Alionte

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
stelian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de stelian » 09 Dec 2011, 10:44

Topicul asta a fost in initiat de mine. Au trecut anii... Vad ca multi ati scris pe aici... Despre orice, numai despre pestele prins, nu... Din pacate, este adevarat, nu mai este peste mare. Este locul prea braconat si deranjat, din toate punctele de vedere.

Continui sa merg in zona, an de an, uneori stau si cate 7-8 zile, insa nu mai pescuiesc in Alionte, ci in Dunarea mare, tot prin zona.

De la an la an, tot mai slaba treaba...

Nu mai este peste in general, si, in special salaul s-a rarit foarte tare. Cu ani in urma prindeam salai mari si grasi. M-am adaptat, si peste tot prind cate ceva. Insa, in ultimul an, din nostalgie, am tot cautat salaul. In permanenta, desi aveam reyultate constante la alti pesti si la salau nimic, am tot cautat salaul, cu toate tehnicile posibile, in toate locurile posibile...

Ori nu am eu noroc sau nu stiu sa pescuiesc la salau (desi cu ani in urma aveam 3-4 bucati mari pe zi) ori ... NU MAI E :(

cosmindan
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de cosmindan » 09 Dec 2011, 14:44

Dl. Stelian, maine intentionez sa caut salaul in zona Capidava. Aveti ceva recomandari pentru zona aceea? E o propice perioada aceasta?

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 09 Dec 2011, 20:33

stelian scrie:Topicul asta a fost in initiat de mine.

Continui sa merg in zona, an de an, uneori stau si cate 7-8 zile, insa nu mai pescuiesc in Alionte, ci in Dunarea mare, tot prin zona.

De la an la an, tot mai slaba treaba...

Ori nu am eu noroc sau nu stiu sa pescuiesc la salau (desi cu ani in urma aveam 3-4 bucati mari pe zi) ori ... NU MAI E :(
nu,nu mai e. sau mai e foarte putin. ca sa nu mai pomenesc de somn . in august (stii cantonul de la varsarea lui alionte) treceau o zi da , una nu , doi insi c-o barca , aval de canton .sunt din ghindaresti. nu ,plase,nu clonc. se invarteau pe acolo. electricieni .dupa doua sedinte foto ,vin aia direct la mal,cu tupeu: ce-i ba , de ce ne pozezi? crezi ca suntem fotomodele?
baaa,noi nu venim de capu' nostru. suntem trimisi de...
si "capacul" :da' ce -i cu voi pe aici?
mai trage-ti , inc-o data concluziile care deja le stiti :x

rine
veteran
veteran

Re: Alionte

Mesaj de rine » 10 Mai 2012, 22:18

umbla vorba pe la colturi ; cica, alionte ar fi fost concesionat incepand cu anul asta.
eu n-am gasit nimic oficial.
stie cineva ceva, mai sigur?

GIGA
junior
junior

Mesaj de GIGA » 11 Mai 2012, 08:07

andreirelu scrie:Unde pot sa vad cotele apei pe Alionte?
http://www.afdj.ro/cote/cote.htm

stelian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de stelian » 22 Oct 2012, 13:20

rine scrie:umbla vorba pe la colturi ; cica, alionte ar fi fost concesionat incepand cu anul asta.
eu n-am gasit nimic oficial.
stie cineva ceva, mai sigur?
Nu cred ca este posibil asa ceva, pt simplul motiv ca nu poate fi controlat si inchis la capete. Cand e apa mica vara tarziu se taie la varsare si ramane cu apa de 2 m, iar primavara se inunda si se uneste cu Dunarea si iese tot pestele.

stelian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de stelian » 22 Oct 2012, 13:31

De la ultima postare am mai avut acolo 3 partide:

-august 2012 - 4 zile, 0 pesti
-30 sept 2012 - 5 zile 0 pesti
-15 oct 2012 - 4 zile 0 pesti

Mihai ala care vine cu barca tocmai de la Cernavoda nu a prins nimic, nici el...

Nu mai este nici macar oblete, iti ia 10 min sa prinzi unul...
Salau nu mai exista, absolut deloc.
Somnul a fost exterminat cu aparatul. Am lasat peste noapte o multime de coropisnite si le-am scos neatinse. Ca efect al disparitiei somnului s-a inmultit nespus racul. Pewcuitul la rama sa mamaliga a devenit imposibil, in 3 minute nu mai ai nimic in carlig.
Mai e ceva crap, dar mic de tot si speriat.

Doritorii pot sa-mi vada pozele de pe Alionte pe Panoramio, (postat de stelian90), ca sa vada cat am batut eu locurile alea...

S-a cam terminat...

Pe drumul de intoarcere, cu buza umflata, am stabilit cu prietenii mei sa cautam un alt loc, probabil pe zona de frontiera, pe langa baraje sau poduri, obiective strategice pazite si cu regim de circulatie mai restrictiv, ca sa fie mai putin curentate si setcarite...

O sa caut, probabil, pe partea cu sarbii... sa vedem ce gasesc...

Cine are vreo sugestie, va rog, astept sfaturi...

PETREMAN
junior
junior

Mesaj de PETREMAN » 05 Dec 2012, 17:24

stelian scrie:De la ultima postare am mai avut acolo 3 partide:

-august 2012 - 4 zile, 0 pesti
-30 sept 2012 - 5 zile 0 pesti
-15 oct 2012 - 4 zile 0 pesti

Mihai ala care vine cu barca tocmai de la Cernavoda nu a prins nimic, nici el...

Nu mai este nici macar oblete, iti ia 10 min sa prinzi unul...
Salau nu mai exista, absolut deloc.
Somnul a fost exterminat cu aparatul. Am lasat peste noapte o multime de coropisnite si le-am scos neatinse. Ca efect al disparitiei somnului s-a inmultit nespus racul. Pewcuitul la rama sa mamaliga a devenit imposibil, in 3 minute nu mai ai nimic in carlig.
Mai e ceva crap, dar mic de tot si speriat.

Doritorii pot sa-mi vada pozele de pe Alionte pe Panoramio, (postat de stelian90), ca sa vada cat am batut eu locurile alea...

S-a cam terminat...

Pe drumul de intoarcere, cu buza umflata, am stabilit cu prietenii mei sa cautam un alt loc, probabil pe zona de frontiera, pe langa baraje sau poduri, obiective strategice pazite si cu regim de circulatie mai restrictiv, ca sa fie mai putin curentate si setcarite...

O sa caut, probabil, pe partea cu sarbii... sa vedem ce gasesc...

Cine are vreo sugestie, va rog, astept sfaturi...
Am fost in octombrie pe la rude la Topalu si am zis sa dau o fuga si pe la Alionte cu gandul ca stiuca trebuie sa manance :roll: ... am gasit Aliontele cu apa mare si limpede ...peste lipsa :wallbash: ... Am facut o plimbare cu barca super frumoasa :wink: privelistea super , in apa nu misca nimic ...parca era un bazin plin cu apa si atat ...nici o miscare :cry: in schimb setci la greu ...am fotografiat eu cateva dar ce dreac sa le fac ...ca asteapta ai dreac la rand sa bage sculele in locurile cu peste :fluch . Spuneai ca nu scrie nimeni de capturi si rezultate pe diferite locuri ....pai nu se mai pune problema de alti pescari ca se duc pe locul respectiv si iti ia tie pestele dar mai citesc si aia care dau cu plase sau cu curent ca s-au emancipat acum ....se informeaza si uite unde se ajunge cu distrugerea unui loc ca si cel din topicul asta ...Aliontele . Sper din tot sufletul sa faca ceva guvernantii astia sau conducatorii aia de la ANPA ...sau oricine altcineva ca distrusii astia de braconieri fie ei cu plase sau curent sa dispara si apele sa redevina ce erau inainte :!: ....nu doar Aliontele ...sau Dunarea ci toate apele pt ca peste tot in tara asta toti se plang de putinul peste care se mai prinde la o iesire la pescuit ....de Delta nu mai vorbesc ....praf si pulbere :wallbash: . Asa ca nu cred ca o sa mai scrie cineva despre vreun loc de pescuit asa usor tocmai din cauza asta ....ca in scurt timp acel loc se degradeaza ...Aliontele nu mai este ce a fost ......poate o sa mai fie candva :( ..cand o sa dispara braconajul.

Vegas_75
veteran
veteran

Mesaj de Vegas_75 » 05 Dec 2012, 18:02

Pai si n-ai pus mana pe cutit sa o tai , ai lasat-o asa , nu cred ? Nu ca ar schimba asta foarte mult , dar macar sa faci ce poti face atunci pe loc , sa nu treci mai departe nepasator.

Scrie răspuns