lipanul
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Ioi...scuze. Nu... legea nu s-a schimbat. Ii permis pescuitul din data de 1 mai pana in 15 sept. ,numai k anul trecut a fost "oficial" declarat deschis numai din 15 mai pt. k pana atunci nu s-a dus zapada,ploi...etc. + k nu au avut formularele de eliberare de permise de pescuit.(la Belis ma refer). Maxim de carlige 2 intr-adevar si de asemenea maxim un bat si evident fara momeala naturala.
A trecut mult timp de cand nu a mai scris nimeni despre Lipan. Poate de maine cand prohibitia inceteaza si se poate pescui la musca linistit acest peste se va mai scrie cate ceva. Fiind din ce in ce mai rar nu mai prezinta importanta pentru unii, dar un muscar care se respecta stie ca pescuitul lipanului la musca este intradevar un pescuit la musca iar Lipanul un peste care cere respect in pescuit.
Snururi intinse

Snururi intinse

Zi superba de-o lipaneala, aer tare, soare cu dinti, fulgi care cad usor de pe ramurile inghetate ale arinilor aflati pe marginea apei care acum e limpede, limpede. Intr-o dorna un card de lipani isi arata oglinzile rasucinduse dupa fulgii de zapada care cad in apa, imagine superba care ma face sa nu mai desfac batul sa nu le stric jocul cu snurul aruncat in apa. Ma asez sa-i privesc si sa trag o dusca de incalzitor pentru anul care va trece peste cateva zile si-nca una, si-nca una... pentru anul care va veni.
S-auzim numai de bine.

-
- veteran
-
- veteran
-
- junior
cred ca majoritatea pastravariilor nu cresc indigenidatorita ritmului de dezvoltare. Iar de fantanel nu stiu, dar pe una din apele pe care pescuiesc am vazut alevini de fantanel, asta in conditiile in care nu s.au facut populari in ultimii 2 ani.
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...