lipanul
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
lipanul
A mers lipanul bine zilele astea. George a prins atat pe uscata cat si pe nimfa cam in jur la 30 buc pe jumate de zi. Cel mai mare lipan a fost de 33cm prins la o uda. Cel mai bine a mers pe CDC asta datorita faptului ca sunt ff mofturosi si scuipa imediat ce simt hackle de cocos. CDC-ul fiind moale, musca e luata mai usor de catre peste. Toti au fost eliberati (atat we asta cat si cel trecut).
In principiu, asta demonstreaza ca lipanul e mai bine reprezentat in ardeal decat pastravul iar ordinul de interzicere a pescuitului lor, ordin ce a facut valva in vara a fost gratuit si fara nici o sustinere stiintifica.
In principiu, asta demonstreaza ca lipanul e mai bine reprezentat in ardeal decat pastravul iar ordinul de interzicere a pescuitului lor, ordin ce a facut valva in vara a fost gratuit si fara nici o sustinere stiintifica.
Re: lipanul
Luci, ordinele se executa nu se comenteazaLuci scrie: In principiu, asta demonstreaza ca lipanul e mai bine reprezentat in ardeal decat pastravul iar ordinul de interzicere a pescuitului lor, ordin ce a facut valva in vara a fost gratuit si fara nici o sustinere stiintifica.

Am reusit sa pacalesc si eu ieri 5 lipani si fiecare la model diferit de musca. nu erau mari, toti au luat calea apei. Dar ce a fost interesant a fost ca intr-adevar era plin de lipan. din pacate n-am avut apart cu lentila polarizanta deoarece as fi avut niste poze grozave acuma.
. Era o incantare sa-i vezi cum se ridica intr-una si culeg musculite de la suprafata.

Poiana Horii. Cand plecam am vazut un pescar de musca si am stat 5 minute sa vad ce face. In cele 5 minute a scapat unul mare si a prins unul mic la care i-a dat drumul. Prietena lui, cred, ii facea poze.
. Acuma discutand cu Septimiu si identificand omu, se pare ca am asistat temporar la partida de pescuit a lui George.
.

Pana atunci poti lua un patent. Strangi cu el spinul si carligul se transforma intr-unul fara spin. Multa vreme am facut asa fiindca n-aveam carlige fara spin. Si acum mai fac asta uneori, fiindca sunt mai ieftine si mai usor de gasit carligele cu spin.bondan scrie:Din pacate nu stiu sa leg iar muste legate pe carlige fara spin nu am gasit.
Foarte buna ideea. Ieri unul din lipani a inghitit ca prostu, niciodata nu am mai prins lipan asa bine agatat, desi a muscat sub ochii mei si l-am agata instant. M-am chinuit putin sa il dezleg dar a fost ok. Bineinteles ca musca, ce de-abia o pusesem a ramas in coroana unui brad. Deja eram asa de in mana ca nimic nu-mi mai scapa. Nici pesti, nici bustenii din apa, nici copacii de pe mal.
.