Duminica am fost la ghindaresti nu am prins nimic in schimb am gasit doua gropi care erau full de peste dar la o adancime fff mare 28-30m pestii erau jos pe fund dar cel mai mare cap de twister care il aveam la mine era de 25gr cu care nu aveam cum sa ajung unde trebuia din cauza curentului dar nu asta vroiam sa va spun ...aveti cuvantul meu de onoare ca am vazut moartea cu ochii din pricina unui convoi de barje 10 la nr. si un inpingator care banuiesc ca din cauza vantului care sufla f tare s-a suit cu una din barje efectiv pe mal iar elicea impingatorului se invartea undeva deasupra apei la cca 50 cm la contactul acesteia cu apa s-a format un gol imens cu o putere extraordinara de invartea bolovani in urma sa partea proasta este ca noi eram cu barca la la cca 10 m de locul impactului cu malul ,nu stiu daca intelegeti impartanta acestui fapt dar un singur lucru este sigur cei care conduc aceste barje sunt niste nemernici care nu dau nici doi bani pe cei care sunt cu barcile pe dunare norocul nostru a fost ca barca cu care eram era una buna dealfel ca mai toate barcile lipovenilor din ghindarestiGIGA scrie:multumesc ptr initiativa dar sti cum este cand ti se pune pata pleci la peste indiferent daca prinzi sau nu insasi iesirea in natura este un remediu, la intoarcere am trecut pe un canal care inconjura o insula dar acolo apa este f mica iar canalul despre care banuiesc ca spui tu era pe de cca 2 kml ungime pe partea dreapta pe partea jud cta dar era inghetat bocna am inteles ca pe acela nu ai acces decat atunci cand cotele sunt ceva mai susstelian scrie:Re: de la Ghindaresti la Topalu: cam asa face, 2 ore, 2 ore si ceva...
Da' ce n-ai intrebat mai, si tu, inainte? Ti-as fi spus eu ca nu poti intra acum cu barca pe Alionte. (Cel putin nu pe la gura de varsare) Stiu eu un loc pe unde sigur poti intraMicul meu secret
![]()
Oricum, trebuia sa tragi barca la mal si sa intri pe gheata ca sa incerci la copca!!!
Inca ceva! Nu te mai obosi sa mergi la Dunare acum, in perioada asta. Abea din iunie faci treaba ca lumea...
Inca ceva! Nu te mai chinui sa mergi de la Ghindaresti pana pe Alionte - pt ca de la Ghindaresti spre Alionte mai e un canal, mult mai aproape de tine. Si, in plus, poti da si in Dunarea mare, ca de la Ghindaresti in sus sunt o multime de locuri ca-lumea-de-tot. Aliontele e pentru peisaj si frumusete, in special vara cand toata natura e maxima. Si mai e Alionte de rezerva, atunci cand Dunarea face figuri rau si e absolut impracticabila - vant foarte puternic, apa mare, tulbure cu crengi, etc...
Vezi ca acolo la Ghindaresti cica ar fi niste gropi si in aval de sat.
Alionte
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Cat despre canalul de la ghindaresti nu vad sa faci mare scofala acolo, era plin de unditari pe mal iar apa nu avea mai mult de 1,5 m adancime iar peste nu se prindea nimic altceva decat babusca si obletiGIGA scrie:Duminica am fost la ghindaresti nu am prins nimic in schimb am gasit doua gropi care erau full de peste dar la o adancime fff mare 28-30m pestii erau jos pe fund dar cel mai mare cap de twister care il aveam la mine era de 25gr cu care nu aveam cum sa ajung unde trebuia din cauza curentului dar nu asta vroiam sa va spun ...aveti cuvantul meu de onoare ca am vazut moartea cu ochii din pricina unui convoi de barje 10 la nr. si un inpingator care banuiesc ca din cauza vantului care sufla f tare s-a suit cu una din barje efectiv pe mal iar elicea impingatorului se invartea undeva deasupra apei la cca 50 cm la contactul acesteia cu apa s-a format un gol imens cu o putere extraordinara de invartea bolovani in urma sa partea proasta este ca noi eram cu barca la la cca 10 m de locul impactului cu malul ,nu stiu daca intelegeti importanta acestui fapt dar un singur lucru este sigur cei care conduc aceste barje sunt niste nemernici care nu dau nici doi bani pe cei care sunt cu barcile pe dunare norocul nostru a fost ca barca cu care eram era una buna dealfel ca mai toate barcile lipovenilor din ghindarestiGIGA scrie:multumesc ptr initiativa dar sti cum este cand ti se pune pata pleci la peste indiferent daca prinzi sau nu insasi iesirea in natura este un remediu, la intoarcere am trecut pe un canal care inconjura o insula dar acolo apa este f mica iar canalul despre care banuiesc ca spui tu era pe de cca 2 kml ungime pe partea dreapta pe partea jud cta dar era inghetat bocna am inteles ca pe acela nu ai acces decat atunci cand cotele sunt ceva mai susstelian scrie:Re: de la Ghindaresti la Topalu: cam asa face, 2 ore, 2 ore si ceva...
Da' ce n-ai intrebat mai, si tu, inainte? Ti-as fi spus eu ca nu poti intra acum cu barca pe Alionte. (Cel putin nu pe la gura de varsare) Stiu eu un loc pe unde sigur poti intraMicul meu secret
![]()
Oricum, trebuia sa tragi barca la mal si sa intri pe gheata ca sa incerci la copca!!!
Inca ceva! Nu te mai obosi sa mergi la Dunare acum, in perioada asta. Abea din iunie faci treaba ca lumea...
Inca ceva! Nu te mai chinui sa mergi de la Ghindaresti pana pe Alionte - pt ca de la Ghindaresti spre Alionte mai e un canal, mult mai aproape de tine. Si, in plus, poti da si in Dunarea mare, ca de la Ghindaresti in sus sunt o multime de locuri ca-lumea-de-tot. Aliontele e pentru peisaj si frumusete, in special vara cand toata natura e maxima. Si mai e Alionte de rezerva, atunci cand Dunarea face figuri rau si e absolut impracticabila - vant foarte puternic, apa mare, tulbure cu crengi, etc...
Vezi ca acolo la Ghindaresti cica ar fi niste gropi si in aval de sat.
am fost pe canalul alionte duminca trecuta am gasit ceva gropi unde la mal apa depasea 7 m ,nu am prins nimc altceva decat 3-4 guvidasi si 1 ghibort am mers cu barca pana unde peste canal era un fel de pod { brat }metalic ,rapitor era la greu am incercat cu tot ce era posibil dar nu am avut noroc si inca o chestie am inteles ca a fost reparat digul de la piciorul podului cernavoda pana la cantonul vanatorului asa ca pe alionte poti ajunge linistit si pe acoloGIGA scrie:Cat despre canalul de la ghindaresti nu vad sa faci mare scofala acolo, era plin de unditari pe mal iar apa nu avea mai mult de 1,5 m adancime iar peste nu se prindea nimic altceva decat babusca si obletiGIGA scrie:Duminica am fost la ghindaresti nu am prins nimic in schimb am gasit doua gropi care erau full de peste dar la o adancime fff mare 28-30m pestii erau jos pe fund dar cel mai mare cap de twister care il aveam la mine era de 25gr cu care nu aveam cum sa ajung unde trebuia din cauza curentului dar nu asta vroiam sa va spun ...aveti cuvantul meu de onoare ca am vazut moartea cu ochii din pricina unui convoi de barje 10 la nr. si un inpingator care banuiesc ca din cauza vantului care sufla f tare s-a suit cu una din barje efectiv pe mal iar elicea impingatorului se invartea undeva deasupra apei la cca 50 cm la contactul acesteia cu apa s-a format un gol imens cu o putere extraordinara de invartea bolovani in urma sa partea proasta este ca noi eram cu barca la la cca 10 m de locul impactului cu malul ,nu stiu daca intelegeti importanta acestui fapt dar un singur lucru este sigur cei care conduc aceste barje sunt niste nemernici care nu dau nici doi bani pe cei care sunt cu barcile pe dunare norocul nostru a fost ca barca cu care eram era una buna dealfel ca mai toate barcile lipovenilor din ghindarestiGIGA scrie:multumesc ptr initiativa dar sti cum este cand ti se pune pata pleci la peste indiferent daca prinzi sau nu insasi iesirea in natura este un remediu, la intoarcere am trecut pe un canal care inconjura o insula dar acolo apa este f mica iar canalul despre care banuiesc ca spui tu era pe de cca 2 kml ungime pe partea dreapta pe partea jud cta dar era inghetat bocna am inteles ca pe acela nu ai acces decat atunci cand cotele sunt ceva mai sus
pe dig nu e o afacere, pt ca e distanta mult mai mare
in plus, pe dig nu prea trebuie sa se circule, pt ca scade cu o palma pe an. pe vremuri, digul era periodic inaltat, intretinut, etc, insa in ultimii 20 ani nu s-a facut nimic
asta cu distrugerea digurilor e o intreaga poveste, si despre ea se poate scrie linistit o carte, cu argumente pro si contra, insa nu este momentul si nici locul aici
iarna m-am cam lasat pagubas sa mai merg la pescuit, tocmai pentru ca este mult prea multa chinuiala, iar rezultatele sunt incomparabil mai slabe ca in alte perioade
in plus, pe dig nu prea trebuie sa se circule, pt ca scade cu o palma pe an. pe vremuri, digul era periodic inaltat, intretinut, etc, insa in ultimii 20 ani nu s-a facut nimic
asta cu distrugerea digurilor e o intreaga poveste, si despre ea se poate scrie linistit o carte, cu argumente pro si contra, insa nu este momentul si nici locul aici
iarna m-am cam lasat pagubas sa mai merg la pescuit, tocmai pentru ca este mult prea multa chinuiala, iar rezultatele sunt incomparabil mai slabe ca in alte perioade
-
- junior
sambata vreau sa dau o fuga pt prima oara in viata mea
la Alionte. Am facut rost de barca si barcagiu ca sa ne treaca pe malul celalalt de la Topalu asa cum am desenat in imaginea atasata (de la 1 la 2) iar apoi sa mergem Am niste intrebari pentru cei ce stiu zona:
1.Deasupra liniei rosii 2-3 se vede ceva ca un drumeag prin padurice. Stiti ceva de el? daca da ce, daca nu - in zona sunt alte poteci de acces? Din imagini inteleg ca sunt niste canale pe insula care se umplu cu apa. Vara seaca? se pot trece la picior?
2.In zona pct 3 e vad bun de pescuit de pe mal?

1.Deasupra liniei rosii 2-3 se vede ceva ca un drumeag prin padurice. Stiti ceva de el? daca da ce, daca nu - in zona sunt alte poteci de acces? Din imagini inteleg ca sunt niste canale pe insula care se umplu cu apa. Vara seaca? se pot trece la picior?
2.In zona pct 3 e vad bun de pescuit de pe mal?

A mai fost cineva anul asta prin zona?
Va rog, daca aveti informatii noi, despre zona Capidava/Topalu/Ghindaresti, Saltavele, Alionte, ca vreau si eu sa iau pulsul.
Se poate si cu masina. Treci cu bacul la Bordusani si apoi traversezi insula. Drumul nu e foarte rau, daca e uscat nu-ti trebuie musai off-road dar iti trebuie obligatoriu o masina de care sa nu-ti pese. Primii kilometri in insula sunt un drum de piatra care sare si-ti loveste caroseria. Apoi e imposibil sa nu zgarai masina in lastaris pe cele cateva sute de metri de la dig pana la canal. Dar proba de foc ramane traversarea cu bacul. De obicei pe bac sunt 2-3 masini si restul carute cu localnicii care merg la munca la fermele din insula sau dupa lemne. Sunt beti, bat caii aia care oricum sunt stresati de faza cu bacul si iti trebuie oarece noroc sa nu se propteasca cu oistea in masina ta.Striper scrie:Invierea topicurilor vechi... Dar vechi, nu gluma...
Ce mai stiti despre Alionte? Cu masina, chiar de off-road, nu este o solutie de ajuns acolo?
Multumesc. Eu ma gandeam de pe autostrada, direct, sa ies si sa intru pe drumurile care duc la canal, sunt mai mult. Acolo am inteles ca e nevoie de ceva 4x4 mai zdravan... Si din ce filme am gasit pe Youtube, chiar e nevoie de o masina sanatoasa. O sa testez anul acesta drumurile cu masina, sunt convins ca se poate ajunge.
se poate ajunge si nu neaparat cu 4x4.atentie ca asta vara bacul de la burdusani nu a functionat duminica si lunea.de pe autostrada cand treci borcea faci dreapta pe sub liniile de tren si pe sub pod si ajungi la digul borcei care are o bariera.s-ar putea sa nu te lase sa treci,dar mai mergi pe malul bratului 2 sau 3 km si se fac drumuri prin padure catre dig.de la piciorul podului pana la alionte,cam pe la mijloc, sunt 43 de km daca tii numai digul.mai e un drum care taie balta in doua se numeste magistrala e mai scurt dar daca ploua si a trecut frun tractor nu te scoate nici 8x8.al doilea drum e,pana, in, capul podului de la cernavoda.acolo tii numai digul n-ai incotro si e mai lung cu cam cu 10 km si mai prost.