lipanul
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Pozele sunt grozave. Ar fi prea mult sa intreb ce rau e? dupa cum am pescuit eu sambata, in locurile linistite nu am avut atacuri, toate atacurile le-am avut pe repezisuri, pe langa bolovani sau lemne ce erau prin apa. Si a muscat si la nimfa si la uscata. pacat ca nu au fost decat din cei mici, mi-ar fi placut sa vad si mai mari.
Nu e secret am si scris la titlu, era pariaul Poiana apa de munte al AJVPS Bihor - de fapt e principala izvor al Crisului Negru- iati harta si gasesti de la Vascau in sus un sat Poiana si de la sat in sus (trece prin sat piriul) au fost facute si pozele astea unde am pescuit si io, sunt locuri superbe !!!!!!!!!!! daca asa vor si pestii ramane de neuitat partida (daca prinzi un fantanel deja e) . Dar cred ca de la Cluj e foarte departe, mi se pare ca numai prin ocolire poti sa vii acolo.
Intr-adevar aproape nu e dar o excursie cred ca se merita acolo. Uite aici am pus niste poze de sambata: http://support.kaisha-tec.ro/~bondan/Pi ... ct%202005/
Dupa ce am vazut pozele am vrut sa scriu ca apa arata f limpede si f scazuta, ceea ce face pescuitul f dificil. Chiar daca ii vezi, e posibil ca ei sa te fi vazut si sa nu vrea sa manance, sau sa vada prea bine mustele si sa-si dea seama ca nu-s naturale._Sanya scrie: Pestii sunt am vazut multe dar apa era asa de curata cit nam vazut pina acum poate si asta au fost o cauza , au observat pe mine sau asa ceva. Vro 4 ore am pescuit numai si nimic ,
La asta am gindit si eu, fiindca am fost duminica nimeni nu au taiat sau tras lemne peste piriu, cea ce de multe ori deranjeaza dar citeodata ajuta - imi plac daca apa e un pic opal - daca am mers pe mal de la 10m mio observat pestii , doar atunci nu au fugit speriat daca am ascuns dupa ierburi sau bradis, dar tot nu au mincat.
Altceva !!! acum pregatesc la Crisul Repede , chiar de vro 5 minute am vorbit cu AJVPS Bihor , ziceau ca zona Vadu Crisului - Suncuius apartine la Romsilva dar de la Suncuius pina Bucea e tot a lor. Ehi ! Chiar zona aia nu-l cunosc !!
Ati fost pe acolo ? , cum e ? sunt pesti ( lipani - pastravi) si acolo ?
Altceva !!! acum pregatesc la Crisul Repede , chiar de vro 5 minute am vorbit cu AJVPS Bihor , ziceau ca zona Vadu Crisului - Suncuius apartine la Romsilva dar de la Suncuius pina Bucea e tot a lor. Ehi ! Chiar zona aia nu-l cunosc !!

Sti cumva unde este "granita" intre AJVPS si Romsilva in Suncuius si daca este permis pescuitul la lipan. In Cluj e o situatie ciudata: AJPS Cluj permite pescuitul lipanului pana in decembrie dar nu are ape cu lipan pe cand Romsilva interzice pescuitul la 15 septembrie desi are ape cu lipan._Sanya scrie: Altceva !!! acum pregatesc la Crisul Repede , chiar de vro 5 minute am vorbit cu AJVPS Bihor , ziceau ca zona Vadu Crisului - Suncuius apartine la Romsilva dar de la Suncuius pina Bucea e tot a lor. Ehi ! Chiar zona aia nu-l cunosc !!Ati fost pe acolo ? , cum e ? sunt pesti ( lipani - pastravi) si acolo ?
crede ma ca habar nam !
mie asa o zis " de la Vadu Crisului in jos si de la Suncuius in sus apartine la AJVPS Bihor" - acum exact locul de unde au tras "granita " nu stiu io asa stiu ca pinan Bucea apartine la AJVPS Bh, dar oricum tre sa merg sa iau bilete de zi pt prietreni si sper ca o sa precizeze acolo totu' , ca nici io nu-mi plac sa pescuiesc asteptind oare cand vine cineva sa-mi trimite in alta parte deoarece pescuiesc in interzis.(si asa am sa scap usor fara amenda)!
Daca sunt bine informat in toata tara sa interzis lipanul (5 ani) si din 15 septembrie salmonidele in afara de pastrav curcubeu. De acea tinta noastra o sa fie OBLETE de munte, cleni si curcubele. Acum daca cumva prind si lipan
sau alte pastravi
fac ce fac cu celelalte...... dau drumul dupa o poza, si no sa leaga nimeni de mine
C&R

Daca sunt bine informat in toata tara sa interzis lipanul (5 ani) si din 15 septembrie salmonidele in afara de pastrav curcubeu. De acea tinta noastra o sa fie OBLETE de munte, cleni si curcubele. Acum daca cumva prind si lipan

Ai dreptate! Numai ca ordinul respectiv a fost suspendat_Sanya scrie: Daca sunt bine informat in toata tara sa interzis lipanul (5 ani) si din 15 septembrie salmonidele in afara de pastrav curcubeu.