Carte Spinning!

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 06 Aug 2008, 06:54

Jedi scrie:In AvP bineinteles.Pe parcursul a 3-4 ani ,toate numerele,din scoarta in scoarta,plus revizuiri daca am uitat ceva. 95 % din ce-i pe forum,au scris Zabet,Malin,Dragoi & Co deja. Dar vorba aia....discipolii au trecut la "next level". Si nu-si pot explica cum.
Bun punct de vedere.
Adevarul este ca toti am citit articolele lui Malin in AVP, inca de acu niste ani..iar acum vad ca multi isi dau cu parearea despre campionul Malin si faptul ca a scris o carte. Chiar si bibila are criticii ei, deci cui nu-i place sau nu-i trebuie sa nu-si ia cartea.

Rezultatele lui Malin la pescuit sau concursuri mi se par irelevante. Faptul caa scris o carte (nu am cumparat cartea) in care cred ca se vor intalni multe aspecte deja abordate in articole AVP, este un fapt laudabil.

asa zic eu... :roll:
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 06 Aug 2008, 07:54

Carasa scrie:mi pare rau ca sa ajuns la atac la persoana si chestii dintr-astea insa ......[/i]
Avand in vedere de la cine vine atacul, pe mine nu ma mira. :wink:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 06 Aug 2008, 08:45

Pot spune ca Jedi are foarte mare dreptate. Eu am citit la randul meu toate numerele AVP de prin 2004 incoace, care mi-au lipsit le-am imprumutat si tot le-am citit. Pot spune ca am indragit si am ramas in special la pescuitul salaului datorita articolelor lui Malin Musatescu. Nu am avut de la cine sa fur meserie pentru ca intre partenerii de pescuit aveam numai linguristi, vobleristi, muscari si streameristi. E foarte greu sa inveti asa un pescuit de unul singur dar cred ca asa reusesti sa elimini pas cu pas greselile de incepator si inveti sa nu le mai faci, plus ca nu prea poti sari nicio etapa. M-am umplut de teorie, mi-am ales echipamentul prima data pe hartie, apoi am cumparat ceea ce era cel mai aproape de ceea ce credeam ca imi doresc si am constatat acum, avand mult mai multa experienta, ca am facut trei alegeri consecutive foarte bune daca nu excelente. Lupta continua si mereu inveti ceva nou. Chiar daca din cartea lui Malin poti invata numai sa folosesti o culoare noua de naluca, sau o prezentare noua pentru un model considerat de tine pana atunci ciudat, poti descoperi ca sunt ponturi de zile mari. Pentru un incepator mai ales in pescuitul la salau (ma gandesc la mine acum cativa ani) asa o carte o poti duce si cu tine in geanta, poate chiar un an. Eu am biletele cu notite, insemnari si sageti la fiecare articol despre salau si stiuca in numerele avp si completate cu Odiseea si articole furate de la americani despre jigging iti dau cam tot ce iti trebuie inafara de a-ti pune lanseta in mana si a te trimite afara din casa.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 06 Aug 2008, 09:40

Carasa scrie:desi s-a combatut la modul general cartea lui MM aka Gerula[/i]
:?

aka = also known as

Sunt sigur ca ai vrut sa scrii altceva...
Thank you, Father for revealing fishing to me!!!

www.myspace.com/monarchyspace

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 06 Aug 2008, 09:43

SF scrie:Deci , cum sa ma explic :lol:
Se pare ca unii nu inteleg ca , atunci cind unu se apuca sa-si atirne un tablou intr-o galerie , sa publice un roman , sa expuna o sculptura , sa emita o teorie ( uitati-va la stiintifici cum se dueleaza , daca vine cazu , in teoreme si formule :lol: ) , deci , automat se expune criticii . Si critica nu intodeauna tre sa fie pozitiva , din fericire vremurile alea au trecut :)
Io chiar ma bucur ca este unu care da un vot negativ , chiar daca intimplator ii Gerula :lol:
Nu stiu , nu am citit cartea si putin probabil sa o citesc , cum credeti ca se raporteaza la timpurile moderne , comparativ cu cartea lui Tarus ( raportata evident la vremurile alea - fara net :wink: ) , sau cartea lui Kaszoni , evident si aia raportata la epoca ei ?

Unde a-ti gasit mai multe noutati si info , pe site-u asta sau in revista AvP ?

Fir Intins!!!

Pe mine ma socheaza doua lucruri:

1. Ca se mai gasesc inca oameni ca Adelin, dispusi la osanale dintre cele mai desantate si mai lipsite de acoperire (vezi cazul de aici, cand, confruntat cu propriile-i spuse, nu stie pe unde sa mai scoata camasa).

2. Ca publicul neutru pare dispus, in cea mai mare parte, sa ia inca de bune asemenea osanale. Si sa judece pe baza recursului la autoritate, nu pe baza a ceea ce are in fata ochilor si mintii proprii (textul propriu-zis al cartii lui MM).

Fac pariu ca 90% dintre cei care-i iau apararea lui MM in ultimele trei pagini nici macar n-au dat un ochi pe linkul spre articolul abject din Cotidianul (pe care-l dadusem mai pe la incepututl topicului).
Cu lacrimi Bastus!

Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 06 Aug 2008, 09:47

Deci Carasa te-a dat in fapt, esti clona lu MM....sau MM e clona ta...

:?
Thank you, Father for revealing fishing to me!!!

www.myspace.com/monarchyspace

Carasa
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Carasa » 06 Aug 2008, 10:12

Deci Carasa te-a dat in fapt, esti clona lu MM....sau MM e clona ta...
Chill man ....nu mai pune si tu paie pe foc! Bineinteles ca nu asta am vrut sa zic...insa asta a iesit :D ! Esenta postarii mele se subintelege ...il dateam pe om exemplu (Gerula) .... ca fiind singurul contestatar al scrierii lui MM ...

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 06 Aug 2008, 10:16

Articolul poate sa nici nu-l citeasca vreunul. Care e problema cu articolul? Toti marii pescari fac publicitate la cate un lac, sunt consultanti pentru vreo firma sau vreun importator de articole de pescuit. Daca nu este niciun "P" de la publicitate este fix problema din curtea "Cotidianul". Ce au cele 10 randuri de-a face cu pertinenta sau pregatirea in a scrie o carte despre pestii rapitori si pescuitul lor? Cum am mai spus ma mai repet poate pricep mai multi: 1.in zilele cand merge de rupe este foarte posibil sa prinzi mai mult ca MM, cu atat mai mult cu cat pentru el e o zi buna sa incerce ceva nou si 2.cine poate sa-l corecteze pe MM la vreun alineat din carte sa o faca. "Bai nea' Malin, pai tu dai cu rotativa la caras? Vai de capul tau...". Daca cumva citeste MM postarea mea sa stie ca-l respect si daca vine la Bezid in jud. Mures sa zica dinainte ca vin si eu, nu sa-l inec, in cel mai rau caz sa vaslesc :D :D :D cand ramanem fara baterie.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 06 Aug 2008, 10:18

Gerula scrie:
SF scrie:Deci , cum sa ma explic :lol:
Se pare ca unii nu inteleg ca , atunci cind unu se apuca sa-si atirne un tablou intr-o galerie , sa publice un roman , sa expuna o sculptura , sa emita o teorie ( uitati-va la stiintifici cum se dueleaza , daca vine cazu , in teoreme si formule :lol: ) , deci , automat se expune criticii . Si critica nu intodeauna tre sa fie pozitiva , din fericire vremurile alea au trecut :)
Io chiar ma bucur ca este unu care da un vot negativ , chiar daca intimplator ii Gerula :lol:
Nu stiu , nu am citit cartea si putin probabil sa o citesc , cum credeti ca se raporteaza la timpurile moderne , comparativ cu cartea lui Tarus ( raportata evident la vremurile alea - fara net :wink: ) , sau cartea lui Kaszoni , evident si aia raportata la epoca ei ?

Unde a-ti gasit mai multe noutati si info , pe site-u asta sau in revista AvP ?

Fir Intins!!!

Pe mine ma socheaza doua lucruri:

1. Ca se mai gasesc inca oameni ca Adelin, dispusi la osanale dintre cele mai desantate si mai lipsite de acoperire (vezi cazul de aici, cand, confruntat cu propriile-i spuse, nu stie pe unde sa mai scoata camasa).

2. Ca publicul neutru pare dispus, in cea mai mare parte, sa ia inca de bune asemenea osanale. Si sa judece pe baza recursului la autoritate, nu pe baza a ceea ce are in fata ochilor si mintii proprii (textul propriu-zis al cartii lui MM).

Fac pariu ca 90% dintre cei care-i iau apararea lui MM in ultimele trei pagini nici macar n-au dat un ochi pe linkul spre articolul abject din Cotidianul (pe care-l dadusem mai pe la incepututl topicului).
1. Gerula, exagerezi, rastalmacesti si folosesti cuvinte prea dure.
Adelin nu a facut ceea ce zici tu acolo (osanale desantate). A spus de bine intr-adevar de carte lui Malin dar a laudat-o si pe a lui Tarus, a zis chiar ca e "foarte buna" daca imi aduc aminte bine. Daca te exprimi atat de dur, te mai miri ca primesti reactii pe masura?

2. Publicul neutru cum ii spui tu a citit cartea (sau nu) si isi spune parerea despre carte care coincide sau nu cu parerea ta, trebuie sa accepti asta, nu poti sa-i convingi pe toti. Articolul la care faci tu referire nu anuleaza cartea sau autorul. Probabil ca eu fac parte din cei 10% (habar n-am cum ai ajuns la procentul asta) care au dat click pe link si am citit articolul. De la publicitate mascata pana la "abject" e cale lunga, iar folosesti cuvinte prea dure.
Din punctul meu de vedere cand iti sustii atat de vehement parerile si folosesti cuvinte si expresii de genu asta (osanale desantate, se mai gasesc oameni ca Adelin, abject, etc) ti-o cam cauti cu lumanarea. Poate ar fi o idee buna sa indulcesti o idee tonul si limbajul.
Si te rog nu mai reformula si rastalmaci ce a zis unul si altul.

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 06 Aug 2008, 10:24

Tristian scrie:Articolul poate sa nici nu-l citeasca vreunul. Care e problema cu articolul? Toti marii pescari fac publicitate la cate un lac, sunt consultanti pentru vreo firma sau vreun importator de articole de pescuit. Daca nu este niciun "P" de la publicitate este fix problema din curtea "Cotidianul". Ce au cele 10 randuri de-a face cu pertinenta sau pregatirea in a scrie o carte despre pestii rapitori si pescuitul lor? Cum am mai spus ma mai repet poate pricep mai multi: 1.in zilele cand merge de rupe este foarte posibil sa prinzi mai mult ca MM, cu atat mai mult cu cat pentru el e o zi buna sa incerce ceva nou si 2.cine poate sa-l corecteze pe MM la vreun alineat din carte sa o faca. "Bai nea' Malin, pai tu dai cu rotativa la caras? Vai de capul tau...".
Scuza-ma, traiam cu impresia (probabil gresita :lol:) ca MM e si el un fel de ziarist la o revista de pescuit, nu doar un pescar care a scris o carte, si face reclama la ce balta vrea, daca fraierii care ii publica articolele nu se prind.

Tavi, din punctul meu de vedere tu rastalmacesti, iar a zice ca Adelin "a spus de bine" de cartea lui MM e clar un understatement. De bine au zis altii, in mod decent, si dupa cum vezi n-am avut nimic de impartit cu ei sau cu opinia lor.

Dupa cum vezi si SF imi da dreptate (la nivel de principiu, nu in privinta cartii, pe care n-a citit-o), si nu cred ca poate fi banuit ca moare de dragul meu :lol:.
Cu lacrimi Bastus!

Închis