pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Carasa
- utilizator nou

Salut!
Am o intrebare despre cartea asta scrisa de Malin Musatescu ... sincer nu stiam cine este(acu' stiu

) ...insa bravo lui si felicitari ptr scriere! Sunt incepator intr-ale spinningului si tare mult as vrea sa pun mana pe un astfel de exemplar! Odata ma mir ca nu e pe forumul asta nimic scris despre ea ...sau poate gresesc! Am cautat astazi prin Sibiu pe la totate chioscurile care mi-au iesit in cale (vre-o 6) si nu o gasesc ...Aveti careva idee (dintre sibieni) unde se mai poate gasi ?
....si poate ca nu strica ceva impresii din partea celor care au reusit sa o rasfoiasca ...

...(pe forumul unde se zicea cateceva despre ea se pare ca e imposibil sa postezi ...)
-
Gerula
- veteran

Avand in vedere ca pe forumul asta sunt cel putin 15 oameni care l-au batut pe Musetescu de i-au sunat apa-n cap la concursuri de spinning, nu ai de ce sa te miri ca nu se inghesuie lumea sa-i comenteze operele

.
Cu lacrimi Bastus!
-
Tavi
- veteran

Carasa, incearca la libariile/chioscurile de ziare din Mall - Real.
Posibil sa gasesti si cartile scrise de cei cel putin 15 oameni care...
-
Carasa
- utilizator nou

interesant !!! totusi ma gandesc ca ..atata vreme cat este un impatimit al spinningului ...cu experiente de pe balta ...ale lui si ale celor din aceeasi breasla, cu talent la scris pe deasupra si capacitatea de a sintetiza si explica anumite situatii/informatii .... probabil a rezultat cartea asta (decenta din punctul de vedere al unora)..pe care dealtfel eu as vrea sa o citesc ...si nu o gasesc ...

in Sibiu!
P.S exista varianta de a o comanda online ...dar parca dureaza prea mult ...si am un weekend in fata ...

-
sorinB
- veteran

Carasa scrie:Salut!
Am o intrebare despre cartea asta scrisa de Malin Musatescu ... sincer nu stiam cine este(acu' stiu

) ...insa bravo lui si felicitari ptr scriere! Sunt incepator intr-ale spinningului si tare mult as vrea sa pun mana pe un astfel de exemplar! Odata ma mir ca nu e pe forumul asta nimic scris despre ea ...sau poate gresesc! Am cautat astazi prin Sibiu pe la totate chioscurile care mi-au iesit in cale (vre-o 6) si nu o gasesc ...Aveti careva idee (dintre sibieni) unde se mai poate gasi ?
....si poate ca nu strica ceva impresii din partea celor care au reusit sa o rasfoiasca ...

...(pe forumul unde se zicea cateceva despre ea se pare ca e imposibil sa postezi ...)
Carasa,
Eu am luat-o de pe xxx.ro.
Am rasfoit-o, mi se par cam prea multi termeni academici, e putin cam grea la lecturat, dar e educativa si completa. Te ajuta mult.
ps-si eu sunt incepator

-
Gerula
- veteran

Tavi scrie:Carasa, incearca la libariile/chioscurile de ziare din Mall - Real.
Tavi, apreciez argumentul, sta in picioare, dar, din pacate, am avut de mult prea multe ori ocazia sa constat ca in foarte multe domenii, genul asta de carti nu ajung sa le scrie varfurile/expertii/oamenii care chiar ar avea ceva de spus. Exemplul Malin Musetescu confirma regula. Chiar si ramanand la AvP, Dragoi e mult mai bun pescar decat MM.
Cu lacrimi Bastus!
-
Carasa
- utilizator nou

Carasa, incearca la libariile/chioscurile de ziare din Mall - Real.
nu e ... am incercat real. promenada, kaufland, metro, mihai viteazu si inca un chiosc de la piata rahova si nimic ...cica a fost ...si fiecare dintre vanzatori o descrie altfel !

...sau nici nu au auzit de ea ...
Daca vb serios ...Tavi ...ca ar mai fi 15, 10, 2-3 ..."pescari-scriitori" te rog dami cateva titluri ....ca asa cum ziceam mai sus ....am un weekend in fata si chiar mi-ar face placere sa-i lecturez!
-
johnnybravo
- Moderator

-
cea mai buna carte de spinning este forumul si sectiunea de articole de pe site; e drept ca nu sunt structurate informatiile dar poti invata multe asa, vezi postarile din 2004-2006, cam toti care acum sunt mari secretosi au dat atunci din casa totul inclusiv locuri de pescuit
deci, iti recomand cartea "Search" scrisa de membrii acestui forum

-
DidelPro
- veteran

Ai mare dreptate."secretosi"erau atunci ca noi toti ,niste pescari, fara rivalitati, fara doctrine, fara ......................erau chiar 'OAMENI" .In perioada aceea multi dintre noi ne-am apucat de spinn.Oricum,leam urat "SANATATE " in gind{la aceea vreme doar citeam nu si butonam}Acum le multumesc sincer pentru ce au scris!!
-
MeHigh
- utilizator constant

-
Eh secretoshi.... da ce zicetzi cand dai nishte ponturi shi tte izbeshti de "egoul" dezvoltat al celorlaltzi... nu-tzi mai vine sa scri nimic!
Exemplu: Cineva se plangea ca nu prinde pe Crishul Negru (catziva ani buni in urma). I-am dat un sfat... o idee... cum vretzi sa zicetzi: in loc sa mergi pe mal shi a lansezi inspre mijlocul raului, mergi prin apa. Vara, cald nimic mai placut. Mai trebuie sa inotzi uneori, alte ori treci prin shuvoaie mai greu, dar lansezi in apele cele mai productive: sub maluri, la intrarile repezishurilor in bulboane, la inceput de repezishuri, etc... Nimeni nimic. Ba mai mult se mai scoala shi vre-o doi adormitzi sa remarce ca o sa ai piele de elefant la sfarshit shi caisele cat nuca... Asta pe net.
Acelashi scenariu umpicutz diferit. Ceva camping mai sus de Tinca(Crishul Negru). In weekend pescari cu duiumul. Catziva se opreau din loc in loc shi spinnereau (in locurile accesibile, deci super-pescuite) cu rezultat 0 absolut. Altzii erau la "fund cu rama grasa" shi ceva somotei, clenutzi shi mrenutze in juvelnic. Urc prin apa shi incep sa lovesc peshti (majoritatea clean , dar shi avat, marlitze, shalauashi). Aveam un juvelnic in spate, "didashi", "shlipii" shi vesta cu maimutzele in ea. Am auzit de cateva ori din tufe remarci de genu " ni bah la ala ca iara o prins!" Dupa care am ieshit din zona lor vizuala. La sfarshitul partidei ma intorc pe mal shi trec pe langa pescari. Tzinusem un shalauash mai frumos (kil juma) shi un clean la kil, nu de alta dar campam in zona shi nimic nu se compara cu o ciorba shi o prajeala la foc de tabara. Am fost oprit de catziva pescari la care le-am sugerat metoda mea, altzii au luat ideea din zbor. A doua zi, sa vezi cu cutreierau apa mititeii de a trebuit sa urc nishte kilometrii buni ca sa scap de ei.
Aceeashi poveste, 2 conjuncturi, rezultate complet diferite.
...dece sa te mai boboseshti?!