Carte Spinning!

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
entyty
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de entyty » 07 Aug 2008, 08:20

bine v-am gasit,

este o carte care ascune multe, mi-a luat mult timp sa o citesc, ce-i ce o critica si este normal, nu inteleg

fir intins

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 07 Aug 2008, 08:43

Nu e vorba de a fi toba de carte la un, hai sa-i spunem sport, la care trebuie sa stai pe apa pana la urma, acolo fiind singurul loc unde se masoara rezultatele. Daca vrei in schimb sa maximizezi aceste rezultate ai nevoie de orizonturi putin mai largi. Daca incercam sa o dam pe dupa gard, dupa ce unii am investit sute si chiar mii de ouro in echipamente, si sa spunem ca placerea... si... eu am stilul meu, si pe mine nu ma invata nimeni, inseamna ca nu suntem aceeasi categorie. Asta nu in sensul ca unii sunt mai buni sau mai "blindati" si nu au ce discuta cu ceilalti dar daca am 7 lansete de spining momentan, si le pescuiesc in locuri si cu naluci diferite, probabil le-am gasit aplicatie la toate si inca imi mai lipsesc cateva. Nu doage, lansete. Daca am citit mult, cred ca am citit suficient si la fel, voi mai citit. De scris pe forum scrie fiecare ce stie si da, cat il duce capul, poate mai invatam ceva de la careva, iar daca n-avem chef facem comentarii pe text, ne legam de galeria vreunuia, sau calculam care prinde mai multi pesti. O dam prin filosofie, drept si fotbal, de parca si asta ne-ar invata cum sa punem rama in carlig cand prindem carasu', sau a... am uitat, vrem sa aratam si cate facultati am facut, sau sa punem la respect pe cate unul care se trezeste mai rasarit. Incet incet ne obisnuim cu stilul pur romanesc al forumului, dictat in special de cateva persoane prin abaterile de la topicuri si devenim la randul nostru mai smecheri si mai sarcastici. Da ce carte? La japca nu-ti trebuie carte si daca "furi meserie" de la un lipovean de-a doua zi esti setcar de prima mana. Stati unii linistiti ca nu ne plezneste capul de atat citit si nici nu incepem sa vorbim afacereza cu voi, sau sa ne muradrim la gura de termeni din spatiul extraterestru. Asta e, la unii, noi cei care am citit, le recomandam Musatescu sau Kaszoni, la altii le recomandam La pescuit cu unchiul Virgil, pe altii ii lasam sa-si defineasca stilul original pentru a fi inconfundabili pe balta. Cred ca am sa iau si eu o pauza de pe forum, sau ma voi limita la echipamente si accesorii pentru ca in alte topicuri nu se ajunge nicaieri, sau ba da, se ajunge mereu la balamuc. "Cum nu vi tu danr doamne ca punand mana pe ei..."
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 07 Aug 2008, 08:45

Gerula scrie:Mi se pare ciudat ca, dupa 15 pagini de discutii, n-ai inteles argumentul meu: la o carte tehnica importanta este in primul rand competenta autorului in domeniul respectiv. De asemenea, probitatea morala si profesionala conteaza al naibii de mult.
.
Pai inseamna ca ai aceleasi indoieli si fatza de Tarus, ca nici el nu a ajuns mare campion, face niste emisiuni TV "foarte tari" :lol: si totusi a scris o carte buna...deci nu trebuie sa-i acordam vot de incredere in ceea ce scris?!Sau acum ca veni vorba de altcineva nu mai e valabil ce ai zis?!Deci ceea ce susti tu e valabil doar pt Malin?!
E treaba ta ce ai cu Malin si cata invidie nutresti fatza de el, dar o carte din care pescarul de spinning are ce invatza eu zic ca e binevenita.Ca are un limbaj mai academic, nu cred ca e un lucru rau, te face sa o citesti mai atent...sau chiar sa reiei unele pasaje de 2 ori. :lol:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 07 Aug 2008, 08:45

Gerula scrie:Mi se pare ciudat ca, dupa 15 pagini de discutii, n-ai inteles argumentul meu: la o carte tehnica importanta este in primul rand competenta autorului in domeniul respectiv. De asemenea, probitatea morala si profesionala conteaza al naibii de mult.

De pilda, daca autorul se tine de spagi cu Raduta, eu unul am mari dubii ca si echipamentele prezentate in carte nu sunt apreciate tot in functie de diverse "combinatii".

Daca vorbeam despre un roman, argumentul tau era valabil.
Pentru tine articolul ala e un argument, pentru mine nu e. Avem pareri diferite, no probl.
Totusi, daca citeai cartea, iti dadeai seama ca nu este vorba de reclama la echipamente acolo.

Mai am o intrebare:
Cand ziceai ca:
Utilitatea cartii lui MM pe partea de echipamente (cel putin pentru incepatorii care nu prea le au cu utilizarea cautarii pe internet) n-o poate nega nici un om cu mintea intreaga. Ce spun eu se aplica exclusiv pe partea de pescuit.
, nu stiai de articolul respectiv si deci nu aveai acele dubii?

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 07 Aug 2008, 08:48

Tristiane,, realizezi ca dorinta asta de unanimitate cu orice pret e un reflex de pe vremea "Epocii de aur"? Mai ramne sa vrei sa-i ciomagesti pe studenti, pe ochelaristi, pe barbosi, si, desigur, pe cei imbracati in blugi.

Fiecare are dreptul la o parere, iar forumurile de-asta exista, ca sa ni le si putem exprima (nu vorbesc neaparat de mine, care oricum am unde).
Cu lacrimi Bastus!

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 07 Aug 2008, 08:51

Mama ce "dribling"! :lol: :lol: :lol: :lol:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 07 Aug 2008, 09:03

Tavi scrie:
Pentru tine articolul ala e un argument, pentru mine nu e. Avem pareri diferite, no probl.

Bun, diferenta e ca eu am adus un argument (pe care tu poti sa-l accepti sau nu). Parerea ta pe ce se bazeaza insa?

Tavi scrie: Mai am o intrebare:
Cand ziceai ca:
Utilitatea cartii lui MM pe partea de echipamente (cel putin pentru incepatorii care nu prea le au cu utilizarea cautarii pe internet) n-o poate nega nici un om cu mintea intreaga. Ce spun eu se aplica exclusiv pe partea de pescuit.
, nu stiai de articolul respectiv si deci nu aveai acele dubii?
Sa ne intelegem, faptul ca MM e spagar nu inseamna ca o sa te invete sa dai cu voblere Megabass dupa caras :lol:. Vezi bine ca am scris "pentru incepatorii care nu prea le au cu utilizarea cautarii pe internet", sau crezi ca astia se infig direct la Evergreen Ballista? :lol:

Adeline, ce-as putea sa invidiez eu la Malin? :lol: Foamea, articolele de spaga cu Raduta? :lol: Daca l-as invidia pentriu ca a scris o carte :lol:, crezi ca as avea vreo retinere sa scriu si eu una? Faptul ca te-ai bagat singur la colt te indeamna sa dai cele mai ciudate dume. :lol:

Tarus a scris cartile in urma cu 15-20 de ani sau chiar mai mult. Pe vremea aia nu erau competitii de spinning in Romania, la care sa fi putut participa.
Cu lacrimi Bastus!

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 07 Aug 2008, 09:04

Gerula, nu vreau unanimitate si daca vrei sa discutam despre principiile democratiei, statul de drept, separarea puterilor in stat, zic sa ne alegem alt forum pentru ca aici prefer sa vorbim despre pescuit. Daca vrei sa vezi cel mai tare exemplu de democratie din ultimii 50 de ani ti-l trimit din "Epoca de aur", asta ca o paranteza, sunt convins ca-l vei aprecia, la modul cel mai serios: http://www.youtube.com/watch?v=MpL8U-A_-lE
Sa nu uitam ca a vazut-o lumea intreaga si rusii, parintii nostri de atunci, erau fix de parere opusa.

Mai vreau sa stiu parerea lui kuintauti despre carte si MM si cu asta am incheiat. Fir intins prieteni!
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 07 Aug 2008, 09:12

Tristiane, ala a fost un act de suveranitate nationala, fara nici o treaba cu democratia. In toate epocile au existat despoti/dictatori/monarhi care au luat si decizii foarte populare. Dar sa nu divagam.
Cu lacrimi Bastus!

grigore79
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de grigore79 » 07 Aug 2008, 09:21

buna, dumnule gerula esti pe aratura, offtopic de multa vreme, dumneavpastra nu puteti raspunde strict la subiect???? pe acest segment moderatori nu atentioneaza????? sterg? apropo de ce am scris la cafenea.

multumesc.

Închis