Alionte
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- junior
In mod normal Alionte ar trebui sa aiba peste ia fiecare an.
Asta deoarece are iesire prin cele 2 capete la Dunare(ma rog, Borcea).Asa ca peste va intra in fiecare primavara cand apele se maresc si deasemenea va mai intra peste si in timpul anului.E adevarat ca in acelasi timp exista probabilitatea sa si iasa.
E adevarat ca se braconeaza la greu ,dar inca mai este ceva peste.
In ceea ce priveste drumul,lucrurile se complica.E un pamant care in contact cu ploaia se face lipicios si se pune pe cauciucuri si pas de mai poti inainta.
Daca sunteti acolo si va apuca ploaia ,bagajele in masina si valea.
:D Asta daca nu vreti sa stati cateva zile pe acolo sau sa umblati dupa tractoristi sa va scoata din namol.
Pescuiesc pe Alionte de 15-16 ani si o data a trebuit sa raman peste noapte inpotmolit fiindca nu m-am roit cand a inceput ploaia.
Asa ca mare atentie.
Asta deoarece are iesire prin cele 2 capete la Dunare(ma rog, Borcea).Asa ca peste va intra in fiecare primavara cand apele se maresc si deasemenea va mai intra peste si in timpul anului.E adevarat ca in acelasi timp exista probabilitatea sa si iasa.
E adevarat ca se braconeaza la greu ,dar inca mai este ceva peste.
In ceea ce priveste drumul,lucrurile se complica.E un pamant care in contact cu ploaia se face lipicios si se pune pe cauciucuri si pas de mai poti inainta.
Daca sunteti acolo si va apuca ploaia ,bagajele in masina si valea.
:D Asta daca nu vreti sa stati cateva zile pe acolo sau sa umblati dupa tractoristi sa va scoata din namol.
Pescuiesc pe Alionte de 15-16 ani si o data a trebuit sa raman peste noapte inpotmolit fiindca nu m-am roit cand a inceput ploaia.
Asa ca mare atentie.
- modigliani
- veteran
-
- junior
- modigliani
- veteran
Nu-i doar posibil . Am dreptate 300000000 % :pastrav 27 scrie:Da,e posibil sa ai dreptate.E Dunarea.
http://wikimapia.org/#lat=44.5364087&lo ... 12&l=0&m=b
- modigliani
- veteran
- modigliani
- veteran
Daca te uiti bine pe GE ai sa vezi ca poza-i facuta-n iarna . La o cota ridicata a Dunarii .
1 - Pe bratul respectiv ( stiu , e tentant !
) nu se poate intra usor .
2 - Nu tine apa decat pe cote ridicate ,
3 - Pe cote ridicate nu prea ai ce cauta in zona ,
4 - Tot pe cote ridicate .... ia-ti costum de tabla cu insertii de Autan ,
5 - E-n ,, living " la braconieri ,
6 - Acolo fara barca .... chiar esti turist . Bird watching !
7 - Nu glumesc , .... ia-ti gandul . Sau incearca . Asteptam impresii !
1 - Pe bratul respectiv ( stiu , e tentant !

2 - Nu tine apa decat pe cote ridicate ,
3 - Pe cote ridicate nu prea ai ce cauta in zona ,
4 - Tot pe cote ridicate .... ia-ti costum de tabla cu insertii de Autan ,
5 - E-n ,, living " la braconieri ,
6 - Acolo fara barca .... chiar esti turist . Bird watching !
7 - Nu glumesc , .... ia-ti gandul . Sau incearca . Asteptam impresii !
-
- veteran
La intrarea dinspre Capidava Aliontele se bifurca in doua canale,unul lung de cam 2 km si destul de lat,30-40 m, al carui capat iese vis-a-vis de Topalu ,pe care se poate intra fara probleme,avind adincimi,pe sonar,si de 7-8 m.In spatele lui,deci opus Dunarii,pe un canal lat de max 10 m,cu adincime mica,1-1,2 m,se intra pe un canal lung de cam 10 km.Aici peisajul e superb:salcii scufundate,padure inundata,insule cu vegetatie pe mijlocul canalului.Nu prea exista stuf,dar peisajul este superb,mult peste Delta.Am avut partide superbe la stiuca acolo.Decit sa ma duc in Delta,mai bine stau o saptamina pe Alionte.
- modigliani
- veteran
Pai cel din stanga e Aliontele . Cat despre japsele alea ..... ia-ti gandul. Insula facuta de Alionte e ,, Amazon " curat . Practic nu cred ca poti ajunge la ele . Si da , ca toate japsele Dunarii , vara seaca .
Oricum astept si eu in continuare parerile multora ce probabil cunosc geografia zonei mult mai bine ca mine .
Oricum astept si eu in continuare parerile multora ce probabil cunosc geografia zonei mult mai bine ca mine .