Cleanul, iarna

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
DjBeju
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DjBeju » 26 Noi 2005, 00:02

Ce tot aveti cu omu mai fratilor?Eu accept ca pot invata ceva de la el si chiar vreau si nu pot sa postez de polemicile voastre.Lasati-l sa povesteasca si daca nu credeti, ignorati pur si simplu cele spuse de el.
Paul,as vrea sa te intreb unde cauti tu clenii in aceasta perioada.Eu pescuiesc pe Mures, am prins cleni ff multi insa iarna nu stiu unde sa il caut.Aici ma refer la suprafata si intre ape ca si vara sau in ape mai adanci.Sau mai bine zis ar fi indicat un vobler sinking sau suspending,unul care plonjeaza rapid sau unul care evolueaza intre ape.
Sper ca am fost destul de clar in exprimare.Va rog sa imi raspundeti,in special Paul si toti ceilalti mai priceputi ca mine si care chiar cred ca se poate clean iarna.
Merci mult si fir intins! :D
C&R, please!

vijelie
veteran
veteran

Mesaj de vijelie » 26 Noi 2005, 00:07

Sper ca am fost destul de clar in exprimare.Va rog sa imi raspundeti,in special Paul si toti ceilalti mai priceputi ca mine si care chiar cred ca se poate clean iarna.
Merci mult si fir intins! :D[/quote]

si cum ne dam seama care suntem mai priceputi ca tine... :?: :shock: :twisted:
prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!

DjBeju
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DjBeju » 26 Noi 2005, 00:17

Era chiar asa de greu ca sa te abtii?
Cine priveste cu seriozitate si respect postul meu intelege daca este mai priceput sau nu ca mine,dar pe tine te ajut eu cu o sugestie.Daca stii raspunsul la nedumeririle mele inseamna ca esti mai priceput ca mine in problema respectiva.Acum poate esti lamurit si tu si ceilalti care pun problema ca si tine si poate ma ajuta si pe mine cineva.Nu cred ca e o problema daca esti putin satiric dar in acel post puteai sa raspunzi la ce am intrebat eu,daca "te pricepi",evident.
C&R, please!

mmrazvan
junior
junior

Mesaj de mmrazvan » 26 Noi 2005, 01:19

As fi si eu interesat de clean, iarna, de sfaturi sau pareri. Chiar zilele astea am sa incerc... stiti pt ce 3 ...

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 26 Noi 2005, 10:02

georgelucius scrie:Paule pe Prut la viata mea am fost numai la Stanca si cam slab pe acolo.
Cum spuneau si altii mai mult peisajele
La Stanca locurile sunt foarte mult batute de pescari,vara se intampla ca un loc de pescuit sa fie ocupat timp de 2 luni consecutiv zi de zi.
Adica eu stateam pe un loc pana venea un prieten si "predam" apoi plecam acasa.Asa ca de unde peste? intrebare logica.
Inseamna ca e super tare locul si tine mult peste, altfel n-ar sta oamenii cu lunile acolo. Mai stiu zone dintr-astea in tara, unde se sta din martie pana in noiembrie. Toate sunt locuri bune, cu peste mare, mult si des!

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 26 Noi 2005, 13:00

Nu il judecati pe Paul dupa faptul ca pescuieste de spinning numai de un an.Cand a inceput lega voblerul direct de ochet,strans, :lol: ,dar mai ales prin faptul ca suntem destul de multi spinneri,care ne intalnim in Iasi,a invatat f mult,si prinde cot la cot cu cei care au mult mai multi ani de spin la activ.Un pescar nu se judeca dupa anii pe care ii are in spate,parerea mea.In plus cei din Iasi au avantajul de a pescui pe Prut unde este rapitor mult,asa ca au antrenament destul de bun.Deci,ptr cei interesati,cautati gropile cu clean si pescuiti cu vbl sinking,recuperate f incet.Eu personal am prins f bine cu vbl fire tiger,green tiger,dace.In general folosesc marimi mici la vbl,dar am prins si cu vbl de 8 cm :shock: ,dadeam dupa stiuca si aveam si struna legata.Am avut martori la captura care sunt de pe acest site,si pozele sunt in galerie.Ptr alte intrebari in leg cu acest subiect,va stau la dispozitie.Cei care nu cred si dupa parerea lor postam numai ca sa ne bagam in seama sa ma contacteze pe privat,caci nu merita sa ii obligam si pe ceilalti sa asisite la contrele noastre.
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 26 Noi 2005, 17:15

Nick scrie:Nu il judecati pe Paul dupa faptul ca pescuieste de spinning numai de un an.Cand a inceput lega voblerul direct de ochet,strans, :lol: .
Doctore.. m-ai da de gol :oops:
Cleanul la vremea asta il caut in locuri cu apa ceva mai adanca, prundis pe fund sau cel putin huma.. oricum, substrat solid cat de cat.
Poate norocul meu e ca sunt locuri cu foarte mult clean pe Prut.. ce-i drept cam rare, dar destul de mult.
Prima data cand am nimerit un astfel de loc a fost asta iarna cand aveam doua voblere hasznosi, unul cu patern natural si unul cu nuante verde-fluo si galben. A mers traznet... Mai spuneam si prietenilor mei ca mi-as dori ca fiecare pescar sa aiba cel putin o astfel de partida.
Am luat foarte bine pe langa maluri cu apa destul de adanca si cu fel de fel de structuri in mal.. adica radacini, cuptoare etc. locuri ce pot oferi un ascunzis bun cleanului.
Deasemenea alte locuri bune pentru pescuit cleanul la artificiale ar mai fi (parerea mea) in amonte de diverse ragalii si structuri aflate in apa. de preferabil ca lanseul sa fie cat mai aproape de aceste structuri incepandu-se cu o recuperare foarte usoara.
Am sa postez in galeria personala locuri unde am prins clean, pe Prut.
Dar cum o zi nu este la fel cu cealalta, azi.. n-am prins nimic :P

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 26 Noi 2005, 18:54

Paul scrie:...
Am sa postez in galeria personala locuri unde am prins clean, pe Prut.
...
Asta daca o sa cadem de acord in grupul nostru sa divulgam locurile pe care le batem.
Azi eu am tot intervenit pe linga Paul sa faca poze la locurile respective.
Cu toate astea, cind am ajuns acasa m-am gindit mai bine.

Locurile nu sunt batute (decit de foarte putini localnici din zona respectiva) si sunt asa cum le-a lasat mama natura. Eu as prefera sa ramina asa cum sunt.
Paul in final e decizia ta daca pui poze. De preferat e sa nu contina puncte de reper.

PS.
Toata discutia asta despre clean mi se pare o aiureala, cine are de prins prinde, cine nu... asta e...
... poate sa invete de la cei mai tineri (ca si mine de altfel. ;) )
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 26 Noi 2005, 19:10

Teodor scrie:Paul in final e decizia ta daca pui poze. De preferat e sa nu contina puncte de reper.
Era odata o discutie pe forum.. daca e bine sau nu sa aratam si altora locurile bune de pescuit si/sau sa le spunem si altora secretele noastre.
Eu, pe-atuncea am fost de acord cu divulgarea secretelor si acum nu m-am schimbat prea mult.
Dar... sunt locuri despre care nu e bine sa stie prea multe persoane... una - doua..... maxim 10 persoane :)
Pana anul acesta, de multe ori am batut Prutul singur, asa ca am descoperit locuri si locuri, astfel incat, cand am mers cu cineva, nu am mai stat sa cautam locuri bune de pescuit, ci, am mers direct la ele.
Cand am spus ca voi posta poze, nicidecum nu m-am gandit sa dau adresa exacta :) Nu ar fi de nici un folos. In mare parte sper ca aceste poze sa ajute si altora, sa vada cam cum sunt anumite locuri de clean, pe Prut si sa le compare cu cele din zona lor.

vijelie
veteran
veteran

Mesaj de vijelie » 27 Noi 2005, 00:57

DjBeju scrie:Era chiar asa de greu ca sa te abtii?
Cine priveste cu seriozitate si respect postul meu intelege daca este mai priceput sau nu ca mine,dar pe tine te ajut eu cu o sugestie.Daca stii raspunsul la nedumeririle mele inseamna ca esti mai priceput ca mine in problema respectiva.Acum poate esti lamurit si tu si ceilalti care pun problema ca si tine si poate ma ajuta si pe mine cineva.Nu cred ca e o problema daca esti putin satiric dar in acel post puteai sa raspunzi la ce am intrebat eu,daca "te pricepi",evident.
ai ghicit ...recunosc ca nu ma pricep :oops: am postat si eu asa dar am facut si eu cam 40 poze cu clenii unor prieteni ...poze care sunt la galeria personala vijelie :twisted: ...macar poze sa fac daca tot nu stiu sa prind :evil:
prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!

Scrie răspuns