clean

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 04 Oct 2005, 08:33

Dan bucataru s-a apucat de 2-3 luni si deja face prapad. Sunt locuri f apropiate de Cluj unde iti poti face mana pe cleni prinzand cateva zeci in 2-3 ore. Cat despre concurat ... nici o problema, n-am ambitii mari, merg la concursuri sa ma simt bine si sa ma intalnesc cu ceilalti pescari. Normal ca ma bucur pentru orice premiu! :twisted:

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 04 Oct 2005, 08:34

Cat despre diversitatea voblerelor din trusa...e clar ca cu cat sunt mai multe cu atat e mai bine...eu sunt aproape un colectionar :))...mai am de luat daddy si tinny ca sa acopar toate marcile de pe piata noastra! Evident 90% sunt voblere de clean. Ce ma intrga putin e faptul ca cu Rapala anul asta nu am prins mai nimic. In schimb mi-a adus cineva DORADO (poloneze - cica concurentul Salmo) care pe Belis au mers exceptional.

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 04 Oct 2005, 08:37

Glumeam evident cand am spus concurat, dar in rest vorbeam serios. Mi-am luat niste "jucarii" de muscarit, le-am si incercat, dar dexteritatea mea lasa de dorit deocamdata. Am un amic muscar care mi-a promis cateva partide de musca, sa ma deprind cu tehnica, dar deocamdata a fost ocupat, asa ca vara asta am pescuit la musca mai mult..."dupa ureche" :D:D:D

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 04 Oct 2005, 09:31

dr.pike scrie: asa ca vara asta am pescuit la musca mai mult..."dupa ureche" :D:D:D
Adica ti s-a agatat musca dupa ureche ... Aha! :lol:

sanyi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sanyi » 04 Oct 2005, 15:48

salut
doctore treaba cu muscaritul am auzit si eu ca este mai interesanta dar inca nu am incercat, poate daca o sa am sansa sa incerc ma voi schimba dar pana atunci incerc sa invat cat mai mult din tainele spinnigului
sti ce am auzit de la un pescar vechi de spinning ca de aceasta pasiune te poti vindeca doar apucandute de muscarit asa ca poate imi va sosi si mie vreamea odata
salut

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 04 Oct 2005, 15:51

sanyi scrie:salut

sti ce am auzit de la un pescar vechi de spinning ca de aceasta pasiune te poti vindeca doar apucandute de muscarit salut
asta- i ca aia ca mirosu de ceapa trece cu usturoi :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

noname
veteran
veteran

fr

Mesaj de noname » 04 Oct 2005, 17:38

" Stii " si " apucandu-te" mrs Sanyi (cre ca l-a luat microbu asa de tare incat a uitat gramatica)
adevarata treaba asta cu usturoiul :wink: adevarul e ca boala asta placuta- te drogheaza in ultimul hal...si vorba ceea: Dc te-a prins microbu' gata -nu mai scapi-... :cry: dc din om faci pescar din pescar nu mai faci om (aaaa apropo in lume cred ca ar trebui sa se inventeze depescalizari :lol: :lol: aaa???) :lol:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 04 Oct 2005, 17:47

Sau cui pe cui se scoate da' ramane gaura :D
In nici un caz nu dau in cap la voblerele Cozma... dar...
Asta vroiam sa aud :D pacat ca exista un "dar..."
MihaiV a scris:
. Si mai conteaza mult si firul folosit. Nu functioneaza cu fir peste o anumita grosime. La cele de 2 cm cred ca e recomandat 0.12 sau 0.10. Chiar ai dat cu fir asa subtire?

NU! Nu am dat cu fir asa de subtire...
Am avut un Dawn de 2.5 cm/1g care mergea fara probleme la fir de 0.18 - 0.20 mm. Facea ca un gandac sub apa...
Deci, se poate ca si la voblere mici sa ai echilibru chiar folosind fire ceva mai groase.
Parerea mea!
Mihai stie!! :D

Producatorii zic tot cam asa:
Cozma: 2.5cm, 1.5 g, 0.12-0.14mm
Salmo: 2.5cm, 1.5g, 0.14 mm

Firele de 0.18 -0.20 sunt recomandate pt. voblere de 4-5 cm sau mai mari.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 04 Oct 2005, 18:14

eu dau cu 0,17 si cu alea de 2,5 si cu alea de 5 si n-am probleme :roll:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 04 Oct 2005, 18:19

Nici un textil de 0.04 nu creeaza probleme. Verificat :)

Scrie răspuns