeam ca Franta a depasit momentul asta.adica japca. pe considerentul nivelului de trai. doar daca or fi fost est.europeni sau africani...
Africanii nu pescuiesc. Nici macar la japca. Ori traiesc din ajutoare sociale ori fura. Mai sunt si care muncesc.

Pescarii din europa de est iau tot ca asa sunt obisnuiti si mananca tot. In Irlanda s-a schimbat legea de curand din cauza emigrantilor din est care au cam masacrat stiucile in multe locuri.
Sunt si multi francezi de baza care vor pestele numai ca sa se dea mari sau doar de placerea de a-l prinde. Chiar daca multi nu prea mananca pestele de apa dulce tot il duc acasa. Daca nu-l vrea nimeni il arunca la gunoi sau la pisici. Crezi ca prostia are frontiere ?
Tudor
-
Leba
- veteran

-
tudor scrie:
Africanii nu pescuiesc. Nici macar la japca. Ori traiesc din ajutoare sociale ori fura. Mai sunt si care muncesc.

Pescarii din europa de est iau tot ca asa sunt obisnuiti si mananca tot. In Irlanda s-a schimbat legea de curand din cauza emigrantilor din est care au cam masacrat stiucile in multe locuri.
Sunt si multi francezi de baza care vor pestele numai ca sa se dea mari sau doar de placerea de a-l prinde. Chiar daca multi nu prea mananca pestele de apa dulce tot il duc acasa. Daca nu-l vrea nimeni il arunca la gunoi sau la pisici. Crezi ca prostia are frontiere ?
Tudor
nu, Tudor. ai dreptate. varul meu pescuieste uneori pe un lac langa Denver. desi amenzile sunt drastice mi-a povestit ca sunt americani get-beget care nu le respecta. nu ma refer aici la fluier sau vesta. si nu-s din aia care n-au ce pune in tigaie dupa jeep.uri si echipament.
-
Calone
- veteran

Gerula scrie:Calone scrie:gherula , acela e un colorit al somnului exact ca si la noi ,m specific unei ape mai limpezi . cand e mai tulbure apa is mai galbui , iar cu cat e mai limpede is mai negriciosi sau mai inchisi .
Mai, poate esti tu mai norocos si ai parte de ape mai curate, eu n-am luat decat bucati de culoare galbui-maronie si pe Dunare si pe Arges si pe balti si in Delta.
Eu ziceam :
"Nu sunt deloc norocos Gherula , dar te-ai gandit vreodata ca ai tai is mai galbeni din cauza unui dril prelungit ?
daca la un avat de 1170 de gr. ai drilat cam 15 min. , la un somn de 2237 gr. sigur ar trebui sa se lungeasca undeva la juma de ora ( bineinteles cu ultralight ) sa nu mai spui ca te atac
daca te uiti atent si avatii din ultima poza postata de tine parca sunt usor galbui/maronii
cred ca am depistat cauza ia gadeste "
ca atare nu pot decat sa-ti argumentez ce spun :
http://www.rapitori.ro/forum/album.php
-
Gerula
- veteran

Unii chiar nu se pot opri

.
Cu lacrimi Bastus!