lipanul
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- iulian_bud
- utilizator constant
@iulian_bud
Pentru materiale de legat muste treci pe la rubrica de anunturi. Mai gasesti si pe www.flytying.ro o oferta buna. Preturile sunt rezonabile.
Nu am legat muste si nu am pescuit la musca in viata mea,dar as vrea sa ma apuc de legat muste in iarna asta.Nu stiu de unde sa incep,mi-am descarcat de pe net o carte in format pdf despre flytying,dar imi trebuiesc scule si materiale pentru legat.De unde imi pot face rost de aceste materiale ,intreb pe cei care se ocupa cu asa ceva.Si nu-mi spune-ti ca pot cumpara cu carti de credit ca nu am asa ceva ,vreau surse din Romania.Este costisitoare pasiunea asta de a lega muste?
Pentru materiale de legat muste treci pe la rubrica de anunturi. Mai gasesti si pe www.flytying.ro o oferta buna. Preturile sunt rezonabile.
Septimu : Vai daca stiam asta acum de vro 2-3 saptamana mergeam si io, acum in vremea asta urita mio lasat tot " inspiratia de a muscari"
iulian_bud : toate costurile depind de unde faci rost de ele si cum te descurci in viitor cu mustele legate de tine, daca esti bun poti sa recuperezi o parte din costuri daca legi pt. magazine

iulian_bud : toate costurile depind de unde faci rost de ele si cum te descurci in viitor cu mustele legate de tine, daca esti bun poti sa recuperezi o parte din costuri daca legi pt. magazine

Ati fost undeva?
nu amintesc daca's intimplat cu mine sa intorc acasa fara sa prind o peste, dar ieri asa am facut !!!
nu am putut pacali nicicum pastravii si lipani , cirligul de #16 au fost mare ? sau doar ei nu au preferat mistele mele ? nu stiu dar nici uscatele nici nimfele nu au fost "prinzatoare"! Am vazut o gramada de peste p.indigen si mai mult p.fintinel am avut cam vro 5 sarituri de lipan cred io dar tot nam putut sa fac o poza cu ei.
ops am facut poze http://pescarul.com/mygallery/album18
voi ati fost pe undeva?

ops am facut poze http://pescarul.com/mygallery/album18
voi ati fost pe undeva?
Am fost si eu aici in zona si am reusit o captura destul de buna avand in vedere "prestatiile" mele anterioare la acesti pesti. Sambata 6 pastravi si duminica 9 lipani si un pastrav. Toti s-au intors inapoi in apa nevatamati. Din pacare marea captura a lipsit, cel mai mare peste fiind un lipan de 22 - 23cm. Cel mai mic a fost un pastravior cat jumate palma care nici nu stiu cum a reusit sa muste nimfa. Pozele nu sunt prea reusite, o sa fac o selectie si dupa aceea o sa dau un link. daca la capitolul musca incep sa prind miscare se pare ca mai greu e cu aparatul foto.
).

pai ... am dat cu uscate palmere grizly, bi si tri color , si cu pole ewening dun citiva sarituri dar nici unu nu inghitit am mai dat si cu nimfe Johni Walker, "muste de piatra" , si green , yelow spectra cu cristalflash alb sau rosu. Numai pe JW am avut cred ca o tragere daca nu piatra a fost si aia. Cu totul nam prins peste dar au fost fain excursia ca acum am fost prima data acolo, au fost o expeditie. Pestii sunt am vazut multe dar apa era asa de curata cit nam vazut pina acum poate si asta au fost o cauza , au observat pe mine sau asa ceva. Vro 4 ore am pescuit numai si nimic , dar asta nu inseamna ca nu mai intorc si altadata pe acolo, poate ca ma lipesc la alti muscari daca-l prind pe acolo, sa vad ce tehnica foloseasca.
Adevarul ca e o apa "rapida" ( cel mai rapid intilnit de mine) cu cit mai sus am mers cu atit mai multe cascade am vazut, in gropi erau pestii, in unele am vazut cam pina la 8 buc. si erau intre ei si pina 20-25cm. Dar , no vrut sa mince doar cele micute cit degetul, la pole ew.dun au urcat citiva dar erau micute numai bine ca nu-l am tepat, si mai jos la capatul satului am avut vro 4-5 atacuri asemanatoare al lipanului dar nimic poate numai oblete au fost, cea ce nu cred ca daca erau obleti acolo prindeam.
Cam atit ... am vazut veverite si salamandre si pestii ...............
data viitoara (pina sfirsitul noiembrie) merg la Suncuius cu un prieten si atacam pestii de acolo.
Chiar ce stiti ca cit e biletul de zi la AJVPS (Bihor) pt cetateni straini?
Adevarul ca e o apa "rapida" ( cel mai rapid intilnit de mine) cu cit mai sus am mers cu atit mai multe cascade am vazut, in gropi erau pestii, in unele am vazut cam pina la 8 buc. si erau intre ei si pina 20-25cm. Dar , no vrut sa mince doar cele micute cit degetul, la pole ew.dun au urcat citiva dar erau micute numai bine ca nu-l am tepat, si mai jos la capatul satului am avut vro 4-5 atacuri asemanatoare al lipanului dar nimic poate numai oblete au fost, cea ce nu cred ca daca erau obleti acolo prindeam.
Cam atit ... am vazut veverite si salamandre si pestii ...............
data viitoara (pina sfirsitul noiembrie) merg la Suncuius cu un prieten si atacam pestii de acolo.
Chiar ce stiti ca cit e biletul de zi la AJVPS (Bihor) pt cetateni straini?