Alionte

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
mishu fishu
junior
junior

Mesaj de mishu fishu » 22 Mar 2006, 22:25

Salut la toata lumea !
Asa este Stelian ! Despre Rasova as putea scrie si eu pt ca pescuiesc acolo de cativa ani buni dar in esenta a scris Radu cam totul despre acest loc superb . Stiuca , biban si din cand in cand avat dar foarte rar exemplare notabile . Acum cativa ani parca mai erau (chiar si somotei) dar de cand se pun plase la gura canalului chiar ca este jaf ! Interesant este la Dunare in derptul canalului (Cotul Ostrovului spun localnicii) sau pe japsele din padure dar acolo nu am fost decat de doua ori si nu am facut mare isprava . De asemenea , de anul trecut a aparut o mare japsa la piciorul podului la Cernavoda , stie cineva ceva de acest loc ?

mishu fishu
junior
junior

Mesaj de mishu fishu » 22 Mar 2006, 22:49

Pentru Radu .
Abia acum am vazut mesajul de pe topicul deja inchis . Scuze de intarziere ! Da , pescuiesc mai ales la Rasova , dar nu am mai fost din toamna . Mi-ar face mare placere sa mergem pana acolo cand s-or mai linisti apele . Un localnic pe care il cunosc mi-a spus anul trecut ca se face treaba foarte buna la stiuca primavara . Cum facem sa luam legatura ?

MariusC
senior
senior

Mesaj de MariusC » 23 Mar 2006, 12:32

MARINESCU ADY scrie:Salut! cunosc pe cineva in satul FACAIENI cat de aproape este de Alionte? ... sper sa nu fac vreo gafa cu ce am scris dar eu asa am inteles ca e aproape satul asta de Alionte... astept sfaturi si sugestii. Multumesc anticipat!
Facaieni e pe malul Borcei. Alionte e in partea de est a Baltii Ialomitei, si e un brat al Dunarii. De la Facaieni s-ar ajunge relativ usor la Alionte, taind insula relativ drept, de la vest la est. Problema e ca bacul de la Facaieni nu trece masini in insula, ci doar tractoarele si masinile fermei agricole. Mai e bacul de la Bordusani, dar drumul e ceva mai lung.
Vara, localnicii merg la Alionte cu bicicletele (pe care bacul le trece).

MARINESCU ADY
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MARINESCU ADY » 23 Mar 2006, 13:55

MariusC scrie:
MARINESCU ADY scrie:Salut! cunosc pe cineva in satul FACAIENI cat de aproape este de Alionte? ... sper sa nu fac vreo gafa cu ce am scris dar eu asa am inteles ca e aproape satul asta de Alionte... astept sfaturi si sugestii. Multumesc anticipat!
Facaieni e pe malul Borcei. Alionte e in partea de est a Baltii Ialomitei, si e un brat al Dunarii. De la Facaieni s-ar ajunge relativ usor la Alionte, taind insula relativ drept, de la vest la est. Problema e ca bacul de la Facaieni nu trece masini in insula, ci doar tractoarele si masinile fermei agricole. Mai e bacul de la Bordusani, dar drumul e ceva mai lung.
Vara, localnicii merg la Alionte cu bicicletele (pe care bacul le trece).
Multumesc mult pt raspuns. Eu ma gandeam sa las masina in curte la un localnic si sa merg pe jos... care ar fi distanta dintre Alionte si sat?

MariusC
senior
senior

Mesaj de MariusC » 24 Mar 2006, 00:22

MARINESCU ADY scrie: Eu ma gandeam sa las masina in curte la un localnic si sa merg pe jos... care ar fi distanta dintre Alionte si sat?
Cred ca vreo 10 km. Poate mai mult. :cry:

radu.i
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de radu.i » 24 Mar 2006, 17:04

Ar mai fi foarte frumos la cetatea de la Capidava, se prinde salau frumos si pentru cei de pasnic- ca am vazut ca-s destui si aici_toate speciile pasnice.
Locuri superbe, multe praguri si structuri, merita incercat, dar repet, poate in doua saptamani, asta asa sa fiu optimist :(

stelian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de stelian » 03 Apr 2006, 13:51

interesanta treaba cu Capidava!
n-am dat acolo pana acum, dar m-ar interesa... din cate am vazut eu din masina, acolo Dunarea se desparte in trei brate, si, mai mult ca sigur, doua nu sunt navigabile, ceea ce este super ok. Am dreptate cu cele trei brate? Pe unde anume o fi mai bine, detaliati pls!

mishu fishu
junior
junior

Mesaj de mishu fishu » 03 Apr 2006, 21:29

Am fost vineri,sambata pe Dunare in zona Ostrov . Nu se poate face nimic, este foarte crescuta si tulbure ! Din cate se aude o sa creasca si mai mult . Duminica m-am intors pe la Rasova ,unde canalul mai are un pic si trece peste digul proaspat inaltat . In circa 4 ore am avut un singur atac (ratat desigur !) - o marla , 30 cm la rotativa . Apa foarte limpede iar la gura canalului plin de plase :evil:

radu.i
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de radu.i » 04 Apr 2006, 08:12

Misu,
Daca plasele sunt doar la gura canalului, nu e nici o problema, poti da cu succes spre statia de pompare, oricum alea sunt cele mai bune locuri.
Stelian,
La capidava intradevar dunarea se rupe in 3 brate, pentru salau cele mai bune locuri sunt imediat cum incepe peretele abrupt din Dunare, sunt multe praguri, fund pietros. pe insula unde se organizeaza tabere anual, in NE ei sunt locuri bune de salau si avat, se poate prinde si stuca dar nu in perioada asta.
Oricum acu nu se poate ajunge acolo si nici nu se poate pescui. Multe cai de acces sunt inundate, poate mai la vara.

P.S. in week-end sunt la cernavoda: o zi Faclia, o zi Rasova, seimeni, Capidava. edem ce o fi.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 06 Apr 2006, 22:50

Aceeasi parere despre Capidava.

Daca apa e scazuta bine de tot, se poate trece perpedes pe insula. De pe insula - locuri bune de salau.
De pe mal - numai marlita. In special la statia de pompare. In 3 ani, una de 1,5 kg, restul pana in juma de kg.
2-3 km mai jos de localitate, se fac niste drumuri de pamant care coboara spre Dunare (trec printre doua dealuri si, in final, pe lg o coliba de pescari). Exista praguri de aprox 0,5 m dispuse cam din 30 in 30 m.
Acolo am luat moace si avati. Daca e scazuta apa mai intra si ceva strapazani.

Mai interesante sint bratele din ultima comuna inainte de Capidava, respectiv Dunarea.

Din Bucuresti- cam 200-210 km.
near the beer

Scrie răspuns