clean

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 03 Oct 2005, 20:19

De acord ca Cozma de multe ori dupa ce le scoti din cutie mai tre' umblat la ochet, si de multe ori se descentreaza dupa cate un drill chiar si cu cleni mici, insa se poate rectifica. Oricum, prind chiar foarte bine si sincer de multe ori m-au scapat de gherla :D
Imagine

noname
veteran
veteran

sal

Mesaj de noname » 03 Oct 2005, 20:24

Daca bine nu inseamna drept inseamna ca cele confectionate de mine sunt cele mai bune :lol: :lol: 8) glumeam desigur...dar cred ca Paul are dreptate in privinta voblerelor Cozma :P :evil:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 03 Oct 2005, 20:37

Voblerele Cozma sunt facute pt. a prinde pesti, nu pescari :twisted:

bodi1971
junior
junior

Mesaj de bodi1971 » 04 Oct 2005, 06:12

Si eu am patit-o cu un Cozma.Avea barbeta lipita intr-o parte,n-am mai avut ce-i face;nu stiu unde mi-a fost capul cand l-am luat.Dar am si Cozma foarte bune,care prind in draci.Eu zic ca sunt niste voblere bune.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 04 Oct 2005, 06:56

Tavi scrie: Paul, cum merge "bine" un vobler ?
Daca vrei as mearga drept e destul de usor sa-l corectezi, vezi instructiunile de pe ambalaj.
Dar oare "drept" inseamna "bine"?
Pestii ce zic? :D
Tavi... dau din umeri.... nu stiu cum sa-ti explic exact... Adica sa mearga bine. Probabil esti la inceput sau nu ai pescuit cu vobler pana acum, caci nu cu mult timp aceeasi intrebare mi-o puneam si eu.. Cum merge un vobler bine?
Il vezi, il simti, e echilibrat, vine drept spre tine sau, depinde cum il recuperezi, are bataie uniforma...
In nici un caz nu dau in cap la voblerele Cozma... dar... mie mi s-a intamplat sa iau si sa nu fie destul de echilibrate. Daca cu cel mai mare m-am descurcat mai usor, celelalte doua, mici, inca imi dau bataie de cap.
Si nu sunt singurul care a patit-o cu voblere Cozma mici.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 04 Oct 2005, 07:17

Paul scrie: Am luat 3 voblere odata, toate trei descentrate, bateau destul de prost. Daca pe cel de 4 cm am reusit sa-l fac sa mearga bine, pe celelalte doua, mici (vreo 2 cm) nu am reusit...
Voblerele sunt cu atat mai greu de reglat cu cat sunt mai mici. Asa ca la voblerele mici trebuie sa ai mana formata pentru a reusi sa le echilibrezi. Si mai conteaza mult si firul folosit. Nu functioneaza cu fir peste o anumita grosime. La cele de 2 cm cred ca e recomandat 0.12 sau 0.10. Chiar ai dat cu fir asa subtire?

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 04 Oct 2005, 08:05

MihaiV scrie:. Si mai conteaza mult si firul folosit. Nu functioneaza cu fir peste o anumita grosime. La cele de 2 cm cred ca e recomandat 0.12 sau 0.10. Chiar ai dat cu fir asa subtire?
NU! Nu am dat cu fir asa de subtire...Stiam ca poate influienta si firul, dar, nu stiu daca in asa masura incat dupa cateva oscilatii sa se intoarca cu burta in sus (voblerul :!: ) si sa vina la suprafata.
Oricum, un vobler, cat de mic o fi el, cand il scoti din cutie trebuie sa mearga.
Am avut un Dawn de 2.5 cm/1g care mergea fara probleme la fir de 0.18 - 0.20 mm. Facea ca un gandac sub apa... Din pacate l-am pierdut :(
Deci, se poate ca si la voblere mici sa ai echilibru chiar folosind fire ceva mai groase.
Parerea mea! :|

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 04 Oct 2005, 08:17

E clar ca conteaza mult dimensiunea firului. Cat despre Cosma, nu voiam sa creez o polemica, ci doar imi dadeam cu parerea. Dupa o bucata de vreme te obisnuiesti atat de tare cu ele incat in 10 sec. le faci sa mearga perfect :)

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 04 Oct 2005, 08:25

Din cate am vazut la usurinta reglajului si calitatea echilibrului contribuie nu doar dimensiunea longitudinala, ci si cea verticala. Asa ca un vobler cu "inaltime" mai mica va fi mai greu de reglat. Asta apropos de comparatia intre diferite marci. Oricum, eu prefer sa am si de unele si de altele, pentru a avea de unde alege.
Si pana la urma aleg sa dau la musca :D :D :D

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 04 Oct 2005, 08:30

Mihai, in 2 ani ma apuc de concurat impotriva ta la musca :D . Deocamdata invat sa lansez :D:D:D.

Scrie răspuns