Carte Spinning!
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Gerula,nu ne-am mai "auzit"de multa vreme.Nu cred ca se pot compara cele doua carti:
Victor Tarus face o descriere a metodelor de pescuit cu "lanseta din Delta in Carpati" cartea fiind un manual de spinning
Malin Musatescu face o istorie, foarte documentata,a spinningului(naluci,fire,mulinete,lansete etc).
Eu ii cunosc personal si stiu ca nu se inteleg,dar cartile scrise ramin,exista.Cartile lui Victor Tarus sint valoroase si timpul scurs de la prima lor aparitie si sint citite si cautate mereu, si faptul ca au fost reeditate, o dovedesc cu prisosinta.
Cartea lui Malin e altceva.E ca diferenta(la alta scara a valorilor) dintre Domnisoara Cristina si Istoria religiilor...
Victor Tarus face o descriere a metodelor de pescuit cu "lanseta din Delta in Carpati" cartea fiind un manual de spinning
Malin Musatescu face o istorie, foarte documentata,a spinningului(naluci,fire,mulinete,lansete etc).
Eu ii cunosc personal si stiu ca nu se inteleg,dar cartile scrise ramin,exista.Cartile lui Victor Tarus sint valoroase si timpul scurs de la prima lor aparitie si sint citite si cautate mereu, si faptul ca au fost reeditate, o dovedesc cu prisosinta.
Cartea lui Malin e altceva.E ca diferenta(la alta scara a valorilor) dintre Domnisoara Cristina si Istoria religiilor...
Nucus, zau, a da exemple de-astea, fie si spunand ca "la alta scara a valorilor"...nucus scrie:Gerula,nu ne-am mai "auzit"de multa vreme.Nu cred ca se pot compara cele doua carti:

Lasand asta la o parte, te contrazici: "Domnisoara Christina" (cu ch) este literatura fantastica, in timp ce cartea lui Tarus e un manual. Asa ca mi se pare mare greseala sa pui cartile lui Malin si Tarus pe doua planuri diferite.
Cu lacrimi Bastus!
Sa mai clarificam niste lucruri:
Spinning - Odiseea pescarului digital
Nu scrie nicaieri nici manual, nici biblie, nici tehnica s.a.m.d., in schimb fiind numita "odisee" si a "pescarului digital" nu hoinar, spune mai multe despre scopul ei. Cred ca a reusit sa fie exact ceea ce isi dorea sa fie, chiar daca nu am inteles din prima si credeam ca dupa ce o citim o sa fim toti experti si o sa cadem pe spate de ce scrie acolo, iar de-acum salaul va fi la degetul mic si vom umple galeriile, asta vis-a-vis de ce am spus cu privire la asteptarile noastre. Daca vreti tehnica de la MM gasiti in articolele din AVP. Multa. Nu am nimic cu dl.Tarus, dar emisiunea cel putin mi se pare... cam hoinareala. Care tehnica, care peste, de unde capturi, de unde echipamente? Dupa ce cateva emisiuni la rand am vazut mai multi pelicani, egrete si caini decat pesti, am renuntat la ea demult.
Spinning - Odiseea pescarului digital
Nu scrie nicaieri nici manual, nici biblie, nici tehnica s.a.m.d., in schimb fiind numita "odisee" si a "pescarului digital" nu hoinar, spune mai multe despre scopul ei. Cred ca a reusit sa fie exact ceea ce isi dorea sa fie, chiar daca nu am inteles din prima si credeam ca dupa ce o citim o sa fim toti experti si o sa cadem pe spate de ce scrie acolo, iar de-acum salaul va fi la degetul mic si vom umple galeriile, asta vis-a-vis de ce am spus cu privire la asteptarile noastre. Daca vreti tehnica de la MM gasiti in articolele din AVP. Multa. Nu am nimic cu dl.Tarus, dar emisiunea cel putin mi se pare... cam hoinareala. Care tehnica, care peste, de unde capturi, de unde echipamente? Dupa ce cateva emisiuni la rand am vazut mai multi pelicani, egrete si caini decat pesti, am renuntat la ea demult.
Pai cam asta vroiam sa arat, nu spun ca nu ar fi bun, dar daca il judecam dupa emisiune, cum am facut cu alti oameni dupa un articol scurt dintr-un ziar, as spune ca e jalnica. Pe langa asta, cu atat mai mult cu cat e la tv, oamenii vor sa vada peste. Sa auda despre el sau sa citeasca sunt mult mai putini. Nu e musai sa ramana in grila de programe sau daca ramane poate o face vreunul care macar merge cu rodpod daca e crap, cu scaun bologneza si toate galetile daca e stationar, sau cu jiguri, voblere, barci si sonare daca e rapitor. Intr-o saptamana poti aduna o jumatate de ora decenta cu cateva capturi daca tot ai emisiune pe postul national. O carte ca Odiseea... chiar lipsea dupa parerea mea.
onesti scrie: Devine problema doar cand respectivii trebuie sa argumenteze ce li s-a parut greu la cartea aia. Atunci nu mai stiu sau nu mai vor. Chiar daca li se reaminteste ca se asteapta argumentele ei invoca linistirea topicului, ceva de genul "Hai sa terminam cu balacareala si sa incheiem aici." E mult mai simplu decat sa-tzi sustzii spusele cu argumente.
Deci care era ideea, sa musti din nou, pai de ce nu zici ca vrei pulpa?!onesti scrie:Merci, dar nu-i nevoie sa cautzi pt mine citatele elevate. Nu asta era ideea.
Despre cartea lui Tarus nu cred ca poate sa spuna cineva ca nu ar fi o carte buna.Eu as vrea sa stiu daca tu ai citit cartea lui Malin.Sincer.onesti scrie: Si cum cartzi de profil nu prea apar in fiecare an, poate ca e normal ca unora sa li se para "obsolete". Asta nu inseamna insa ca la momentul aparitziei nu au fost in pas cu tehnologiile vremii sau ca nu se pot gasi idei bune atat atunci cat si acum.
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
WSB CLUB