clean

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 20 Sep 2005, 11:16

Salut Mihai, poate ca ai drum pe la Valcea, am putea sa ajutam un baietel de la Cluj cu citeceva. Sau poate ai pe careva cunoscut care vine pe la noi.
Multumesc .
Dady

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 20 Sep 2005, 11:19

personal nu cunosc nici o "tabara" nici cealalta. Deci din exterior urmarind situatia, nu cred ca domnul Jean a facut ceva deplasat remarcand faptul ca voblerele Tiny ar putea fi copiate dupa voblerele Dady. Si eu, cand le-am vazut, exact la asta m-am gandit, ca seamana prea mult cu voblerele Dady. Oricum, asta nu ma impiedica sa comand 2-3 si sa le incerc. Daca sunt prinzatoare, foarte bine, o sa le folosesc.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

liviu_v
senior
senior

Mesaj de liviu_v » 20 Sep 2005, 11:23

Ar fi interesant un concurs intre voblerele Dady si Tiny! :)

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 20 Sep 2005, 11:45

liviu_v scrie:Ar fi interesant un concurs intre voblerele Dady si Tiny! :)
Interesant pentru cine? Cred ca la fiecare marca de vobler, e f important si pescarul, sa stie sa aleaga modelul in functie de peste, apa, vreme, sezon, etc. Asa ca un astfel de concurs nu ar fi relevant. Asa, de amorul artei, ar fi misto sa participe la acelasi concurs mai multi producatori de voblere, sa avem noi ce comenta dupa aceea. Dar Dady nu cred ca mai e tentat de concursuri. Cozma la fel. La Cupa celor 3 Lacuri Cozma s-a lasat greu convins sa participe. Si a luat locul 2 in timp ce Dragos (Tiny) a venit pe 4. Marii producatori, cum e Rapala, au echipa proprie pe care o sponsorizeaza si care merge la concursuri. Dar acolo e alta putere financiara.

PS: Dady, raspund pe mail in privinta vizitei.

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 20 Sep 2005, 12:00

Mihai, saptamana viitoare plec la Bucuresti in delegatie prin Valcea. Daca vrei sa ii faci o vizita d-lui Dady te pot lasa eu la Valcea. Probabil am sa plec marti dimineata

Septimiu
senior
senior

Mesaj de Septimiu » 20 Sep 2005, 12:06

rica scrie:
septimiu : probabil stii ca "tiny" inseamna in engleza "micut" de aici a venit si denumirea voblerelor construite de dragos. ghilimelele si comentariile acide nu-si au rostul, atata timp cat nu ai pescuit cu un asemenea vobler nu inteleg de ce "dai cu bata in balta".
Rica:
Consider ca stiu destula engleza incat sa stiu ce inseamna "tiny". Citeste inca o data (cu atentie) mesajele mele de pe acest topic si spune-mi unde ai vazut ca m-am legat de denumirea acestora. Nu am facut nici un comentariu acid si nici nu am spus ca sunt ineficiente sau ca nu sunt bune, din contra chiar le-as incerca!!!

La datul cu bata'n balta... m-ai depasit!

Numai bine!

salmo
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de salmo » 20 Sep 2005, 12:30

Dady scrie:Ma vad nevoit sa intervin. Desi discutia mergea pe un fagas, zic eu, normal, iata ca dintr-o anume apreciere apare o contradictie care genereaza o discutie non sens. Nu stiu daca prietenia mea cu Jean poate deranja pe cineva.Noi ne respectam si apreciem de multi ani, poate ca unii dintre cei ce posteaza astazi pe acest forum nici nu erau nascuti pe vremea cind eram f. buni prieteni. Relatia noastra de prietenie, este una iar afirmatia facuta de Jean este alta. Nu inteleg de ce trebuie cineva sa se supere pentru ca Jean a constatat ca aceste vob. incearca sa fie niste copii ale vob. mele, care s-au bucurat de o f. buna apreciere in Pitesti ca de altfel si in toate celelalte parti unde au fost cunoscute. Nu este nici primul si nici ultimul care incearca acest lucru, numai ca altii au recunoscut acest lucru. Cind Jean spune ce spune, nu face altceva de cit sa constate vizual acest lucru, de fapt el si-a pus o simpla intrebare, si atit. Acest pescar care face aceste vob. este bun prieten cu Ghimisliu care venea destul de des sa ia vob de la mine si care a fost in Italia plecat acum ceva vreme si a dus vob prietenului sau de acolo care, dupa ce a vazut ce fac aceste vob s-a decis ca la venirea in tara sa faca si el asa ceva. Ghimi a fost de curind pe la mine si a mai luat citeva, dar a mai cerut si o serie de vob micro si unele care au avut cele mai bune rezultate la pastrav, a fost dispus sa ia vob care nici nu erau testate...oare de ce???? Este f bine ca incearca sa copieze ceva ce a facut si face ravagii. Nu o spun numai eu. Nu am facut niciodata reclama vob mele si nici nu am aceasta intentie. Cineva spunea ca si eu le-am copiat de undeva. Tare mult as vrea sa stiu si eu de unde anume. Ba, cred ca cine sustine acest lucru nu prea stie vobler. Oricum astept sa vedem ... Important este ca o copie tot copie ramine. Am mai spus-o si repet ca personalitatea constructiva ramine emblematica. Si pentru cei ce inca nu au stiut, desi nu este frumos sa vorbesti despre alte firme in aceasta discutie, Rapala nu a fost niciodata voblerul meu preferat, asa ca.... Eu, indiferent de ce se va spune tot ramin prieten cu Jean si asta pentru ca avem multe, ba prea multe lucruri care ne leaga. Nu cred ca abordarea necuvincioasa a unuia sau altuia dintre participantii la discutie, face bine cuiva.
Dady
++++ ma vad dator sa raspund, desi nu intru decat f rar pe acest forum. insa observ ca numele meu este implicat in discutia de pe lista si cu oarece acuze care nu-mi plac:
1. in primul rand prietenia mea cu dragos dobrescu este normala, deoarece stam in acelasi oras, pescuim pe aceleasi ape, am fost impreuna la cateva concursuri, realizeaza voblere care imi sunt de folos.
2. despre amicul din italia, intr-adevar a fost placut impresionat de voblerele dady, pe atunci nu aveam la mine prea multe marimi si culori, dar de la aceasta si pana sa se apuce el sa faca asa ceva este cale lunga. de fapt fiecare pescar este liber sa-si realizeze muste, voblere, linguri, plute si alte accesorii si momeli, in limita pasiunii si dexteritatii personale. tare mult mi-ar place sa am amici mai multi care fac muste, voblere si alte naluci cu care sa pot si eu incerca la rapitorii de pretutindeni, insa acest lucru se pare ca este mult prea greu.

"Ghimi a fost de curind pe la mine si a mai luat citeva, dar a mai cerut si o serie de vob micro si unele care au avut cele mai bune rezultate la pastrav, a fost dispus sa ia vob care nici nu erau testate...oare de ce???? "

3. cand m-am intors de la finala de musca am trecut intr-adevar pe la valcea cu gandul sa-l salut pe dady si sa imi achizitionez cateva modele, fiindca n-am mai cumparat asa ceva de ceva vreme. am luat cateva astfel de voblerase, modele mici fiindca eu pe acestea le folosesc mai des si am fost dispus sa iau cateva netestate fiindca altele nu am gasit. erau fara ancore sau doar cu o ancora si la rugamintea mea omul a fost dispus sa mi le dea astfel; eu le-am testat putin in cada si mi-au placut si asa. in nici un caz o oarece acuza finutza ca as lua voblere pentru a fura ceva, eu nu ma ocup cu asa ceva si nu ma intereseaza discutiile intre producatori, doar ma amuza. chiar la concursuri imi place sa-i vad impreuna si sa glumim impreuna, vezi concursurile unde se tot intalneau paul sas si cozma.
4. rugamintea care este si comanda mea pe net suna cam asa: doresc cateva modele pentru pescuitul pastravului si cleanului pe lac, mai ales pentru anumite lacuri specificate in e-mail, daca se poate marime, forma, vibratie si greutate la aprecierea producatorului. scopul: sa pot folosi aceste voblere in eventualele mele partide in zone necunoscute mie si f cunoscute producatorului dady. restul, cele micro, mai vechea mea placere, voblere mici pentru pesti mofturosi. aceasta comanda a fost facuta cu ceva timp in urma, nefiind onorata de dady din cauza ca eu n-am avut timp sa merg sa le iau(nu iau voblere decat daca le testez personal in cada, daca acest lucru este acceptat de producator), apoi dady a plecat in suedia si bineanteles ca a avut probabil mult prea multe comenzi decat poate onora el in scurt timp. deci acesta este motivul acestei comenzi.

"Este f bine ca incearca sa copieze ceva ce a facut si face ravagii."

5. sper ca nu este vorba despre mine, asa se intelege. in rest, remarca este adevarata.

"Cineva spunea ca si eu le-am copiat de undeva. Tare mult as vrea sa stiu si eu de unde anume. Ba, cred ca cine sustine acest lucru nu prea stie vobler. Oricum astept sa vedem ... Important este ca o copie tot copie ramine. Am mai spus-o si repet ca personalitatea constructiva ramine emblematica. Si pentru cei ce inca nu au stiut, desi nu este frumos sa vorbesti despre alte firme in aceasta discutie, Rapala nu a fost niciodata voblerul meu preferat, asa ca.... "

6. voblerele dady nu pot fi copiate de undeva, poate doar inspirate, cam toate voblerele realizate dintr-un anumit material trebuie sa semene constructiv, altfel nu pot sa se comporte oarecum similar. ca si in muscarit, doi legatori cu materiale diferite realizeaza doua modele diferite pentru o anumita musca. probabil ca voblerele dady sunt o sinteza a tot ceea ce a acumulat omul intr-o viata de pescar.
orice copie se observa cu ochiul liber, nu cred ca este vorba despre asa ceva in discutia de mai sus, voblerele tiny probabil ca sunt inspirate si conceptie asemanatoare dady, insa acest lucru nu inseamna ca sunt copii. de fapt nu se pot copia, facute manual, fiecare este unicat in felul sau, chiar realizat de acelasi producator. nu cred ca exista o stanta, un sablon, fiecare vobler este echilibrat si lucrat in mod individual. de fapt asta-i si valoarea lor, nu seamana unul cu altul decat la o prima vedere. nu cumva toate aceste voblere mici sunt copii dupa pestisorii din natura?
personalitatea imprimata de catre cel care realizeaza aceste modele este intr-adevar specifica fiecarui producator.
referitor la rapala, neavand mult timp modele micro, cu toate ca finisajul este ireprosabil, nu mi-au fost dragi nici mie foarte mult si poate si din golul de pe piata au aparut voblere precum cozma, down, salmo, dady, tiny si altele. pe mine ma bucura aparitia pe piata a cat mai multor astfel de naluci, vis a vis de pretentiile in crestere ale pestilor rapitori.

7. concluzia este ca toti se cearta degeaba, nu exista subiect de discutie in contradictoriu. dady prinde incontestabil f bine si este generat de experienta multa ce sta in spatele unui pescar vechi de competitie, un atent cunoscator al apelor si comportamentului pestilor.
tiny este o naluca mai noua si nu intr-o cantitate prea mare. asa ca nu exista concurenta, deoarece fiecare bate in felul sau, forma lor este desigur asemanatoare cu a pestilor mici prada.
daca toti am cere naluci dady, tiny sau codrea, sau oricare alta marca lucrata manual, cu siguranta ca producatorii n-ar putea onora comenzile noastre, deoarece ce se produce manual se face nu in serie mica ci foarte mica, ceea ce este mult prea greu. aparitia mai multor producatori care se refera la un anumit segment al rapitorilor este un lucru bun care nu trebuie sa creeze disensiuni pe forumuri, din contra, trebuie sa bucure cumparatorii, deoarece au din ce sa-si aleaga, au de unde sa achizitioneze naluci si nu in ultimul rand acest lucru duce la un finisaj mai bun la acelasi pret, ori acelasi finisaj la un pret mai mic.
sper sa nu stearga nimeni ceea ce voi posta acum, cum aud ca s-a mai intamplat anterior, fiindca daca se intampla acest lucru inseamna ca eu nu am dreptul egal la replica cu restul celor de pe forum si voi fi nevoit sa postez in alte forumuri aceasta discutie pe care nu eu am inceput-o.
imi cer scuze pentru cei pe care nu-i intereseaza aceasta discutie, dar m-am vazut dator sa dau aceste explicatii pentru a nu ramane neclarificate aceste probleme.
florin ghimisliu, pitesti.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 20 Sep 2005, 14:22

dr.pike scrie:Mihai, saptamana viitoare plec la Bucuresti in delegatie prin Valcea. Daca vrei sa ii faci o vizita d-lui Dady te pot lasa eu la Valcea. Probabil am sa plec marti dimineata
Merci de oferta dar plecarea mea depinde de alti factori. Daca se rezolva in timp util poate vin marti cu tine pana la Bucuresti, dar nu cred sa se rezolve asa rapid.

bodi1971
junior
junior

Mesaj de bodi1971 » 21 Sep 2005, 07:29

Pt.Salmo

"3. cand m-am intors de la finala de musca am trecut intr-adevar pe la valcea cu gandul sa-l salut pe dady si sa imi achizitionez cateva modele, fiindca n-am mai cumparat asa ceva de ceva vreme. am luat cateva astfel de voblerase, modele mici fiindca eu pe acestea le folosesc mai des si am fost dispus sa iau cateva netestate fiindca altele nu am gasit. erau fara ancore sau doar cu o ancora si la rugamintea mea omul a fost dispus sa mi le dea astfel; eu le-am testat putin in cada si mi-au placut si asa. in nici un caz o oarece acuza finutza ca as lua voblere pentru a fura ceva, eu nu ma ocup cu asa ceva si nu ma intereseaza discutiile intre producatori, doar ma amuza. chiar la concursuri imi place sa-i vad impreuna si sa glumim impreuna, vezi concursurile unde se tot intalneau paul sas si cozma."

Nu as vrea sa ma amestec in aceasta discutie,dar Dady mi-a povestit si mie faza cu voblerele netestate si era bucuros ca un pescar si un prieten cum am inteles ca esti tu,are atata incredere in el incat sa ia voblere fara sa le testeze.Nici vorba de acuzatii ca le-ai luat pt. a le da cuiva sa le copieze.Cred ca ai inteles gresit:

Apropo,cum pot sa citez pe cineva cand ii raspund?Nu ma descurc deloc cu butoanele astea,se vede ca nu prea scriu pe forum :oops:

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 21 Sep 2005, 07:38

Adi_ scrie:am prins sambata un clean de aproximativ 16-17 cm, la un vobler de 9 cm! A atacat cu o violenta iesita din comun. Initial am crezut ca e vorba de o marlita, apoi mi-am dat seama cine era nervosul. Era agatat de ancora de la mijloc. Voblerul era cu bile. Oare sa il fi enervat asa tare incat l-a atacat? Sa-l inghita nu avea cum. Eu tind sa cred ca atacul s-a datorat agresivitatii, nicidecum dorintei de hranire.
A mai patit cineva asa ceva? Eu am ramas foarte surprins.
Cateodata prinzi cleni neasteptandute la dansii . Mai ales folosind o ditamai naluca . Asa am prins si eu Duminica un clean cam la kg. cu o ditamai oscilanta berti . Tinta eraa stiuca . Si .... de cate ori s-a mai intamplat sa torn cate un clenoc dand dupa stiuca .
E valabila si varianta inversa folosind o naluca destinata cleanului sa prinzi ditamai stiuca . Eu spre deosebire de tine pe apele care stiam ca e stiuca puneam struna chiar daca dadeam dupa cleni . Astfel stiuca cand se baga era victima clara .... asta referitor la ce povesteai tu cu salmo ala micutu' ...
E si cleanu vine si daca ai struna .... nu e chiar asa de atent la micile detalii :)) mai ales daca e balshoi , ca doar nu urmarim pe aia fatati cu o zi inainte .
Bau bau

Scrie răspuns