lipanul

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Luci
veteran
veteran

lipanul

Mesaj de Luci » 17 Oct 2005, 09:13

A mers lipanul bine zilele astea. George a prins atat pe uscata cat si pe nimfa cam in jur la 30 buc pe jumate de zi. Cel mai mare lipan a fost de 33cm prins la o uda. Cel mai bine a mers pe CDC asta datorita faptului ca sunt ff mofturosi si scuipa imediat ce simt hackle de cocos. CDC-ul fiind moale, musca e luata mai usor de catre peste. Toti au fost eliberati (atat we asta cat si cel trecut).
In principiu, asta demonstreaza ca lipanul e mai bine reprezentat in ardeal decat pastravul iar ordinul de interzicere a pescuitului lor, ordin ce a facut valva in vara a fost gratuit si fara nici o sustinere stiintifica.

dr.pike
Moderator
Moderator

Re: lipanul

Mesaj de dr.pike » 17 Oct 2005, 09:35

Luci scrie: In principiu, asta demonstreaza ca lipanul e mai bine reprezentat in ardeal decat pastravul iar ordinul de interzicere a pescuitului lor, ordin ce a facut valva in vara a fost gratuit si fara nici o sustinere stiintifica.
Luci, ordinele se executa nu se comenteaza :) ! Iar baietii care le dau n-au timp de mers la pescuit sa vada ce se mai prinde si ce nu! Bine ca nu ne opresc sa pescuim in continuare bass, musky sau tuna :D:D:D (chit ca daca prind ideea din aer nu ar fi exclus sa ne trezim cu o interdictie si la aceste specii :D )

bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 17 Oct 2005, 09:41

Am reusit sa pacalesc si eu ieri 5 lipani si fiecare la model diferit de musca. nu erau mari, toti au luat calea apei. Dar ce a fost interesant a fost ca intr-adevar era plin de lipan. din pacate n-am avut apart cu lentila polarizanta deoarece as fi avut niste poze grozave acuma. :). Era o incantare sa-i vezi cum se ridica intr-una si culeg musculite de la suprafata.

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 17 Oct 2005, 10:47

bondan scrie:Am reusit sa pacalesc si eu ieri 5 lipani si fiecare la model diferit de musca. nu erau mari, toti au luat calea apei.
unde ai fost la lipan?:)

bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 17 Oct 2005, 10:57

Poiana Horii. Cand plecam am vazut un pescar de musca si am stat 5 minute sa vad ce face. In cele 5 minute a scapat unul mare si a prins unul mic la care i-a dat drumul. Prietena lui, cred, ii facea poze. :). Acuma discutand cu Septimiu si identificand omu, se pare ca am asistat temporar la partida de pescuit a lui George. :).

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 17 Oct 2005, 10:59

Era George. Ce naiba nu ai intrat in vorba cu el? :roll:
Mai schimbai si tu o vorba...

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 17 Oct 2005, 11:01

... am uitat sa iti spun de ce a scapat...drilul fara spin. S-a apucat si el sa pescuiasca fara spin. Ar cam trebui sa sa face toti asta ca si asa nu tinem nimic, si nu are rost sa-i "spargem" gura pestelui pt asta...

bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 17 Oct 2005, 11:08

:). Eram inghetat de frig si ma grabeam inspre lac. Am testat si eu cum e cu oscilanta pe lac. Din pacate am avut un singur tac intr-o ora jumate si m-a mai biruit si frigul. Nu prea stiu cum se joaca oscilanta si clar ca am pierdut singura Berti ce o aveam. Acuma astept premiul si primavara sa mai fac astfel de teste. Si ca tacamul sa fie complet la plecare a nins ca iarna. :). Din pacate nu stiu sa leg iar muste legate pe carlige fara spin nu am gasit. cred ca peste vreo 2 saptamani imi iau si eu echipament de legat si ma apuc de treaba.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 17 Oct 2005, 11:16

bondan scrie:Din pacate nu stiu sa leg iar muste legate pe carlige fara spin nu am gasit.
Pana atunci poti lua un patent. Strangi cu el spinul si carligul se transforma intr-unul fara spin. Multa vreme am facut asa fiindca n-aveam carlige fara spin. Si acum mai fac asta uneori, fiindca sunt mai ieftine si mai usor de gasit carligele cu spin.

bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 17 Oct 2005, 11:23

Foarte buna ideea. Ieri unul din lipani a inghitit ca prostu, niciodata nu am mai prins lipan asa bine agatat, desi a muscat sub ochii mei si l-am agata instant. M-am chinuit putin sa il dezleg dar a fost ok. Bineinteles ca musca, ce de-abia o pusesem a ramas in coroana unui brad. Deja eram asa de in mana ca nimic nu-mi mai scapa. Nici pesti, nici bustenii din apa, nici copacii de pe mal. :).

Scrie răspuns