pescuit cu muste artificiale, flyfishing
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
MihaiV
- Moderator

Septimiu scrie:
pe cand Romsilva interzice pescuitul la 15 septembrie desi are ape cu lipan.
Pe site-ul Romsilva zice ca asta e politica lor nationala:
"Precizăm că fondul piscicol din apele de munte ale României este administrat în principal pentru păstrăvul comun (pastrav indigen) şi ca urmare, sezonul legal de pescuit în aceste ape (râuri, lacuri), este perioada: 1 mai – 14 septembrie"
asa ca e hotarat de sus si n-ai ce le face. Degeaba convingi un sef local ca ar fi bine sa deschida la lipan, ca nu are putere de decizie.
-
bondan
- senior

-
Ai dreptate septimiu. Am uitat un 3 in fata lui 1.

-
_Sanya
- veteran

-
vai ce harabura e in tara asta !!!! Explodez in 2 minute aveti grija!!!!!!!!!
sunteti sigur in legatura cu lipanul? da' cind?cum?cine? aveti link?
baaaaaa' si acum ce e ? au fost destu' interzis lipanul ? gata atat o fost? (celelalte 1000 de intrebari nu-l pun acum)
Serios am asteptat ceva asemanator dar numai pe la primavara, sunt -cum se zice? - surprins? asa ?
-
bondan
- senior

-
Pai ideea e simpla. Interzice de la pescuit dar oricum controale pentru braconaj nu sunt. cine pescuieste sportiv nici nu-i tine. Asa ca era putin aiurea: opriti pescarii ca-si fac braconierii treaba mai bine. S-a scos interdictia la putina vreme dupa ce a fost data.
-
Luci
- veteran

Lipanul este voie de pescuit doar pe apele AGVPS pana in 31dec. In rest, tot ce tine de romsilva se inchide la jumatea lui septembrie
Sanya, sincer nu stiu ce sa zic de mustele tale...daca s-au ridicat si doar mici inseamna ca erau relativ interesati, posibil patern-ul sa nu fie bun.. Incearca alte culori si mai uita de grizzly pe vremea asta- cam merge doar dun-ul. Uita-te si tu ce efemere zboara si vei observa ca alea gri-albastrui , aproape vinetii sunt preponderente. Mai sunt sedge-uri mici culoarea sulfur dar sunt ff fine si zboara ocazional ...
Dubbing-ul la mustele uscate in perioada asta, cel putin la mine nu a avut asa mare efect. Am facut corpul din quill sau remige de diferite tipuri de pene.
Acu k ti-am dat tema de gandit, spor la legat:)
-
_Sanya
- veteran

-
P.S. sa nu intelegeti gresit , eu ma bucur pt asta (lipanul) , cind am zis harabura mam gindit la specialitatea asta a oficialitatiilor (exista cuvintul asta? ) din Ro care aduc o hotarire astazi ce maine deja se sterge....... ce sa mai zic ? BRAVO !!! sper ca anul viitor no sa repeta hartuiala asta cu pastravi................... no comment
-
_Sanya
- veteran

-
merci Luci !! de fapt am incercat si cu un fel de ADAMS din pene de paun ( corpul si aripi din pene de paun) dar nimic, sa zboara nu am vazut nimic , au fost cam frig acolo sus. Oricum sunt optimist !!!!

data viitoara o sa prind la nebunie
nu stiu ce au fost problema dar cei mari nu au vrut sa-l ridice, am impresia ca streamerele poate aduceau ceva dar nu am incercat ca astea numi plac precum nici udele sau nimfele , doar daca nu vine nimic la uscate atuci folosesc astea, dar de multe ori renunti la peste decit sa folosesc. Mi se pare cel mai elementar/traditional/si elegant muscaritul cu uscate de multe ori nu-l schimb la altceva chiar daca stiu ca cu altele pot sa prind. Cam asa sunt io..... si nu imi pare rau ca am mers pe jos 20km am 5 bube pe talpa, nu am prins nici o peste, dar am facut 10poze din care 2 cu salamandre.....

.......... odata o sa vine si randul meu si atunci si io prind peste

-
martzianu
- utilizator nou

Pescuitul in apele de munte este permis doar in perioada 15 mai-15 septembrie(admin. de Romsilva). Cu momela artificiala si nu cu mai mult de 3 carlige.
Daca nici noi pescarii nu respectam asta...atunci sa nu ne mai minunam ca ajungem sa prindem "kkati"(scuze de limbaj da' is foarte iritat) de pesti din ape de munte, unde ar trebui sa fie raiul pastravului si al lipanului. Ex: Lacul Fantanele-Belis. Acu' 10-15 ani scoteai pastrav la 4-5 kg. si lipan si la 1 kg. Acuma ...sa-l ia dreku de biban si clean. Cand prinzi un clean parca tragi de un gunoi din apa, nu un peste. Nu o populat nimeni cu clean si biban,....dar nici cu pastrav sau lipan. Cine vrea sa incerce asta nu primeste nici un sprijin....Asa ca totusi sa incercam sa respectam natura..... macar noi.
-
_Sanya
- veteran

-
pai ........ pacat pentru apele Romsilva ca nici acolo nu e mai multe peste decit in apele AJVPS chiar daca sunt mai bine populate, ca nu e controlat doar in alea 3-4 luni cind e permis pescuitul . In rest braconerii fac treaba. Ma gindesc ca cei care's sportivi sau sunt muscari!!!! nu merg cand e interzis,ca nu e etic, sau nu risca echipamentul sa fie confiscat.
Asa vad ca nici autoritatile nu stiau ce si cum sa faca ca sa fie bine -ma refer la retragerea interzicerii a pescuitului sportiv/recreativ al lipanului. Asta inseamna ca pe la primavara -daca nu mai repede- putem astepta un nou pachet plin cu interziceri care o sa ustura pe si mai multi, si o sa iasa inca un scandal orbital inrte muscari. Mi se pare ca legea care a fost retras nu au avut nici un conflict cu muscari ADEVARATI !!! ( C&R ), multi au ridicat vocea imopotriva , eu sper ca de frica ca autoritatile (controlorii) de multe ori nu sunt bine informati si daca aude o lege ca asta crede ca si la pastravi e interzis pescuitul sau pe tot apa. Asa ca multi au taiat creanga sub picioarele lor, eu spun sincer ca la ce astept de la autoritati: sa obliga cirlige fara mustata , sa obliga folosirea mincicului, sa satabileste diferite marimi a cirligului pe anumite ape, chiar si folosirea calendarului sau notitzei de pestii prinsi.
-
Luci
- veteran

martzianu scrie:Pescuitul in apele de munte este permis doar in perioada 15 mai-15 septembrie(admin. de Romsilva). Cu momela artificiala si nu cu mai mult de 3 carlige.
S-a schimbat legea? era pana acu, din cate stiu eu de la 1mai-15sept si cu max 2 carlige si un singur bat...