Alionte

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 05 Apr 2011, 12:50

...si dupa ce probabil, vor fi fost bine "strecurate" apele canalului...un gard-doua garduri/ o plasa-doua plase...mai pune si tu Rine

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 05 Apr 2011, 12:52

trei garduri ,trei plase... :lol: :lol:
altul...

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 05 Apr 2011, 12:56

...si-uite-asa trece timpul...si viata...vorba artistului :lol:

cosmindan
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de cosmindan » 05 Apr 2011, 13:41

Data viitoare as merge pe canalul acele mai mic (dar mai lat) dinspre Topalu (in paralel cu Dunarea) ... multi din sat mi-au spus ca e buna zona.

Hehe! Banuiesc ca-i nebunie vara cu tantarii ... la cata vegetatie este acolo! :)

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 06 Apr 2011, 06:46

cosmindan scrie: Capitolul "pescuit" nu a fost foarte reusit ... nu am prins decat ceva albitura (platica, rosioara, batca, oblete cat cuprinde) cu care am facut o ciorba neasteptat de gustoasa
Cineva , mai sus in topic , amintea despre faptul ca Aliontele e un soi de ,, cresa " de primavara si ca rar se intampla sa ai capturi capitale pe brat . Acel cineva stia cu siguranta multe despre Alionte ! ( :bere: ) .
Valoarea locului nu consta in partide pline de capturi , consta in salbaticul ce te intampina , in liniste , in splendid ..... etc .
Acum deja poti si tu sa afirmi asta . Nu cred ca nu te-a marcat zona .....

PETREMAN
junior
junior

Mesaj de PETREMAN » 06 Apr 2011, 13:24

Intradevar Aliontele este ceva deosebit, peisaje superbe ,liniste si de multe ori peste. Aliontele pt mine e primul pe lista poate si din cauza ca e greu accesibil si aici ma refer la cei cu masini care mai asculta o manea la maxim face din Alionte un loc linistit tocmai bun de relaxare. Tantarii fac parte din magia pescuitului chiar daca de multe ori sunt prea multi dar chiar si asa iti doresti an de an sa ajungi acolo.Cu toate ca am rude in Topalu prefer sa-mi petrec zilele libere ,care de obicei sunt 3-4 zile, pe balta ,in aer liber ,la cort cu foc ,spritulet....of of . Sa treaca prohibitia asta si ne intalnim pe acolo. O singura rugaminte ar fi ca cei care merg acolo sa-si ia gunoaiele la sacosa sau pur si simplu foc pt ca de fiecare data cand ajung pe acolo vad o groaza de gunoaie. E drept ca aduce si Dunarea cand e crescuta dar fara suparare mai lasa si pescarii....asa ca putina atentie.... vb doar cu cei care poate mai uita de gunoaie pe mal :wink:

cosmindan
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de cosmindan » 07 Apr 2011, 14:44

Cel de la care am inchiriat barca din Topalu, vazandu-ma ca descarc din barca gunoaiele in saci si le urc in masina, mi-a zis: "Sa nu-mi spui ca ai luat gunoaiele din balta! HAHAHA Asta-i buna! Trebuia sa le lasi acolo mah! Acum doar nu vei pune gunoaiele in masina? Lasa-le mah p-aci" ... adica pe malul Dunarii.

PETREMAN
junior
junior

Mesaj de PETREMAN » 07 Apr 2011, 16:04

cosmindan scrie:Cel de la care am inchiriat barca din Topalu, vazandu-ma ca descarc din barca gunoaiele in saci si le urc in masina, mi-a zis: "Sa nu-mi spui ca ai luat gunoaiele din balta! HAHAHA Asta-i buna! Trebuia sa le lasi acolo mah! Acum doar nu vei pune gunoaiele in masina? Lasa-le mah p-aci" ... adica pe malul Dunarii.

Inteleg si stiu ca oamenii care locuiesc la tara si mai ales cei de pe langa cursuri de apa au ideea ca vine apa si le ia sau ca dispar cumva de acolo si nu-i intereseaza unde se duc(nu am pretentii!!) ,eu unu cu rudele mele am multa munca de lamurire sa nu mai arunce gunoaiele asa oriunde si cred ca au grija de aspectul asta doar in prezenta mea .....asta e, macar noi sa avem grija ,pe locul de campare , eu unu le car sau le dau foc....pt aia care HAHAHAHA ........FLIT.

naka66
junior
junior

Mesaj de naka66 » 09 Mai 2011, 04:51

intradevar alionte dupa parerea mea si vad si a celorlalti pescari care il cunosc destul de bine a devenit legenda.acum 5-6 ani cred ca au fost ultimii ani in care sa prins peste cu adevarat pe alionte.parca de atunci s au inmultit excesiv plasele si braconierii odata cu inmultirea autoturismelor in ro respectiv mijloacele de transport al braconierilor.padurarul din zona imi este oarecum sa il numesc asa nici macar nu l am vazut vreodaat patruland s au intreband pe cineva ceva.din padure sa taiat in ultimii ani destul de mulr pe partea cu balta,locul unde sunt plopii cei grosii mereu e plin de gunoaie de la asa zisii pescari iar in zona apropiata padurea a fost taiata stricand din peisaj.pestele este din ce in ce mai mic intradevar capturile mari fiind f rare.cat despre accesul pe alionte daca nu ploua poti ajunge si cu un logan fara probleme asta depinde de orientare:Ddrumuri sunt n am scris si mai sus.sper sa ajung anul acesta si sa dai si din barca pt prima oara pe alionte.eu de fel dau de pe mal parcurgand distante f mari.de exemplu alionte cap coada intr o zi la pas sau un alt itinerariu al meu de la piciorul podului de la cernavoda partea cu balta pe dunare in sus pana la bratul mai sus de hinog la las si inapoi etc:)cunoasc f bine majoritatea locurilor si malurile din zona fetesti tocmai din aceasta cauza:)de bentu mare nic numai vorbesc toata vara trecuta a fost acolo un balci incredibil de braconieri atat localnici cat si sportivi asa zisi.padurarul la fel nu stiu unde era sau politia de frontiera.cu toate astea a fost destul peste anul asta pe bentu mare.din toata balta ialomitei ceea ce a fost odata a ramas o poveste frumoasa.singurile locuri bune sunt cele mai greu accesibile atat pe dunare cat si pe borcea.pe dunare si borcea pescuiesc indeosebi avat fiind foarte bine reprezentat aici:)in balta stiuca.si veriga a avut foarte mult peste vara trecuta dar si aici aceasi problema braconierii.nici nu aveam unde arunca lingura de plase:(

cosmindan
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de cosmindan » 08 Sep 2011, 10:32

Salutare,
Nimic nou de pe Alionte? Sa inteleg ca nu a haladuit nimeni vara asta p-acolo?
Eu unu n-am mai ajuns din primavara ...

Scrie răspuns