clean

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
bodi1971
junior
junior

Mesaj de bodi1971 » 21 Sep 2005, 21:13

Apropo de cleni mici,citeam undeva ca acolo unde se prind clenisori mici si mai multi, e putin probabil sa prinzi vreun "senior".Cam cat adevar e in treaba asta?Eu am prins in acelasi loc si mai multi clenuti,si un clean rasarit.A fost doar o intamplare?

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 21 Sep 2005, 21:17

nu cred ca e general valabil. dovada: cele doua poze puse de mine in galerie cu clenii stand la soare. pe langa mal era plin de bancuri de cleni cat palma sau mai mari si cate 2,3,4 cleni imensi.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

bodi1971
junior
junior

Mesaj de bodi1971 » 21 Sep 2005, 21:34

Adi_ scrie:nu cred ca e general valabil. dovada: cele doua poze puse de mine in galerie cu clenii stand la soare. pe langa mal era plin de bancuri de cleni cat palma sau mai mari si cate 2,3,4 cleni imensi.
Frumoasa priveliste.Mai ales acum,cand parca ploua direct pe nervii mei!

rica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rica » 21 Sep 2005, 22:43

bodi1971 scrie:
Adi_ scrie:nu cred ca e general valabil. dovada: cele doua poze puse de mine in galerie cu clenii stand la soare. pe langa mal era plin de bancuri de cleni cat palma sau mai mari si cate 2,3,4 cleni imensi.
Frumoasa priveliste.Mai ales acum,cand parca ploua direct pe nervii mei!
cam asa simt si eu + inca cativa pescari din Pitesti.
tocmai gasisem un loc unde credeam ca nu mai exista clean ( a mers f. slab primavara si vara) si i-am dat iar de urma. dupa 2 zile a inceput ploaia asta pacatoasa. partea cea mai nasoala e ca iar trebuie sa asteptam 10-14 zile sa sa se limpezeasca
:(

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 22 Sep 2005, 07:09

bodi1971 scrie:Apropo de cleni mici,citeam undeva ca acolo unde se prind clenisori mici si mai multi, e putin probabil sa prinzi vreun "senior".Cam cat adevar e in treaba asta?Eu am prins in acelasi loc si mai multi clenuti,si un clean rasarit.A fost doar o intamplare?
De cele mai multe ori clenii se vad usor cu ochiul liber, daca malul e mai inalt sau de pe vreun baraj. Cam de fiecare data cand i-am urmarit am vazut bancuri mari de cleni mici si din cand in cand mai apareau 1-2 mari printre ei.

salmo
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de salmo » 22 Sep 2005, 17:07

bodi1971 scrie:Apropo de cleni mici,citeam undeva ca acolo unde se prind clenisori mici si mai multi, e putin probabil sa prinzi vreun "senior".Cam cat adevar e in treaba asta?Eu am prins in acelasi loc si mai multi clenuti,si un clean rasarit.A fost doar o intamplare?
cand pescuiesc la vobler nu observ prea mult ce se intampla in apa, dar la musca pescuiesc de aproape si iata ce am observat odata: eram pe raul bratia si pescuiam amonte de podul rutier, iar zona era in apropierea unei buturugi roasa pe interior de apa. practic pescuiam intr-o gaura foarte mare si adanca fata de albia raului. cleni mici atacau la fiecare prezentare; la un moment dat am vazut cum un senior, asa cum il numesti tu, se apropie de musca si se intoarce. filmul s-a mai repetat de cateva ori, timp in care si-au facut aparitia si alti seniori. pestii mici stateau impreuna in acelasi habitat si nu se fereau. pe lac am prins de cele mai multe ori intai pesti mici, fiindca ei se arunca primii, fiind mai putin suspiciosi, apoi si pesti de dimensiuni mai mai. eu cred ca stau impreuna, desi am vazut in italia cum se plimbau pestii mari in carduri de cateva bucati, chiar si doi, iar cei mici se plimbau in carduri mai mari, dar niciodata impreuna. poate este si o problema de anotimp, caci iarna gasesti multi pesti in acelasi loc, numai ca apetitul este mult mai scazut.

noname
veteran
veteran

sal

Mesaj de noname » 22 Sep 2005, 20:46

Hmmmm... ma gandesc daca cei doi cleni fotografiati de Adi mai traiesc acum?... :lol: chestia cu clenii nu cred ca e adevarata. am vazut de nenumarate ori pe Siret cand vin cleni mari in apropierea celor mici iar acestia raman in acelasi loc, in schimb atunci cand eram copil si pescuiam pe Slanic(un rau prin muntii Buzaului) imi amintesc ca stateam pe o piatra mare, pe inserat si vedeam cum bancuri mici de mrenute cat degetul, fug speriate pe langa mal...dupa care puta pleaca de pe bolovan si atunci am luat cea mai mare mreana prinsa de mine pe acel rau (300-400g), . (e o lume cidata acolo) :lol:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 23 Sep 2005, 08:53

gippa,
nu am prea priceput .
1.adica nu crezi faza cu clenii da cand aia mari veneau langa aia mici astia din urma ramaneau pe loc :shock:
2. a cui puta plecase de pe bolovan? si ce facea ea anterior acolo :D :D era de momeala la mrene? :D

nu mi-am baut eu cafeaua de dimineatza sau erai tu cu ochii in gura la ora aia? :D :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 23 Sep 2005, 09:08

Probabil era o puuuta mai luuuuungaaaa....
:D :D :D

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 23 Sep 2005, 09:10

Unde o fi raul ala unde se odihnesc la soare pe bolovani maretze pute? :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Scrie răspuns