Alionte

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
mishu fishu
junior
junior

Mesaj de mishu fishu » 14 Aug 2006, 20:41

Fost pe canal Alionte sambata si duminica . Capturi frumoase de stiuca . Merge si carasul , personal nu am insistat dar am vazut la altii . Ingrozitor de multe plase , vin si de la Fetesti si din jud. Calarasi si cine stie de unde ! De cap sa le fie !
Se poate intra foarte bine pe sub podul de la Fetesti ,pe malul Borcei , si apoi in dreptul loc. Bordusani la dreapta pana la canton . De evitat cu orice pret varianta de sub podul de la Cernavoda .

lipoveanu

Mesaj de lipoveanu » 16 Aug 2006, 23:46

tantari..??????
acum nu mai vin cu plase cand curge apa... a crescut cota....
cand are un pic de curent apa....nu mai vine nimeni....

mishu fishu
junior
junior

Mesaj de mishu fishu » 17 Aug 2006, 19:31

Te rog sa ma crezi - nici urma de tantari !! Am fost foarte mirat pt. ca citisem ca este un adevarat iad ! Mi-au mai confirmat si alti care au mai fost pe acolo .
Referitor la cota Dunarii , intr-adevar era in crestere si toti spuneau ca din cauza asta nici nu se prindea cum se prinde de obicei acolo . Daca se reface legatura cu Dunarea si apare curentul pe canal se mai poate prinde ceva ? Am de gand sa ma mai duc !

lipoveanu

Mesaj de lipoveanu » 17 Aug 2006, 23:56

sigur ca da... se prinde...cam pana in cota de 2m la cernavoda..chiar daca i-si face apa putin curent.....de aici in colo nu mai poti da la unditza ca nu mai ajungi..... in butuci... poti la o cota de 3-4m dai cu lanseta la somn si salau..... mai pica si caras ...ciortam e mai greu sa-l pacalesti...stiuca oricand...
.....curios cu tantarii.... e vegetatia prea deasa si de regula cand e cald tine tzntari.... cand in alte zone dispareau demult cu cat inaintai in toamna aici gaseam mereu din belsug...
in care parte a canalului ai pescuit..??????

mishu fishu
junior
junior

Mesaj de mishu fishu » 18 Aug 2006, 15:14

Initial m-am oprit la inceputul canalului si nu am facut mare lucru , apoi am mers cam doi km mai jos (poate 3 ?) unde am reusit sa iau la rotativa si oscilanta trei stiuci intre 1 si 2 kg . Am mai scos destule stiuci si avati foarte mici la care le-am dat drumul (mi-am facut cateva rotative foarte mici ) . Am incercat la lanseta la caras dar nu am facut nimic , mi-a spus cineva sa dau cu rime scoase din padure dar nu am mai avut timp . Sunt incantat de frumusetea locurilor , dar si revoltat de faptul ca aproape din suta in suta de metri noaptea se baga srtci ! Poate am sa merg in timpul saptamanii cand vin mai putini fomisti !!!!

mishu fishu
junior
junior

Mesaj de mishu fishu » 18 Aug 2006, 15:16

Initial m-am oprit la inceputul canalului si nu am facut mare lucru , apoi am mers cam doi km mai jos (poate 3 ?) unde am reusit sa iau la rotativa si oscilanta trei stiuci intre 1 si 2 kg . Am mai scos destule stiuci si avati foarte mici la care le-am dat drumul (mi-am facut cateva rotative foarte mici ) . Am incercat la lanseta la caras dar nu am facut nimic , mi-a spus cineva sa dau cu rime scoase din padure dar nu am mai avut timp . Sunt incantat de frumusetea locurilor , dar si revoltat de faptul ca aproape din suta in suta de metri noaptea se baga srtci ! Poate am sa merg in timpul saptamanii cand vin mai putini fomisti !!!!

lipoveanu

Mesaj de lipoveanu » 19 Aug 2006, 21:52

de regula plecam toamna tarziu....pe alionte.... e adapost...se prinde si cand e zapada afara....daca e si cota buna.... ies partide frumoase... cu capturi deosebite...sau...cantitati deosebite....

pescarul_de_clean
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de pescarul_de_clean » 26 Oct 2006, 15:28

Poveste de pescar pe alionte
Iata bilantul unei zile de pescuit:
impreuna cu 3+1amici pescari am stabilit sa mergem miercuri 25 oct 2006 la pescuit la Bentu Mare, dat fiind precedentele iesiri in sept si oct, cu rezultate bune, ei la caras si crap, cam 7-8 kg de om ,eu la rapitor(tin sa precizez ca pe mine nu ma intereseaza sa prind peste cu sacul ca sal mananc sau sa-l vand, deci pentru mine pescuitul este un hobby, prefer sa merg in locuri putin sau deloc aglomerate si sa merg pe jos multi km, avand 24 de ani de pescuit pe rauri, la cei 31 ai mei).
Asadar la ora 4.00 dimineata a venit soferul si m-a luat, la 4.15 eram in giulesti la alt pescar si la 4.30 in bucurestii noi sa-i luam pe ceilalti 2.Situatia s-a complicat pt ca a mai intervenit acel din urma pescar pe care eu nu-l cunosteam personal care a zis ca mai are 2 prieteni amatori de pescuit(era un soi de afacerist , care are magazin de momeli, iar ca si varsta ca si amicii lui undeva la 45-50 ani pe cand grupul nostru undeva la 25 ani -eu veteran), deci am largit la 7 .
Eu iam vz pe cei din grupul de seniori ca pregateau lansete pt pasnic, monturi de mamaliga gen bomba si din acel moment am intuit ca o sa am o zi ratata din cauza faptului ca nici noi 4 tineri nu eram sudati prin prisma stilului de pescuit-eu fiind singurul pescar exclusiv de rapitor.
In mod inexplicabil pt mine desi amicii seniori au venit relativ repede cu o dubita-cheia de fapt a incursiunii in balta ialomitei, soferul nostru avand audi, "sedinta" s-a prelungit nejustificat, plecand din bucuresti in jur de ora 6!.Am mers pe autostrada in spatele dubitei fiind dependenti de ea, cu 100-110 km/h , la 8 suntem la pod fetesti , lasam audi si trecem in duba si la 9 fara ceva eram la Bentu in dreptul baltii, la 50m.
Aici, surpriza: la coborarea din dubita seniorii iau decizia:
-mergem la Alionte!
-de ce?
-pai am auzit de la cineva ca acolo merge stiuca!
Eu am mers totusi cativa pasi de langa masina sa vad balta.Era innorat si pestele efectiv colcaia la mal, am vazut pesti maricei in apa de o palma.Eforturile mele de convingere a trupei sa ramanem pe bentu n-au avut succes , puteam totusi sa raman doar eu dar instinctul de pescar de rapitor din mine a invins:si eu doream sa vad macar alionte, pt prima data(auzisem povesti).
Nefiind interesat sa iau peste cum am zis nu aveam ce pierde, stiind ca pe bentu se prinde dimineata intre 7-11, am urcat in duba si am mers cam 1 1/2 ore ratacind drumul, pt ca am uitat gps ul in cealalta masina.In fine dubita a oprit si am dat o fuga cu totii la canal: apa foarte scazuta si limpede, sute de stiuculite nu tocmai bune de undita, stilouri" de 20 cm.Pt mine era de vis, macar sa incerc sa prind una mai mare.Aud din spate din grupul seniorilor:
-in duba ca mergem in amonte unde sunt stiuci mari , aici e apa mica!
Mergem pret de 20 min de drum prin padure(apa era intr-adevar cam de 1,5 m si f transparenta, dar din experienta mea de muscar pot sa jur ca era numai buna asa)si ajungem in locul in care se formeaza canalul alionte din Dunare si inca un canal mai mic.Apa era secata aici canalul practic devenise balta.Pescarii tineri satui de atata praf din duba am desfacut repede cate o undita intuind ce va urma:
-haideti bah de aici inapoi la Bentu ca acolo facem treaba!
Aici am dat la rama a tacanit anemic de 2-3 ori am agatat on oblete urias de 25 cm care a scapat la mal, dupa 10 min am strans sculele si drum intors la Bentu-seniorii ne asteptau in duba, nu au fost curiosi macar sa vada Dunarea daca tot au venit din bucuresti pana acolo, gest inexplicabil mie.Bineinteles ca nu era timp sa merg pana la malul ei daramite sa incerc sa pescuiesc, doar era tarziu si traistele goale -motivau seniorii.Am ramas cu 3 poze facute in graba pe alionte si cu impresie foarte buna despre acest canal pe care eu as insista cateva zile- e normal sa te misti pe canal sa nu ramai intr-un loc si cu mentalitate de balta, asa ai sanse sa gasesti lucuri noi, chiar daca nu prinzi si mergi nspe km eu asa ma relaxez.
Ajunsi pe bentu la ora 12 soare ca vara si lume multa-practic naveai loc sa arunci 1 bat, a trebuit sa ocolim lacul.Apa scazuta si la bentu, mai rau era ca nu tragea decat rar, asa ca am trecut pe insula acolo nefiind asa de aglomerat.Pana la ora 18 cand am plecat spre casa am prins cativa obleti la rama 1 platicuta 2-3 rosioare si am scapat 2 bibani mari la taras.
Acum zic ca prima iesire la Alionte a fost totusi un succes.
crede si nu cerceta

lipoveanu

Mesaj de lipoveanu » 26 Oct 2006, 20:37

ce pot sa spun.... in primul rand ai plecat cu cine nu trebuie...
in al 2-lea rand....si altele... stiuca se prinde ca la balamuc....
apa este mai mare la varsare nu la deal....cand incepe sa se taie curentul deja la deal nu mai prinzi nimic.... e bun la deal cand sunt cote de 3-4m . acum si carasul si crapul sta intonat pe gropane sau la buturugi...dar se prinde numai din barca ..de la mal ai ocazia nici macar sa nu-i vezi coada...!!!
i-ti recomand sa mergi cand e cota mare...sa dai dupa somn si salau.... sper sa ai alta impresie despre canal...

stelian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de stelian » 16 Oct 2007, 14:41

Revin cu informatii actualizate
Am stat la gura de varsare (spre canton) - 2 saptamani in iulie si 10 zile la sf. lui august
Anul asta a mers de 10 ori mai slab ca anul trecut
Apa foarte calda - fiarta - si, de mirare, la fel de calda si la fund
Foarte scazuta
Curent foarte slab
Rapitori anemici
Avat 0 (ZERO) - n-am vazut nici macar o saritura
Obleti - la fel
Am muncit cate 0 ora ca sa prind un oblete amarat, pt salau
Salai mici, somn mai rar, etc..
IN SCHIMB, CAND AM VAZUT CA NU MERGE SI NU MERGE LA CE STIAM EU, M-AM REPROFILAT PE CRAP SI AM PRINS O MULTIME, MARI SI FRUMOSI
Raman la parerea mea, ca e locul de pescuit nr. 1

Scrie răspuns