Intervin si eu in topic, cu dorinta de a aplana o situatie devenita potential exploziva, si care, in opinia mea, se explica doar printr-o insuficienta capacitate sau dorinta de a sti cum sa ne prezentam ideile fata de altii.
Pescuiesc la rotativa de aproape 25 de ani, timp in care, ca autodidact, am invatat f. multe. Am inceput cu linguri rotative nr. 1, 2 , AN2 si tip frunza, ce se gaseau in comert pe vremea aia. Am observat ca nu toate lingurile mergeau bine, si am incercat sa aflu cauza. Am descoperit mai multe cauze, le-am remediat, iar apoi mi-am zis sa incerc sa fac eu astfel de linguri, care evident nu vor mai avea defecte. Incet-incet, am ajuns sa fabric rotative care mergeau f. bine, cu care am prins f. mult clean, si fara falsa modestie pot afirma ca sunt un as in fabricarea rotativelor, desi am doar 2 modele de baza, si desi evident nu pot rivaliza cu vreo firma producatoare, intrucat dotarile pe care le am sunt minime. Totusi, productia proprie m-a determinat sa nu-mi para rau daca pierdeam 10 linguri/partida, iar acest lucru m-a condus la indrazneala necesara abordarii oricarui cotlon sau adincime de apa, si astfel am capatat experienta.
Evident, am incercat sa pacalesc cleanul si iarna, dar marturisesc faptul ca nu am reusit. In schimb cu pluta la pestisor am prins uneori f. bine.
Cand am vazut noul topic deschis de Paul, evident ca mi-a starnit curiozitatea. Oare altii reusesc totusi sa prinda la naluci? Si anume ce fel de naluci?
Eu am intrat pe acest forum intamplator, si mi-am zis de la bun inceput ca am de invatat de la altii. Judecand drept acu, oare nu am avut dreptate? Mai ales ca la vobler sau oscilanta am dat f. putin, iar la plastice deloc, din moment ce prindeam f. bine la rotativa.
Am mai spus ca in ultima vreme (2-3 ani) nu mai prind prea mare lucru la rotativa. Cineva de pe forum m-a admonestat, mi-a zis ca ar trebui sa incerc si la vobler, am facut-o ;si am reusit sa si prind. Reciproca e si ea valabila, adica in alt loc, in alta zi, am prins la rotativa acolo unde nu prindeam la vobler sau plastice. Plastice folosesc doar de cand am citit pe forum ca prind si astea peste. Eu unul nu am reusit inca asa ceva, dar voi persevera.
Una peste alta, se poate spune ca am f. multa experienta de spin, si in acelasi timp f. putina.
Raportand cele de mai sus la topic, ar trebui sa ma situez de partea si sa iau apararea vanatorului de pesti, dar nu e chiar asa. Stilul beligerant al acestuia nu mi se potriveste. Cu privire la Paul, consider ca postarile acestuia (nu numai cele din acest topic) apartin unei persoane cu mult bun simt, dar asta nu inseamna ca vanatorul de pesti nu ar avea si el dreptate, cel putin intr-o privinta, si anume
CUM FACI PAUL, DE PRINZI CLEAN IARNA LA NALUCI?
Imi aduc aminte ca Paul a marturisit undeva faptul ca e cam novice la pescuit. Incercati sa va puneti in situatia mea. Uite, tzancu' asta reuseste sa prinda iarna la naluci, iar eu cu aproape 25 de ani de spinning nu reusesc asa ceva! Nu ati simti o frustrare?
Deci Paul, daca vrei (nu te obliga nimeni sa o faci), spune-ne si noua cum dreak ai reusit? (Expunere completa: turbiditate apa, vreme in incalzire/racire, vant, nori, naluca - tip, marime,culoare, grosime fir, adancime, viteza apa, orele din zi, etc).
Daca nu poti dezvalui astfel de secrete fata de toti, atunci scrie-mi numai mie. Promit sa nu transmit nimic vanatorului de pesti, pe care nu il cunosc, de altfel ...