Alionte

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 08 Dec 2005, 16:04

multumesc mult pentru raspuns
am mai iesit cu barca mea pe dunare, vara cand este curentul mai slab, nu am o problema cu asta
singura chestie care " ma ingrijoreaza " este posibilitatea de a trece vreo mare barja care sa faca super valuri

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 08 Dec 2005, 16:09

In Delta, pe Sulina, CATAMARANUL era spaima celor cu barci mici. Face niste valuri incredibile.
Nu stiu daca circula asemenea dihanie pe-acolo, dar daca o vedeti pazea !
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

stelian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de stelian » 08 Dec 2005, 16:39

ALIONTE...CONTINUARE
Personal, prefer varianta Ghindaresti. E la 7-8 km in aval de Alionte. E un sat de lipoveni, rusoi majoritatea de treba. Personal, consider ca probabilitatea sa te invarti de o plimbare cu barca de la Ghindaresti e cam 60-65% fata de Topalu cu 35-40%, cu toate ca de la Topalu trebuie sa mearga in aval, fata de Ghindaresti, de unde trebuie sa mearga in amonte. Nu INCHIRIAZA nimeni barca, sa ti-o lase pe mana. Treaba e putin delicata, dar sta FIX ASA:
-nu o sa-ti sara nimeni in intampinare, sa te roage cu barca
-iti va fi foarte greu sa gasesti pe unul sa te duca in amonte pana acolo, nu ca ar fi prea ocupati, nu ca ii dau banii afar din casa, pur si simplu de lene.
-toti se vor oferi doar sa te treaca garla, si pe gratis
-NU DISPERA! Intr-un final, se va rezolva...
-pe bani cinstiti, evident...
-ca si experienta personala, am avut situatii in care ei dormeau in barca trasa pe nisip, iar eu ii rugam cu 6-7 sute, sa ma duca pana la tovarasii care erau deja pe Alionte de cateva zile...
-intr-un final, totdeauna am rezolvat... macar ca astepti vreo 2-3 ceasuri, pana apare ceva de care sa le convina sa se lege din mers... pt ca se mai procedeaza asa...

stelian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de stelian » 08 Dec 2005, 16:43

daca, in schimb, vii tu cu motorul tau, te duc repede si usor, si pe banuti putini... numai sa se poata prinde cumva motorul de lotca, sa se potriveasca cumva, de undeva de pe laterala, pt ca nu are nici unul in sat barca cu oglinda din aia...

stelian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de stelian » 08 Dec 2005, 17:29

Dl. Paul din Iasi a scris intr-un topic intitullat Giurgeni-Vadul Oii ceva despre locurile alea din aceeasi zona. Foarte frumos! Stie omul ce vorbeste!
Despre alte locuri din zona mai stie cineva?
Pe la Vladeni, dupa crap, a fost careva anul asta?
Pe vis-a-vis de Facaieni a dat careva in ultima vreme?

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 08 Dec 2005, 18:40

razvan m. scrie:In Delta, pe Sulina, CATAMARANUL era spaima celor cu barci mici. Face niste valuri incredibile.
Nu stiu daca circula asemenea dihanie pe-acolo, dar daca o vedeti pazea !
Cataramanul face niste valuri incredibile, mai ales cand merge contra curentului. Am vazut asta vara langa Sf Gheorghe cum a suit pe mal o ambarcatiune marisoara, un BM de vreo 7-8 metri lungime.
Cu lacrimi Bastus!

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 08 Dec 2005, 18:42

stelian scrie:ALIONTE...CONTINUARE
cu toate ca de la Topalu trebuie sa mearga in aval, fata de Ghindaresti, de unde trebuie sa mearga in amonte.
Pai de fapt e tot aia, ca trebuie sa se si intoarca, nu? :)

Oricum, eu tin sa-ti multumesc, ai dat super-informatii, sper sa-ti pot intoarce vreodata serviciul facut.
Cu lacrimi Bastus!

stelian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de stelian » 09 Dec 2005, 10:35

D-le, nu-i tot aia, pt ca:
1. In 90% din cazuri, te vei intoarce cu altii, care trec pe-acolo intamplator, tu ii strigi, ii chemi, te impaci cu ei, etc...
2. Drept urmare, nu-i tot aia sa urce cu barca plina cu tine si tovarasii tai plus cutiile voastre cu mosmoande si maimute, in loc sa coboare pe curent fara ca, macar, sa vasleasca
3. unde mai pui ca, desi gura canalului este doar la 35% de Topalu si la 65% de Ghindaresti, cam 70-80% din barcile care trec pe-acolo sunt din Ghindaresti. Ghindarestiul fiind sat de lipoveni, sunt multe barci, si, oricum, e sat mai mare. In Topalu nu prea mai sunt asa multe barci, si nici pescari...

Daca vetio ajunge pe acolo, veti avea mica dilema cu braconierii detestati atata de voi. Veti merge cu ei in barca, mai ales ca, daca tot urca pe acolo o sa dea si o toana-doua? Sau ii veti lua la rost, urmand sa nu fiti de acord sa va suiti in barca lor plina de thailandeze, atat barca precum si setcile obiecte materiale ale infractiunii de braconaj, prev. si ped. etc, etc, cu atat mai mult cu cat si detinerea de asa ceva e tot infractiune, etc, etc, etc, devenind tainuitori sau, chiar complici, etc, etc, etc... Daca trece paza de coasta, le veti indica voi in ce mal si-au infipt setcile, cum ii cheama si de unde sunt, etc, etc, etc...
Ori ma veti acuza pe mine ca ma complac prin captatio benevolente, intrucat ma intereseaza doar comfortul meu personal, etc, etc, etc...
SI MAI SCRIETI SI VOI VREO INFORMATIE, CEVA!

radu.i
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de radu.i » 09 Dec 2005, 11:03

Stelian, Rasova are cam 2km, nu are curent aproape deloc- doar cand merge statia de pompare-, eu am dat doar dupa rapitor si am luat stiuca, avat si minune la inceputul verii un clean cam la 600g.
Nu am vazut salau sau poate nu am stiut unde sa dau.
Capatu dinspre Rasova( varsarea in Dunare) este plin de plase si nu recomand pescuitul acolo.

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 09 Dec 2005, 11:04

Eu ma refeream la faptul ca barcagiul care te duce la Alionte trebuie sa se si intoarca la el in sat. Deci, daca a coborat pe fluviu fara sa dea macar o vasla, la intoarcere va avea de vaslit contra curentului, in timp ce ala care te-a dus contra curentului la intoarcere n-are treaba. Poate n-am inteles eu bine, dar in conditiile astea mi se pare ca e in linii mari acelasi lucru, mai ales daca se transporta doar o persoana cu putine bagaje. Daca grupul e mare si mai are si tone de bagaje pentru 2 saptamani pe balta e cum spui tu, ca ala care merge la dus contra curentului are de tras nu gluma :).
Cu lacrimi Bastus!

Scrie răspuns