lipanul

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
martzianu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de martzianu » 29 Oct 2005, 12:36

Ioi...scuze. Nu... legea nu s-a schimbat. Ii permis pescuitul din data de 1 mai pana in 15 sept. ,numai k anul trecut a fost "oficial" declarat deschis numai din 15 mai pt. k pana atunci nu s-a dus zapada,ploi...etc. + k nu au avut formularele de eliberare de permise de pescuit.(la Belis ma refer). Maxim de carlige 2 intr-adevar si de asemenea maxim un bat si evident fara momeala naturala.

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 31 Mai 2010, 10:20

A trecut mult timp de cand nu a mai scris nimeni despre Lipan. Poate de maine cand prohibitia inceteaza si se poate pescui la musca linistit acest peste se va mai scrie cate ceva. Fiind din ce in ce mai rar nu mai prezinta importanta pentru unii, dar un muscar care se respecta stie ca pescuitul lipanului la musca este intradevar un pescuit la musca iar Lipanul un peste care cere respect in pescuit.

Snururi intinse :D :D :D

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 02 Iun 2010, 21:34

adevar graiesti ....pacat ca is asa departe toti lipanii aia mici si putini care au mai ramas.... :cry:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 28 Dec 2010, 21:09

Zi superba de-o lipaneala, aer tare, soare cu dinti, fulgi care cad usor de pe ramurile inghetate ale arinilor aflati pe marginea apei care acum e limpede, limpede. Intr-o dorna un card de lipani isi arata oglinzile rasucinduse dupa fulgii de zapada care cad in apa, imagine superba care ma face sa nu mai desfac batul sa nu le stric jocul cu snurul aruncat in apa. Ma asez sa-i privesc si sa trag o dusca de incalzitor pentru anul care va trece peste cateva zile si-nca una, si-nca una... pentru anul care va veni. :D S-auzim numai de bine. :D :D

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 28 Dec 2010, 22:20

...asa de rar ajung sa-i vad ca nici nu mai stiu daca-mi lipsesc ori ba, insa cand ma stiu pe langa ei, tare-mi place sa-i descopar...

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 28 Dec 2010, 22:34

Oare mister lipan se poate creste intensiv in pastravarii, ma rog....lipanarii? Ptr ca daca se poate e usor sa se populeze apoi cu alevini. Desi nu am auzit de asa ceva...nici macar in Franta nu cred ca se practica cresterea intensiva.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 29 Dec 2010, 08:03

http://www.brade.ro/specii-pastravi.html

nu se poate sa nu stii asta domnule Fario :lol:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 29 Dec 2010, 22:35

andrei.A scrie:http://www.brade.ro/specii-pastravi.html

nu se poate sa nu stii asta domnule Fario :lol:
Nu stiam de aceasta pastravarie dar sunt impresionat. Bravo lor, macar sa fie in fiecare judet cate una de genul asta. In felul asta se va repopula cu lipan. Dar si pastravul fantanel e tentant....sa fie populat cu el micile paraie f reci si accidentate unde si indigenul e rar.

pastrav 27
junior
junior

Mesaj de pastrav 27 » 31 Dec 2010, 23:08

Cred ca nu se inmulteste in mod natural,cum nici curcubeul nu se inmulteste la noi in mod natural.
Cel mai bine este sa se populeze cu pastrav indigen.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 01 Ian 2011, 08:12

cred ca majoritatea pastravariilor nu cresc indigenidatorita ritmului de dezvoltare. Iar de fantanel nu stiu, dar pe una din apele pe care pescuiesc am vazut alevini de fantanel, asta in conditiile in care nu s.au facut populari in ultimii 2 ani.

Scrie răspuns