Cleanul, iarna

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
paul
Moderator
Moderator

Cleanul, iarna

Mesaj de paul » 24 Noi 2005, 17:16

Probabil ca peste tot a picat prima ninsoare pe acest an, asa ca am putea zice ca iarna a venit.
Baltile inghetate deja, singur doar apele curgatoare mai dau o sansa pescarilor.
Stiu ca unii sunt destul de sceptici privind pescuitul cleanului iarna cu naluci, dar totusi se prinde si inca bine. As dori sa scriem in acest topic experienta pe care am avut-o (sau o avem) in iarna asta vis-a-vis de pescuitul cleanului la artificiale.
Azi nu a fost o partida stralucita dar ceva cleni la 3-500 grame si unul mai rasarit, tot au picat. Pe Prut, bineinteles :)
Pentru cei care totusi nu cred ca se poate prinde clean iarna la artificiale....pe-aici marmota inca nu invelea ciocolata :P

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 24 Noi 2005, 17:35

:twisted: Mah, m-am prins imediat. Tu vrei sa ma agiti pe mine!!! :twisted: Mai prinde mama mare clean la fiare si la lemne pe vremea asta! :D

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 24 Noi 2005, 17:41

vanatoruldepesti scrie::twisted: Mah, m-am prins imediat. Tu vrei sa ma agiti pe mine!!! :twisted: Mai prinde mama mare clean la fiare si la lemne pe vremea asta! :D
Man.. esti durere :lol:
Te-ai prins repede... Uite, am asteptat un an de zile, numai ca sa iti dovedesc ca se prinde clean iarna la fiare si la lemne si la ce vrei tu :)
Probabil o sa apara si pozele la galerie...

Sorine... vezi cine zicea ca nu se prinde clean iarna la artificiale? :lol:

Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 24 Noi 2005, 17:48

M-am convins ca se pot pescui cleni si in aceasta perioada a anului si iarna trecuta pe Siret. Asta pana cand se topesc zapezile si se tulbura apele.

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 24 Noi 2005, 17:51

eu, n-am prins inca iarna clean la artificiale. am prins bucati frumoase la ficat sau mate de pui, dar la artificiale, nu. drept e ca n-am insistat. sunt totusi interesat cam ce artificiale ar merge acum, ca s-a racit.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 24 Noi 2005, 17:54

fisherman scrie:eu, n-am prins inca iarna clean la artificiale. am prins bucati frumoase la ficat sau mate de pui, dar la artificiale, nu. drept e ca n-am insistat. sunt totusi interesat cam ce artificiale ar merge acum, ca s-a racit.
SAalut!
Am prins destul de bine clean la voblere de culori deschise... verde fluo a mers destul de bine. ce-i drept, nici apa nu era ff limpede.

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 24 Noi 2005, 18:14

Domnu' Paul, sunteti artist domne in arta maipularii: "vezi Sorine...". Nu am spus niciodata ca nu se poate prinde clean iarna la artificiale si, ma scuzati, dumneavoastra, domnu' Paul ati afirmat, memoria nu-mi joaca feste si ma faceti sa caut acu' topicu :twisted: , ca se prinde mai bine la artificiale decat la altceva, contrazicandu-ma cu citare direct pe mine. Spusesem ca eu cred ca se prinde mai bine la furnica, la cari, la carabeti, mate de porumbel, ficat, etc decat la fiare si la lemne, care de fapt sunt preferatele mele. :wink: Si discutia avea loc in luna decembrie. Apropos, iarna asta, pozele de la inceputul lui octombrie nu prea pot fi deosebite de cele de la sfarsitul lui noiembrie, care nu este decembrie!!! :wink:
Fisherman, asculta-ma pe mine, dai de-ti sare umarul cu artificiale acum si prinzi 100% mai putin clean decat la ficat sau la mate de porumbel, etc.

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 24 Noi 2005, 18:33

fisherman scrie: sunt totusi interesat cam ce artificiale ar merge acum, ca s-a racit.
Crick Hopper rullz !! 8)
Pour les conaisseurs ! :wink:
https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 24 Noi 2005, 18:43

Am gasit topicul :twisted: . " In perioada rece cleanul manca relativ bine la momeli naturale (mate de pui sau porumbel, viermisori satirati, larve, greieri, furnici , carabeti, cari de pin, bucati de ficat, pescuti, etc). Daca in lunile decembrie, ianuarie si februarie se prinde ceva la artificiale - stil spinning, cred ca este doar o intamplare. Iarna cleanul nu poate consuma atata energie si depune atata efort ca in perioada calda. El cauta sa-si procure mancare cat mai usor. De aceea se prinde foarte bine cu pluta, la "taras", in zonele unde curentul nu este foarte puternic, iar apa este limpede." Atat am spus si am primit, domnu' Paul, comentarii gen " pescuiesti degeaba de 25 de ani" si " mai ai de invatat"... 8)

noname
veteran
veteran

df

Mesaj de noname » 24 Noi 2005, 19:10

Mai domnule yo spinn-uiesc olea Buzaul, anul asta din pacate nu pre am iesit si oricum nu-s cine stie ce... sper sa incerc sambata,... dc nu se strica treaba, dar cleanu mere si dc e frig rau ... Dc stii cum sa recuperezi si pe unde sa-l cati il iei frumos...
Acu vreo 2 ani imi amintesc ca era un tip cam prin ianuarie si luase niste bucati de m-a dat pe spate, era caldut pentru perioada aia si apa incepuse sa se tulbure..( eu eram cu scobaru :) )... Domnul Paul stie mai bine cum e cu Buzaul... :D

Scrie răspuns