Alionte

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
audumbre
senior
senior

Re: Alionte

Mesaj de audumbre » 05 Dec 2012, 18:06

Vegas_75 scrie:Pai si n-ai pus mana pe cutit sa o tai , ai lasat-o asa , nu cred ? Nu ca ar schimba asta foarte mult , dar macar sa faci ce poti face atunci pe loc , sa nu treci mai departe nepasator.
daca tu ai fi singur acolo , ai face asta ? :roll: de la calculator e usor de zis. :)
da-i prostului o scara , ca el o pune si coboara !

PETREMAN
junior
junior

Mesaj de PETREMAN » 06 Dec 2012, 14:53

audumbre scrie:
Vegas_75 scrie:Pai si n-ai pus mana pe cutit sa o tai , ai lasat-o asa , nu cred ? Nu ca ar schimba asta foarte mult , dar macar sa faci ce poti face atunci pe loc , sa nu treci mai departe nepasator.
daca tu ai fi singur acolo , ai face asta ? :roll: de la calculator e usor de zis. :)
@Vegas_75
Sa nu crezi ca rezolvam ceva cu cutitul ....o taiam si gata ...crezi ca disparea braconaju?...eu m-am dus acolo sa ma relaxez...eu tot astept sa rezolve astia de sus ( guvern ,anpa, politie ....)pt ca numai astia pot sa rezolve problema asta dand legi si aplicandule ...naiba stie cand :roll: .... dar sa ma smardoiesc eu pe balti cu braconierii ?...pt ce? ce rezolv ? Deabia imi fac timp sa ma duc la pescuit si cand il am sa-l pierd cu fomistii aia ? Daca intram in conflict cu ei din diverse motive ...o rezolvam sigur ... 8) :mrgreen:

@audumbre
Sa stii ca nu era nimeni la ele , puteam sa le tai linistit dar nu am vrut si nu cred ca rezolvam ceva . Acum mai este o chestie importanta .....atunci eram cu o gonflabila fara motor ...la vasle....taca -paca...dar daca eram cu cealalta barca de aluminiu si cu motorul de 5 hp le luam linistit la elice si dupa aia intram cu cutitu sigur in ele pt ca ....sa fi sigur ca nu existau panouri cu instiintarea ca acolo exista setci puse ....circulati cu atentie . Deci doar asa tai cu cutitul setcile ....daca -mi intra la elice sau agat voblere sau monturi :fluch ...in rest nu am frica de nimeni si nimic ..nu ma deranjeaza ....nu-l deranjez si raspund pt faptele mele cum si altii trebuie sa raspunda pt faptele lor . Numai bine.

Vegas_75
veteran
veteran

Mesaj de Vegas_75 » 06 Dec 2012, 18:39

PETREMAN scrie:
audumbre scrie:
@Vegas_75
Sa nu crezi ca rezolvam ceva cu cutitul ....o taiam si gata ...crezi ca disparea braconaju?...eu m-am dus acolo sa ma relaxez...eu tot astept sa rezolve astia de sus ( guvern ,anpa, politie ....)pt ca numai astia pot sa rezolve problema asta dand legi si aplicandule ...naiba stie cand :roll: .... dar sa ma smardoiesc eu pe balti cu braconierii ?...pt ce? ce rezolv ? Deabia imi fac timp sa ma duc la pescuit si cand il am sa-l pierd cu fomistii aia ? Daca intram in conflict cu ei din diverse motive ...o rezolvam sigur ... 8) :mrgreen:
Relax , nu mi-a trecut prin cap sa te acuz de vreun non combat sau altceva, imi dau seama ca daca erai si la vasle si pe teritoriul lor, era putin riscant. Din cauza asta e bine sa mergi cel putin doi daca nu trei in combinatii din astea ca atunci nu mai au asa mare curajul , sunt doar tari in gura si atat.

Ce e trist este ca am vazut la Gostinu cu ochii mei , nu citite de pe net, cum salupa de patrulare (as crede ca e a politiei de frontiera sau asa ceva) isi facea semne pe inserat cu farul ala mare cu unu bronzat de statea pe mal langa mine. Eu ma pregateam sa strang cand am vazut salupa ca se apropie si s-au inteles din doua vorbe scurte (nu am inteles exact ce si-au spus ala dupa salupa cu asta romanu sadea de pe mal). Salupa a plecat apoi mai departe imediat. Terminasem de strans si cred ca il deranjam tare pe bronzatul ala care avea un cos de rachita langa el la cativa m pe care nu-l bagasem in seama. Pe drum spre masina am mai intors capul spre el si omul de chinuia singur sa scoata o ditai plasa din cosul ala ca s-o aseze pe apa.
Nu mai e un secret ca foamea e mare in multe locuri din tara, saracia e la ea acasa si politistii au salarii mici si copii acasa, uneori sotia somera sau vanzatoare la butic la cocarlatii din deal cu 400 lei pe luna. A nu se intelege de aici ca le iau apararea, sau ii justific, doar incerc sa le caut motivele ptr care se dedau la combinatii jenante. Cine nu a simtit foamea nu prea poate sa-i inteleaga pe oamenii astia care fac asa ceva. Nu-i scuz deloc pe cei care braconeaza si isi cumpara apoi plasma tv sau masina , aia sunt cu totul alta categorie , sunt puscariabili.

Asta e realitatea cruda , saracia si foamea ii impinge la combinatii si fac parte unii cu altii sau pur si simplu politia nu vrea sa se implice mai mult , de frica , de lene , din comoditate , din cauza unor colegi de-ai lor care se stiu implicati si nu vor sa deranjeze. Toti au parte la imparteala, sub diverse forme, nimeni nu apara hotii pe gratis , nimeni nu inchide ochii moca .
Lucrurile astea se schimba greu sau ... deloc. Nu sunt de ieri , de azi ... ci cu mult inainte de '89 , dar atunci parca mai aveau masura, acum iau tot , si firca de 5 cm o culeg cu migala , sa nu piarda nimic. O iau si o dau la porci, contine proteine.
E trist ...

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 17 Sep 2013, 07:08

Mai are cineva noutati despre Alionte ptr ca as vrea sa mergem 2 sau 3 zile acolo week-end-ul care vine. O fi devenit paradisul braconierilor daca nu era, sau inca or mai fi ceva pesti pe acolo, aveti idee ?

miyagi
veteran
veteran

Mesaj de miyagi » 24 Sep 2013, 21:54

Petrica mai da-mi si mie Nene un beep ca am innecat telefonul vechi si am pierdut agenda.

zippo47
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de zippo47 » 26 Oct 2013, 18:22

Seara buna tuturor!
Desi acest topic este deschis de ceva vreme, acum pot sa spun ca am reusit sa ajung azi la Alionte. Am plecat din Fetesti, Ialomita, dimineata la ora 07,00. atunci trecea primul bac de la Bordusani. taxa de bac pentru o masina este de 40 RON dus-intors. Pana la digul paralel cu Aliontele drumul este perfect. Noi am mers in stanga, spre Facaieni, spre coborarea "copacul cel gros", locul cel mai bun si pentru campare. De la dig, insa, spre apa , nu a fost chiar Autostrada. Noi am fost cu o SENILATA-DACIA 1310. Si acesta a fost si norocul nostru, ca pe proprietar nu pre il durea sufletul de atelaj- pe aceasta distanta sunt vre-o 3 sleauri destul de mari dar daca ii dai blana cu a 2-a treci si cu dacia. Toate bune si frumoase pana cand a inceput partida . Adica , pana la ora 16,00 cand am strans , nu am avut nici macar o trasatura, un atac sau macar sa vedem o coada de peste. Trist dar adevarat. Ca si scuza, pot sa spun ca toti agricultorii din zona vorbeau ca apa este trecuta prin sita de plasari - am vazut si noi , cat am stat acolo doua barci . Cu toate astea ne-am bucurat si noi de peisaj - mirific. :lol:

Scrie răspuns