clean

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
blackmind
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de blackmind » 20 Sep 2005, 08:57

cel mai bun vobler al meu e un dady
daca nu ma inshel ancora din spate a fost pusa putin mai sus pentru ca ancorele sa nu se mai prinda una de cealalta...o idee buna pentru un om cu experienta
baciule jean (acum va vorbi obraznicia din mine ) tine cont ca Dumnezeu ne-a lasat egali pe pamant ca unii dau in schi....nu sunt eu de vina...
ca pescar, din posturi si poze cu descrieri frumoase,din experiente pe care altii nici macar nu mai au sansa sa le traisca sunteti unul de invidiat in schimb ca om....... ca om...... ca ...o...m lasati de dorit sa fiti iubit.o lacrima pe monitor e ultimul post. :D .. bai sa nu-l stergeti sa am ce sa arat copiilor copiiiilor mei 8)
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 20 Sep 2005, 08:58

Tavi,
Peste istet sau viclean poate, este crapu....clar :D
Daca stau sa ma gandesc , din randu rapitorilor.........hmmmm......avem o mica problema :D
nu pot decat sa remarc prudenta exemplarelor mai ,,imbracate '' de a se arunca dupa tot ce le lansam noi prin apa :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

remusnico
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de remusnico » 20 Sep 2005, 09:30

Blackmind:
Eu il cunosc pe Jean Scurtu, fara ca el sa ma cunoasca.
Din aceasta postura, pot sa iti spun ca eu am avut de invatat de la el doar din postarile de pe forum, in conditiile in care vreo 35 de ani de pescuit pe care ii am in spate imi dau impresia ca la randul meu as putea ajuta pe altii.
Cel care vrea, are de invatat de la oricine. Conditia necesara este sa vrei.
Un stil oarecum apropiat de al tau in abordarea relatiilor cu lumea inconjuratoare l-am avut si eu, pe la varsta de 15 ani.
Fir intins, Blackmind!

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 20 Sep 2005, 09:45

Remusnico, ai mare dreptate, de la unul ca Jean ai mereu de invatat, si eu cit de batrin sint, tot invat ca am de unde. Ce bine ar fi ca toti sa stie sa invete de unde ai ce. La capitolul Jean, are balta peste...si inca mare. Pasiunea l-a facut sa invete si pe altii si sa participe la acest forum. Oare pe citi bani face Jean ce face? Sint multi pescari de mare calitate dar nu intervin pe net din anume motive, dar, dupa cum ai spus anume atitudini se pot categorisii ca definind o anume virsta, dar, sint sigur ca va veni si maturitatea...
Dady

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 20 Sep 2005, 09:48

judecand dupa username, nici nu ar mai trebui sa intreb, dar totusi, curiozitatea ma impinge sa fac acest lucru.
Ce ai, mister blackmind, cu domnul Jean Scurtu? Ca nu e prima data cand il ataci. Chiar sunt curios :roll:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 20 Sep 2005, 10:12

Sorin scrie:Tavi,
Peste istet sau viclean poate, este crapu....clar :D
Daca stau sa ma gandesc , din randu rapitorilor.........hmmmm......avem o mica problema :D
nu pot decat sa remarc prudenta exemplarelor mai ,,imbracate '' de a se arunca dupa tot ce le lansam noi prin apa :D
Am banuit eu ca o sa se ajunga la c**p :evil:
Da nu-i nici el asa dashtept ca s-a mai luat si la plastice
Hai sa fim baieti buni si sa zicem ca prostia rapitorilor poate fi confundata cu stilul aparte de hranire.
Nu pot hali un peste daca se apuca sa-l tatoneze, deguste, etc.
Tre sa loveasca in el rapid si fara mila.
Interesant e, totusi, ce dreaq gandesc ei cand dau cu botu' de rotative, spinner-bait-uri si alte dracovenii fistichii care nu seamana cu nimic comestibil. Aici te cam duce gandul la ceva deficiente de IQ :)

Dar tot nu inteleg de ce e pastravul mai istetz decat cleanul. :?: :)
Argumente...

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 20 Sep 2005, 10:18

Septimiu scrie:Daca tot veni vorba de voblerele tiny am si eu o nelamurire: pe site-ul mai sus amintit (www.tinylures.com) producatorul isi prezinta "marfa" si la un moment dat apare:
"In 2004 am participat la Cluj-Napoca la competitia "Cupa celor trei lacuri", organizata pe raul Somes, unde din nou, voblerele "TINY" si-au dovedit eficacitatea, prinzand cleni si bibani."
Acuma si tu ... amanunte.
Lacurile sunt pe raul Somes.
Si intr-adevar a participat si al editia de anul trecut.
Iar anul asta a luat un onorabil loc 4, deci voblerele lui nu-s chiar de aruncat. Ca or fi altele mai bune e alta poveste. Eu m-as bucura sa fie cat mai multi producatori si sa faca naluci cat mai bune, sa nu mai stii cu care sa dai!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 20 Sep 2005, 10:18

blackmind scrie:cel mai bun vobler al meu e un dady
daca nu ma inshel ancora din spate a fost pusa putin mai sus pentru ca ancorele sa nu se mai prinda una de cealalta...o idee buna pentru un om cu experienta
Corect! Cine stie cunoaste!

Septimiu
senior
senior

Mesaj de Septimiu » 20 Sep 2005, 10:49

MihaiV scrie:
Septimiu scrie:Daca tot veni vorba de voblerele tiny am si eu o nelamurire: pe site-ul mai sus amintit (www.tinylures.com) producatorul isi prezinta "marfa" si la un moment dat apare:
"In 2004 am participat la Cluj-Napoca la competitia "Cupa celor trei lacuri", organizata pe raul Somes, unde din nou, voblerele "TINY" si-au dovedit eficacitatea, prinzand cleni si bibani."
Acuma si tu ... amanunte.
Lacurile sunt pe raul Somes.
Si intr-adevar a participat si al editia de anul trecut.
Iar anul asta a luat un onorabil loc 4, deci voblerele lui nu-s chiar de aruncat. Ca or fi altele mai bune e alta poveste. Eu m-as bucura sa fie cat mai multi producatori si sa faca naluci cat mai bune, sa nu mai stii cu care sa dai!
Da... lacurile sunt pe Somes da' pe Somesul Cald! Din text se intelege ca s-a organizat chiar pe rau si cei care nu cunosc zona iau harta si gasesc raul Somes... Vorba aia: micile detalii fac marile diferente :idea:
Despre voblerele lui nu am zis nimic pentru ca nu le-am incercat...

rica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rica » 20 Sep 2005, 11:12

MihaiV scrie: Eu m-as bucura sa fie cat mai multi producatori si sa faca naluci cat mai bune, sa nu mai stii cu care sa dai!
exact asta este ideea! daca o sa exista mai multe naluci adaptate pentru pestele si apele din Romania o sa avem si capturi mai bogate.

septimiu : probabil stii ca "tiny" inseamna in engleza "micut" de aici a venit si denumirea voblerelor construite de dragos. ghilimelele si comentariile acide nu-si au rostul, atata timp cat nu ai pescuit cu un asemenea vobler nu inteleg de ce "dai cu bata in balta".

dady: "Oricum astept sa vedem ... Important este ca o copie tot copie ramine" - nimeni nu a spus ca voblerele tiny sunt mai bune decat x,y,z.
in spiritul competitiei poate facem un concurs, numai asa o sa ne lamurim ;)

blackmind a exagerat - mai mult ca sigur din cauza varstei. consider totusi ca pescarii cu experienta s-au "aprins" si ei prea rau, ar fi trebuit sa fie un pic mai toleranti.

Scrie răspuns