Carte Spinning!

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 06 Aug 2008, 13:03

SF scrie:
Unde a-ti gasit mai multe noutati si info , pe site-u asta sau in revista AvP ?

Fir Intins!!!
Am facut o greseala capitala :lol: Nu am tinut cont de faptu ca traim timpuri moderne , lumea vede un articol in revista si dupa aia intreaba pe forum , se intimpla ca articolu sa fie un pic asa , reclama , si dupa aia apar contradictii pe forum .
Oare citi mai dau cu fireline si pikemono :lol: :lol: :lol: Sa nu vorbim de discutiile in jurul Loomis :lol: :lol:

Fir Intins!!!

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 06 Aug 2008, 13:14

E doar business .In articolul despre Suedia ,MM a mai slavit,aparent fara noima,calitatile Touareg-ului.Americanii din circuitul Bassmaster o fac non stop.Alton Jones ,de exemplu,lauda mulineta Ardent XS 1000 si toata lumea ramine masca,pentru ca toate review-urile o declarau total necompetitiva.Altul lauda fara motiv,camasa,sapca sau manusile fara de care ar fi fost incapabil sa cistige mansa respectiva.Iar un domn Teodorescu,de la Cotidianul ,semnaleaza aparitia unei carti minunate,despre pescuit.Toate au un motiv,pina la urma.De cele mai multe ori,material.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 06 Aug 2008, 13:25

Tavi , daca nu se opunea Gerula , procentaju era de 100% , vrei sau nu , unanimitatea asta imi aminteste de alegerile de pe vremea lui Ceausescu :lol:
Pot accepta ca unii is de buna credita , ( unii , atentie , zic unii , dintre astia care afirmati ca nu-i o carte pentru incepatori , presupune ca sinteti la nivelu celui care a scris-o , mare atentie :wink: :lol: )insa tin in considerare la modu serios si o anume cantitate de pupincuristi , pur si simplu daca nu-l lasa Dan pe Gerulachio sa zburde pe aici ca un tigrulet :lol: , procentu era de 100% , cea ce , repet , nu mi se pare normal :lol:

Fir Intins!!!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 06 Aug 2008, 13:32

SF, poate e chiar buna cartea si nu poti sa-i gasesti defect, e si varianta asta, teoretica, nu? :lol:
Ia mai citeste odata topicul, sunt oameni care chiar daca au apreciat pozitiv cartea, asa overall, au avut si obiectii in acelasi timp.
Deci nu e chiar 100% si unanimitate si aplauze in picioare. :P

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 06 Aug 2008, 13:39

Atata timp cat literatura de specialitate in Romania oscileaza in jurul a 2-3 cartzi si reviste, nu cred ca e imposibil sa iasa acea "unanimitate" in favoarea uneia dintre ele. Dar ar cam batea la ochi, totusi :wink: .

Ca unii spun ca aia e o carte grea iar ailalta e una mai usoara, iarasi, nu e nici o problema. Devine problema doar cand respectivii trebuie sa argumenteze ce li s-a parut greu la cartea aia. Atunci nu mai stiu sau nu mai vor. Chiar daca li se reaminteste ca se asteapta argumentele ei invoca linistirea topicului, ceva de genul "Hai sa terminam cu balacareala si sa incheiem aici." E mult mai simplu decat sa-tzi sustzii spusele cu argumente.

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 06 Aug 2008, 14:01

Pana azi nu am reusit sa ma apropii de acst topic din lipsa de timp ...citesc ...recunosc doar o parte din postari si ma vad nevoit sa fac o singura precizare pe care va rog sa o interpretati cum doriti ....
...Gerula la un moment dat dai cu sare si ne povestesti de calitatile lui Malin ca si pescar de competitie !!!!...eu de cativa ani particip la aceste competitii si pe Malin nu l-am vazut la nici un concurs la care am participat eu ...
...e drept nici pe tine Gerula
dar ce are ...salau cu prefectura pana la urma dupa tine ?
NU POATE FI COMPARAT PESCUITUL DE COMPETITIE CU PESCUITUL DE PLACERE(WEEKEND-TIMP LIBER)
si crede-ma ca sunt departe una de cealalta ca cerul de pamant si invers
cunosc pescari foarte buni care nu participa la nici un concurs ...si sunt meseriasi ...sunt si alti meseriasi care sunt nemaipomeniti in afara concursurilor ca si pescari dar in competitie nu se adapteaza...si retine acest aspect "adaptarea"
ca si concluzie ....nu confundati marfa cu ambalajul si nu uitati ca pt un pescar bun e nevoie si de ....:) bafta ...mult noroc ...
nu e suficient sa pescuiesti ,sa stii unde si cum sa o faci iti mai trebuie si mult noroc ...iar pentru unii un dram de noroc se pare ( eu nu am apucat sa citesc cartea ) s-a gasit in paginile unei carti
tinand cont ca pe piata nu exista astfel de carti din belsug ...oricine citeste experienta altuia intr-o carte sau aici pe forum are de invatat
...personal am invatat mult din povestirile de aici de pe forum ...dar tot pe apa am aprofundat si acolo ma simt mai bine
fir intins !
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 06 Aug 2008, 14:06

onesti scrie: Ca unii spun ca aia e o carte grea iar ailalta e una mai usoara, iarasi, nu e nici o problema. Devine problema doar cand respectivii trebuie sa argumenteze ce li s-a parut greu la cartea aia. Atunci nu mai stiu sau nu mai vor. Chiar daca li se reaminteste ca se asteapta argumentele ei invoca linistirea topicului, ceva de genul "Hai sa terminam cu balacareala si sa incheiem aici." E mult mai simplu decat sa-tzi sustzii spusele cu argumente.
Onesti, desi vorbesti la plural, cand spui "respectivii" te referi cumva la o singura persoana cu care ai ceva de impartit?
Sper ca nu, pentru ca intr-adevar sunt mai multi aici care sustin ca este "grea" cartea, ca e prea academica sau altele asemenea.
Sincer nu mi se ca "trebuie" sa sustii cu citate= argumente o afirmatie de genul asta, e pur si simplu perceptia cititorului despre textul respectiv. Pentru altcineva acelasi text poate sa fie simplu, deci nu poti "demonstra" asa ceva.
Uite daca chiar crezi ca este necesar, deseara iti postez un citat din carte care sa sustina ideea ca e scrisa intr-un limbaj elevat, poate prea elevat, OK?

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 06 Aug 2008, 15:19

Tavi scrie:Sincer nu mi se ca "trebuie" sa sustii cu citate= argumente o afirmatie de genul asta, e pur si simplu perceptia cititorului despre textul respectiv.
Sunt de acord ca nu trebuie neaparat sa sustzii cu argumente primele afirmatzii facute. Daca, in schimb, cineva m-ar intreba de ce mi s-a parut asa si nu altfel, m-as stradui sa dau un raspuns decent.

Merci, dar nu-i nevoie sa cautzi pt mine citatele elevate. Nu asta era ideea.

Legat de literatura asta despre pescuit si echipamente: parerea mea e ca tehnologiile producatorilor de tackle evolueaza mult mai rapid decat frecventza aparitziei cartzilor (de autori romani) in domeniu. Astfel incat, o carte scrisa acum 5 ani de exemplu, poate fi usor depasita dpdv al sculelor, nalucilor si chiar tehnicilor, in momentul asta.
Si cum cartzi de profil nu prea apar in fiecare an, poate ca e normal ca unora sa li se para "obsolete". Asta nu inseamna insa ca la momentul aparitziei nu au fost in pas cu tehnologiile vremii sau ca nu se pot gasi idei bune atat atunci cat si acum.

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 06 Aug 2008, 15:30

ovidiu14 scrie:Pana azi nu am reusit sa ma apropii de acst topic din lipsa de timp ...citesc ...recunosc doar o parte din postari si ma vad nevoit sa fac o singura precizare pe care va rog sa o interpretati cum doriti ....
...Gerula la un moment dat dai cu sare si ne povestesti de calitatile lui Malin ca si pescar de competitie !!!!...eu de cativa ani particip la aceste competitii si pe Malin nu l-am vazut la nici un concurs la care am participat eu ...
...e drept nici pe tine Gerula
dar ce are ...salau cu prefectura pana la urma dupa tine ?
NU POATE FI COMPARAT PESCUITUL DE COMPETITIE CU PESCUITUL DE PLACERE(WEEKEND-TIMP LIBER)
si crede-ma ca sunt departe una de cealalta ca cerul de pamant si invers
cunosc pescari foarte buni care nu participa la nici un concurs ...si sunt meseriasi ...sunt si alti meseriasi care sunt nemaipomeniti in afara concursurilor ca si pescari dar in competitie nu se adapteaza...si retine acest aspect "adaptarea"
ca si concluzie ....nu confundati marfa cu ambalajul si nu uitati ca pt un pescar bun e nevoie si de ....:) bafta ...mult noroc ...
nu e suficient sa pescuiesti ,sa stii unde si cum sa o faci iti mai trebuie si mult noroc ...iar pentru unii un dram de noroc se pare ( eu nu am apucat sa citesc cartea ) s-a gasit in paginile unei carti
tinand cont ca pe piata nu exista astfel de carti din belsug ...oricine citeste experienta altuia intr-o carte sau aici pe forum are de invatat
...personal am invatat mult din povestirile de aici de pe forum ...dar tot pe apa am aprofundat si acolo ma simt mai bine
fir intins !
Ovidiule, cand ne-am cunoscut nu pareai prea aproape de problemele cu memoria. ;) In primul sezon al turneului AvP, Malin Musetescu a participat la mai multe etape , cu rezultate care au frizat de multe ori penibilul.

Iata-l in etapa a doua, la Belis-Fantanele, pe locul 23 http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... 39&start=0 , si daca mai e nevoie pot sa mai caut :lol:
Cu lacrimi Bastus!

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 06 Aug 2008, 15:32

Gerula, eu ma refeream la afirmatia ta cum ca ar fi batut de 15 persoane cel putin si ca de aceea nu se inghesuie nimeni sa-i cumpere operele. Eu stiu deja destul de multi care s-au inghesuit. Daca e ziarist sau nu e, daca e bun sau nu e, daca face reclama sau nu, asta nu stiu, nu ma pricep si nici nu vreau sa stiu.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Închis