Alionte
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Cine doreste sa vada poze cu acest canal pe http://www.panoramio.com cautare dupa localitatea Topalu.
Va rog daca vedeti acele poze, si va plac, sa le votati. Astfel, vor fi validate de site admin-ul lor, si, ulterior vor fi puse pe Google Earth.
Salutari!
Va rog daca vedeti acele poze, si va plac, sa le votati. Astfel, vor fi validate de site admin-ul lor, si, ulterior vor fi puse pe Google Earth.
Salutari!
Spune-mi te rog unde anume se varsa canalul Alionte in dunare ptr ca sincer nu stiu Am pescuit asta toamna in aval si-n amonte de loc. ghindaresti dar nu am vazut nici o gura de varsare am inteles ca undeva pe acolo este terminatia canalului.stelian scrie:Revin cu informatii actualizate
Am stat la gura de varsare (spre canton) - 2 saptamani in iulie si 10 zile la sf. lui august
Anul asta a mers de 10 ori mai slab ca anul trecut
Apa foarte calda - fiarta - si, de mirare, la fel de calda si la fund
Foarte scazuta
Curent foarte slab
Rapitori anemici
Avat 0 (ZERO) - n-am vazut nici macar o saritura
Obleti - la fel
Am muncit cate 0 ora ca sa prind un oblete amarat, pt salau
Salai mici, somn mai rar, etc..
IN SCHIMB, CAND AM VAZUT CA NU MERGE SI NU MERGE LA CE STIAM EU, M-AM REPROFILAT PE CRAP SI AM PRINS O MULTIME, MARI SI FRUMOSI
Raman la parerea mea, ca e locul de pescuit nr. 1
vezi ca am pus pozele alea, inclusiv cu gura de varsare a canalului.
adresa o ai in caseta de mai sus de intrebarea ta.
inca ceva: iti recomand google earth - acolo o sa vezi totul fotografiat de sus, ca pe o harta
daca nu te descurci cu ce ti-am spus, revino cu intrebari si o sa detaliez suplimentar
inca ceva: iti recomand google earth - acolo o sa vezi totul fotografiat de sus, ca pe o harta
daca nu te descurci cu ce ti-am spus, revino cu intrebari si o sa detaliez suplimentar
Multumesc pentru informatiistelian scrie:vezi ca am pus pozele alea, inclusiv cu gura de varsare a canalului.
Mai am o intrebare daca ma poti ajuta vreau sa-mi confectionez o taparina ptr dunare si as vrea sa stiu cate carlige, ce nr ,si modul in care pescuiesti cu ea ,tot aud la baietiii de pe forum despre bibanul prins la taparina Eu pescuiesc mult la taparine facute de mine dar la mare la stavride,locuiesc f aproape de malul marii si ies des cu barca dar din cand in cand ma mai duc si prin zona ghindaresti- dunarea si suna tentant pescuitul cu taparina .....multumesc...stelian scrie:Cine doreste sa vada poze cu acest canal pe http://www.panoramio.com cautare dupa localitatea Topalu.
Salutari!
N-am idee, d-le despre taparina...
Ar merge, probabil, grozav pentru obleti - cu ace mici si cu fulgi albi legati pe tija.
Merge cu siguranta grozav, sa-ti faci o taparina cu 2-3 triple mari pe care sa legi cate un snop de pene albe. Oricum, ce-am scris eu aici e doar o parere, p-aici sunt altii care se pricep mai mult la artificiale.
Ar merge, probabil, grozav pentru obleti - cu ace mici si cu fulgi albi legati pe tija.
Merge cu siguranta grozav, sa-ti faci o taparina cu 2-3 triple mari pe care sa legi cate un snop de pene albe. Oricum, ce-am scris eu aici e doar o parere, p-aici sunt altii care se pricep mai mult la artificiale.
am reusit sa ajung ieri 19 01 2008 pe alionte am plecat din ghindaresti, cum am ajuns numai eu stiu cca 2 ore de dat la rame si la intrarea in canal .....stupoare......canalul plin de gheata oricum mi-a prins bine putina conditie fizica si tot odata am aflat cum se ajunge ,cam departe dar ce sa fac la ghindaresti am barcastelian scrie:vezi ca am pus pozele alea, inclusiv cu gura de varsare a canalului.
- costica_fishing
- veteran
Re: de la Ghindaresti la Topalu: cam asa face, 2 ore, 2 ore si ceva...
Da' ce n-ai intrebat mai, si tu, inainte? Ti-as fi spus eu ca nu poti intra acum cu barca pe Alionte. (Cel putin nu pe la gura de varsare) Stiu eu un loc pe unde sigur poti intra
Micul meu secret
Oricum, trebuia sa tragi barca la mal si sa intri pe gheata ca sa incerci la copca!!!
Inca ceva! Nu te mai obosi sa mergi la Dunare acum, in perioada asta. Abea din iunie faci treaba ca lumea...
Inca ceva! Nu te mai chinui sa mergi de la Ghindaresti pana pe Alionte - pt ca de la Ghindaresti spre Alionte mai e un canal, mult mai aproape de tine. Si, in plus, poti da si in Dunarea mare, ca de la Ghindaresti in sus sunt o multime de locuri ca-lumea-de-tot. Aliontele e pentru peisaj si frumusete, in special vara cand toata natura e maxima. Si mai e Alionte de rezerva, atunci cand Dunarea face figuri rau si e absolut impracticabila - vant foarte puternic, apa mare, tulbure cu crengi, etc...
Vezi ca acolo la Ghindaresti cica ar fi niste gropi si in aval de sat.
Da' ce n-ai intrebat mai, si tu, inainte? Ti-as fi spus eu ca nu poti intra acum cu barca pe Alionte. (Cel putin nu pe la gura de varsare) Stiu eu un loc pe unde sigur poti intra

Oricum, trebuia sa tragi barca la mal si sa intri pe gheata ca sa incerci la copca!!!
Inca ceva! Nu te mai obosi sa mergi la Dunare acum, in perioada asta. Abea din iunie faci treaba ca lumea...
Inca ceva! Nu te mai chinui sa mergi de la Ghindaresti pana pe Alionte - pt ca de la Ghindaresti spre Alionte mai e un canal, mult mai aproape de tine. Si, in plus, poti da si in Dunarea mare, ca de la Ghindaresti in sus sunt o multime de locuri ca-lumea-de-tot. Aliontele e pentru peisaj si frumusete, in special vara cand toata natura e maxima. Si mai e Alionte de rezerva, atunci cand Dunarea face figuri rau si e absolut impracticabila - vant foarte puternic, apa mare, tulbure cu crengi, etc...
Vezi ca acolo la Ghindaresti cica ar fi niste gropi si in aval de sat.