lipanul

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 17 Oct 2005, 12:07

uite, ti-a dat Misu reteta:P

bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 17 Oct 2005, 12:10

Notat si sper ca vremea sa ma lase sa si pun in practica anul asta. :).

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 17 Oct 2005, 12:36

Nu te speria de vreme. Ia-ti o haina mai groasa. Anul trecut am prins partide super chiar si la minus 5 grade si zapada de 50 cm.

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 17 Oct 2005, 14:55

ma gindesc ca in neoprene.. dar totusi spunemi la voi si in ape de ses sunt atitea lipani ? sau mai riscati citeodata (ca in We trecut) pe apele de munte ? :shock:

bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 17 Oct 2005, 15:52

Din ce am vazut eu ar fi apele de munte. Nu stiu de exemplu daca Crisul repede e considerat apa de munte sau ses. Oricum m-am mai gandit la chestia cu lipanii si chiar daca acum am vazut destul de multi si s-a prins bine, sunt foarte putini cei mari. Probabil cum cresc cum sunt luati cu plasa sau cum povestea Septimiu, la suncuius se dadea la greu la viermus si nu era lasat niciunul inapoi. mare pacat, este unul dintre cei mai spectaculosi pesti.

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 18 Oct 2005, 07:05

Crisul Repede de la varsarea Iadului in el apartine Bihorului - AGVPS si e liber la pescuit la lipan pana in 31dec inclusiv.
Romsilva inchide toate apele de munte de la 15 sept chiar daca lipanul, conform legii, este liber la pescuit pana in dec. Aici e o chestie ciudata, ai voie dupa lege s ail pescuiesti dar cum Romsilva inchide apa, ajungi sa fi clasificat braconier....

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 18 Oct 2005, 08:00

adica Suncuius - Bratca inca apartine la AJVPS Bh ? ehi am citit legislatia e bine daca se aplica asa cum e scris ! am crezut ca si ajvps inchide apele de munte in 15 sept (cel putin unde mai au salmonide) asa cum face Romsilva.
dar atunci inco o intrebare ! de vro 3 ani nu am fost pe la Suncuius , dar atunci asa am vazut ca e cam murdar apa , plin cu nylonuri si flacoane , localnicii si acolo arunca gunoaiele in apa ! - si totusi exista lipan si pastrav in zona aia ?!?!?!?

Septimiu
senior
senior

Mesaj de Septimiu » 18 Oct 2005, 08:08

_Sanya scrie:adica Suncuius - Bratca inca apartine la AJVPS Bh ? ehi am citit legislatia e bine daca se aplica asa cum e scris ! am crezut ca si ajvps inchide apele de munte in 15 sept (cel putin unde mai au salmonide) asa cum face Romsilva.
dar atunci inco o intrebare ! de vro 3 ani nu am fost pe la Suncuius , dar atunci asa am vazut ca e cam murdar apa , plin cu nylonuri si flacoane , localnicii si acolo arunca gunoaiele in apa ! - si totusi exista lipan si pastrav in zona aia ?!?!?!?
Eu am fost anul asta pe la inceputul lui septembrie si am vazut mai multe gunoaie decat in orice alta apa de munte (PET-uri in special). Cu toate astea am fost surprins de ce pesti se prindeau acolo (ce-i drept ca majoritatea pescuiau la vierme si prindeau lipan). Am mai scris pe alt topic despre asta dar pastravii peste Kg nu sunt o raritate. :!:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 18 Oct 2005, 08:09

Intr-adevar zona Suncuius - Bratca tine de AJVPS Bihor si acestia permit pescuitul lipanului in zona pana pe 31 decembrie. Asta e un motiv pentru care multi muscari clujeni isi fac permis pe Bihor (ca pentru a nu face la Cluj motivul e clar: morarul).
In zona chiar mai e lipan, in ciuda mizeriilor din apa. Pacat ca apa nu e mai ingrijita.

iulian_bud
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de iulian_bud » 18 Oct 2005, 08:09

Nu am legat muste si nu am pescuit la musca in viata mea,dar as vrea sa ma apuc de legat muste in iarna asta.Nu stiu de unde sa incep,mi-am descarcat de pe net o carte in format pdf despre flytying,dar imi trebuiesc scule si materiale pentru legat.De unde imi pot face rost de aceste materiale ,intreb pe cei care se ocupa cu asa ceva.Si nu-mi spune-ti ca pot cumpara cu carti de credit ca nu am asa ceva ,vreau surse din Romania.Este costisitoare pasiunea asta de a lega muste? :lol:
C***t in traista!

Scrie răspuns