Carte Spinning!

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 03 Aug 2008, 21:05

Dragoi e mult mai bun pescar decat MM .In toamna lui 2005 inca nu le-ai citit articolele despre lansete.Si iti doreai una telescopica.Trei ani mai tirziu,deja categorisesti lumea pescarilor romani.O evolutie uimitoare,Gerula.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 03 Aug 2008, 23:13

gippa scrie:@Gerula! Nu ne-am certat niciodata. Nici nu intentionez sa ne luam la hartza. Am citit aproape toata cartea lui MM(mi-a fost facuta cadou) si il apreciez pentru ce a scris. Sincer nu cred ca esti in masura sa vorbesti asa despre MM. :D In al doilea, daca iesi in primele locuri la un concurs de pescuit, asta nu inseamna ca esti cel mai bun 8) scz dc te -am suparat, ... asta e parerea mea.
Stai linistit ca n-ai de ce sa ma superi, ti-ai spus parerea cinstit, nu ca pacaliciul ala de la PF Arad care ma combate cu nspe clone si tot degeaba.

Cam gresesti cand spui ca nu sunt in masura sa vorbesc asa despre MM, nu stiu daca mai tii minte cand l-am provocat la un conceus de pescuit pe Budeasa si incepuse cu tot felul de tertipuri disperate ( sa nu se puncteze bibanul etc :lol: ). Asta pescareste vorbind, ca in materie de scris... sa fim seriosi. Tocmai am dat un exemplu pe topicul asta de scriitura marca MM, si cred ca-i suficient.

Unde iti dau dreptate e la partea cu concursul, dar eu m-am referit la Mustetescu in contextul participarii sale cu rezultate submediocre la MULTE concursuri.

Nu intelege de aici ca neg complet utilitatea cartii. Mi se pare doar mult supra-evaluata in momentul de fata, asta-i tot.

Jedi scrie:Dragoi e mult mai bun pescar decat MM .In toamna lui 2005 inca nu le-ai citit articolele despre lansete.Si iti doreai una telescopica.Trei ani mai tirziu,deja categorisesti lumea pescarilor romani.O evolutie uimitoare,Gerula.
Daca erai de buna-credinta, citeai topicul, vedeai ca imi cautam o telescopica pentru voiaj, si ca pana la urma am optat pentru o lanseta din 4 segmente. Articolele despre lansete ale celor doi "titani" nu le-am citit nici pana in ziua de azi. Si dau cu Loomis si St Croix. Banuiesc ca nici nu stiu ce-am pierdut :lol:.
Cu lacrimi Bastus!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 03 Aug 2008, 23:41

Desi imi e greu sa o fac :D trebuie sa recunosc ca Gerula are dreptul sa nu-i placa aceasta carte.
Eu zic sa nu deviem discutia mai mult decat atat.

Totusi, curiozitatea ma roade. Ce anume nu-ti place, Gerula?
Adica pentru un om care se ocupa cu manuitul literelor, parca asteptam o parere mai argumentata, poate chiar o mica recenzie, dincolo de cat de bun pescar e autorul.
Banuiesc ca stii si tu ca nu e chiar relevant aspectul.
daca iesi in primele locuri la un concurs de pescuit, asta nu inseamna ca esti cel mai bun
Ba da. Cel putin in acel moment, la acel concurs, esti cel mai bun.

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 03 Aug 2008, 23:48

Ok.Atunci cine merita respect pentru contributii mari aduse pescuitului modern romanesc?.Atit ca pescar bun,cit si caracter plus activitate publicistica?.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 04 Aug 2008, 00:01

Jedi scrie:Ok.Atunci cine merita respect pentru contributii mari aduse pescuitului modern romanesc?.Atit ca pescar bun,cit si caracter plus activitate publicistica?.
:lol: Internetu mai Jedi , si cunostiinte relativ temeinice in engleza + cabelas :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ( nu cred ca articolele traduse si cosmetizate le primeau unii prin posta :lol: :lol: )

Fir Intins!!!

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 04 Aug 2008, 00:59

@ SF . Si Florin Smeu nu ?. Imi amintesc ca avea recorduri,concursuri cistgate si multe articole scrise.

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 04 Aug 2008, 08:38

Tavi scrie:Desi imi e greu sa o fac :D trebuie sa recunosc ca Gerula are dreptul sa nu-i placa aceasta carte.
Eu zic sa nu deviem discutia mai mult decat atat.

Totusi, curiozitatea ma roade. Ce anume nu-ti place, Gerula?
Adica pentru un om care se ocupa cu manuitul literelor, parca asteptam o parere mai argumentata, poate chiar o mica recenzie, dincolo de cat de bun pescar e autorul.
Banuiesc ca stii si tu ca nu e chiar relevant aspectul.
daca iesi in primele locuri la un concurs de pescuit, asta nu inseamna ca esti cel mai bun
Ba da. Cel putin in acel moment, la acel concurs, esti cel mai bun.
Ca sa fac o recenzie ar fi trebuit sa citesc cartea pana la capat, insa am ajuns repede la concluzia ca nu merita efortul. Stilistic vorbind e la fel de obosit-pasunistica precum articolul de spaga din Cotidianul la care am dat link mai sus.

Acum, revenind la partea cu concursurile, chiar nu ai dreptate. Daca discutam de un singur concurs, pot sa apara o gramada de factori care sa influenteze rezultatul final (iar la pescuit, de la un nivel in sus, norocul poate conta enorm de mult). Cu alte cuvinte, nu prea poti zice ca ala care a castigat a fost in ziua aia cel mai bun pescar , cel mult ca a fost cel mai bun dpdv al respective competitii. (ca doar a castigat)

Daca insa vorbim, cum am facut-o eu in cazul lui MM, de concursurile desfasurate pe durata unui sezon intreg, situatia se cam schimba. OK, intr-o zi ai avut ghinion, in alta te-a durut burta, in alta ti-ai uitat acasa legitimatia de redactor la AvP si n-ai mai avut cu ce impresiona pestii :lol:, dar cand dai chifla dupa chifla pe parcursul unui sezon intreg, asta spune ceva despre calitatile tale de pescar.
Cu lacrimi Bastus!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 04 Aug 2008, 08:47

Eram sigur ca te scoti tu cumva :twisted:
Deci sa inteleg ca te-a deranjat stilul, nu calitatea informatiei, nu?

Bon, deci concursurile nu sunt relevante. Atunci cum se alege cel mai bun pescar? Votam? Impresie artistica? Cat-walk in rochie de seara?

Nu ma refer la Malin aici, dar am mai observat ideea asta ca desi castigi un concurs nu esti cel mai bun pescar, dimpotriva. :shock:

noname
veteran
veteran

Mesaj de noname » 04 Aug 2008, 09:18

simpatie, capturi, finete ,...totul e chestue de gust... cred ca fiecare are cel mai bun pescar al lui :P desigur conteaza si concursurile. Dar in tara asta sunt multi f buni nu buni(care nu participa la concursuri) si pescuiesc din placere :lol:

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 04 Aug 2008, 09:23

Tavi scrie:Eram sigur ca te scoti tu cumva :twisted:
Deci sa inteleg ca te-a deranjat stilul, nu calitatea informatiei, nu?
Mai degraba calitatea si cantitatea informatiei utile nu compenseaza nici pe departe experienta literara atroce prin care ar trebui sa treci :lol:
Tavi scrie: Bon, deci concursurile nu sunt relevante. Atunci cum se alege cel mai bun pescar? Votam? Impresie artistica? Cat-walk in rochie de seara?

Nu ma refer la Malin aici, dar am mai observat ideea asta ca desi castigi un concurs nu esti cel mai bun pescar, dimpotriva. :shock:
Hmm, aici incep sa ma enervez. :lol: Am zis extrem de limpede ca un singur concurs nu e relevant, si ca se pot trage concluzii doar judecand pe baza unui palmares bogat. Asta fiind exact modul in care am tras eu concluzia in cazul Malin.
Cu lacrimi Bastus!

Închis