Alionte

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Striper
veteran
veteran

Mesaj de Striper » 01 Apr 2010, 17:00

Multumesc, inca o data. Chiar daca am auzit ca braconajul e in floare acolo, am inteles ca este si peste si destula salbaticie. Merita cred eu explorarea unui loc mai izolat. Si, tocmai de asta am luat si jeep-ul, nu pentru asfalt. Am gasit pe un forum dedicat de off-road trasee clare si exacte. Si oricum, pentru o masina mica, drumul nu e chiar recomandat, cum se vede si in film, dar un 4x4 sanatos, cu MT-uri cred ca se simte bine. Sper sa ajung cat mai repede acolo.

http://www.youtube.com/watch?v=1ddhTmSd ... re=related

naka66
junior
junior

salut

Mesaj de naka66 » 08 Iun 2010, 17:53

salutare.vad aici multe informatii eronate dar si adevarate despre alionte.eu sunt din fetesti si merg destul de des acolo.anul asta nu am fost in tara si cautand pe internet date despre alionte a, dat de acest forum.in cateva saptamani sper sa ajung acolo.pana una alta tin sa va spun ca nu este neaparat nevoie de masina 4x4 pt a ajunge in siguranta la alionte.drumul din filmulet banuiesc ca este pe dig pe langa dunare de la cernavoda care este cel mai prost drum din toate indiferent daca ploua sau nu.deci daca te orientezi inainte macar 4-5 zile cu soare puternic sa fi fost dupa ultima ploaie un logan e mai muklt decat suficient.drumurile buna intradevar sunt 2 din care unul eu il aleg mereu
cel cu bacul ma deranjeaza deoarece chiar si cu loganul nu vreau sa risc sa ating pe dedesupt cand urc sau sa o lovesc pe bac sa astept sa ma treaca sau n iar drumul de pe digul transversal nu ma incanta deloc.variante cea mai buna este de la fetesti pe la taxare pe sub pod.la bariera de care spuneati daca ii lasati sa se uite in masina si le spuneti ca mergeti la opste e imposibil si nu au dreptul sa nu va lasa.daca totusi nu va lasa cum spunea un coleg mai sus o luati pe malul borcei si sunt destule iesiri direct la dig.pana la digul transversal tineti drumul pe jos pe langa dig pt ca este mai bun ca sus unde puteti intalni mormane depamant sau gropi lacuri si nu mai aveti cuim sa le ocoliti drumul fiind prea ingust.drumul pe langa dig daca nu a plouat in ultimele 4-5 e imposibil sa nu fie bunicel.tot mergand inainte veti da de o statie a canalului batlanu.acum mai mult de 10 ani daca treceati pe aici era peste suficient sa numai mergeti pana la alionte;))dar acum e pe punct de colmatare.in dreptul statiei puteti opri si pe bratul borcea care este la vreo 20 de m de dig puteti da la avat 100% veti reusi capturi destul de frumoase cautati pana in stabilopozi unde sunt niste pomi in apa.mergeti tot inainte pe langa dig pana ajungeti la un canal de vreo 5-6 m lungime 34 se numeste.aici pana in canal faceti dreapta este un drum de piatra.tineti tot inainte cam 1 km si la primul drum la stanga care se face treceti podetul peste un canal colmatat si tineti direct spre bratul transversal .acum ar trebui sa mergeti paralel cu dunarea si borcea.ajungeti la digul transversal si faceti dreapta pana la dunare.aici cand ati ajuns la dig pe dreapta veti avea un canton cu un put in curte.cand s a intalnit digul transversal cu digul de la dunare faceti stanga pe langa dig pe jos in stanga digului intre dig si un alt canal aproape colmamat balabanu.merceti tot inainte pana unde incepe o padure pe stanga in spatele digului.aici se face o rampa care trece digul si intra in padure.daca e apa f crescuta si este apa in padure de obicei lasam masina aici treceam apa care era pana la burta si se prinde caras ciortan la greu cand e apa mare dar este f mare noroi pe mal si multi tantari.daca apa este crescuta mergeti de la rampa care am zis tot inainte pana la malul lui alionte.dupa mine de aici cel mai indicat este sa mergeti pe langa mal cam 1,5 km pana ajungeti la un cot unde sunt niste pomi in apa.aici am avut cele mai mari capturi de stiuca si cele mai dese.va salut si m as bucura ca explicatia mea sa va ajute.mult noroc

Radu_T
veteran
veteran

Mesaj de Radu_T » 08 Iun 2010, 18:37

Bine zici tu de Batlanu :)....ce partide de ciortan si caras faceam pe acolo acum 8-9 ani cand stateam in Fetesti si eu .... pacat ce sa ales de zona aia....si pe la Veriga era mult si mare acum mai este ?? Scuze de Off topic

c.catalin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de c.catalin » 08 Iun 2010, 22:13

veriga acum este plina de apa, a intrat si in padure, dar anul trecut era uscata, am prins doar palmas ...
anii trecuti se prindea carasoi barosan ... si stiuca pt meseriasi ...
acum doar pe la bob fasole se mai prinde ceva, dar este ca la stadion ...

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 20 Sep 2010, 10:37

mai stie cineva-ceva?banuiesc ca la cotele de anul asta e tocmai bine de mers acum pe acolo.

Striper
veteran
veteran

Mesaj de Striper » 20 Sep 2010, 10:47

Plin de plase, numai caras palmas, numai marlite sub kg.

Dar plase si braconieri, la greu!

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 20 Sep 2010, 12:50

cel putin dupa '90 nici nu-mi amintesc sa fi fost altflel.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 20 Sep 2010, 14:10

da.si pana-n '90 era si mai altfel nu asa colmatat.o sa ma duc sa arunc un ochi.pe urma fugutza pe borcea :D

cosmindan
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de cosmindan » 21 Feb 2011, 15:50

Salutare,
Intentionez sa merg la sfarsitul lui Martie, ultimul weekend inainte de prohibitie la Alionte.
Ce parere aveti? E o perioada buna? Spre ce peste sa pun accentual?
Mentionez ca n-am fost niciodata acolo. Din descrierile voastre am inteles unde este, probabil voi ajunge acolo cu o barca din Capidava, insa nu stiu unde sa pesuiesc (in care parte a canalului?, care mal? …)

Va multumesc anticipat!

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 22 Feb 2011, 12:42

N-am citit inca intreg continutul topicului , insa intervin cu parerea mea :

Aliontele se indreapta vertiginos spre statutul de legenda . Din mai multe motive :

- braconajul excesiv ,
- fluxul masiv de pescari in ultimii ani ,
- proasta ingrijire si exploatare a drumurilor din ,, balta " , etc .

Peste nu mai tine cum tinea odata . Insa mai se prinde inca . Foarte rar in ultimul timp s-a mai vorbit de capturi capitale .

Referitor ca perioada optima de mers pe Alionte .... iar e greu de spus . N-as zice ca de perioada depinde o iesire frumoasa acolo , ci mai degraba de cotele Dunarii . Si cand zic asta ma refer la cotele de cu 7 - 10 inainte si dupa iesirea respectiva . Cele de dinainte fac sa fie sau sa nu fie peste pe brat , cele de dupa , daca nu-s cum ii convine lu' conu' crap , pleaca urgent in Dunarea mare .

Una peste alta , daca n-aveti un ,, ghid " cu experienta prin acele locuri mai bine renuntati .

Si inca un mic .... amanunt : Pe Alionte barca face legea ! :wink:
cosmindan scrie: ultimul weekend inainte de prohibitie la Alionte.
Ce parere aveti?!
In weekend-ul ala pe Alionte o sa fie ..... ,, manifestatie " ! Daca-i dupa ploi cea mai mare problema vor fi locurile de coborare de pe dig la apa si locurile de campare .

Scrie răspuns