pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Cipangoo
- utilizator nou

Salut,
Primul post si prima intrebare

:
Pescuiesc de regula in aval de un baraj pe timis si locul e plin de pietroaie graznic de mari si cu muchii ascutite. Folosind de regula voblere care "ara" fundul apei monofilamentul se roade destul de repede. La un fir de 16-18 trebuie sa rup ultimul metru cam odata, ar trebui de doua ori, pe ora de pescuit. Daca la 16-18 e ok la for de 12 probabil ca ar trebui facuta operatia la 10 minute daca nu mai des si in plus probabil ca o captura mai serioasa ar fi imposibila... Un fir alterat chiar intr-o mica masura ar ceda la un clean mai hotarat (>1kg). Are cineva o alternativa? Daca vreau sa dau cu voblere micute e greu sa le arunc cu fir gros...
-
Leba
- veteran

-
Adi_ scrie:am prins sambata un clean de aproximativ 16-17 cm, la un vobler de 9 cm! A atacat cu o violenta iesita din comun. Initial am crezut ca e vorba de o marlita, apoi mi-am dat seama cine era nervosul. Era agatat de ancora de la mijloc. Voblerul era cu bile. Oare sa il fi enervat asa tare incat l-a atacat? Sa-l inghita nu avea cum. Eu tind sa cred ca atacul s-a datorat agresivitatii, nicidecum dorintei de hranire.
A mai patit cineva asa ceva? Eu am ramas foarte surprins.
frate, m-ai omorat! exact chestia asta am patit-o incercind sa-i selectez....Langa mine cineva (nu spui cine, some bad mother fucker!) prindea cu un **** de vobler cleni de la juma de kil in sus...iar eu la un cozma de 5cm prindeam numai chistoci, cred ca aia mari nu apucau sa atace
bine, la mine a devenit cronica problema cu clenii mici

oricat de mare e naluca (table de 5-6cm, voblere la fel) tot bulangiu mic prind

-
Michael
- Moderator

leaga un leader de 15-20 lbs de fluorocarbon,are densitate mare si se roade greu,e invizibil in apa si daca intra vreo stiuca,rezista.
-
Cipangoo
- utilizator nou

merci, o sa incerc!
-
Adi_
- veteran

un leader de 15-20 lbs de fluorocarbon are in diametru cam 0,30-0,40 ceea ce s-ar putea sa te deranjeze daca dai cu voblere mici.
si daca vrei sa te protejezi doar impotriva pietrelor si nu impotriva dintilor stiucii, nu are rost sa folosesti asa gros. poti folosi mult mai subtire.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
Cipangoo
- utilizator nou

Dintii stiucilor apar in zona aia doar de 2-3 ori pe an la vobler mic si riscul asta mi-l asum. Nu-mi place sa dau cu fir gros si cu struna (lita cum ii spunem pe-aici pe la Lugoj

) nici atat. O sa incerc cu un leader si daca nu-mi place o sa tot inlocuiesc la fir