Alionte

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
stelian
utilizator constant
utilizator constant

Alionte

Mesaj de stelian » 05 Dec 2005, 15:12

N-am vrut sa par profesor sau ingamfat... Am spus ca cine vrea sa afle ceva, tre sa intrebe concis.
LOCUL se afla pe Insula Balta Ialomitei; este un canal dunarean, lung cam de 6-7 km, lat cam de 40 m, adancimea medie cam 3-4 m, depinde si de cotele Dunarii. exist si gropi, de 6-7 m. La varsare e apa mica, uneori cand Dunarea scade, gura de varsare se taie. Se adanceste cam dupa 400 m de la varsare in amonte, cand incepi sa ai padure pe ambele parti. Curge incet, poti sa dai si cu monturi de balta. Cand Dunarea e umflata si tulbure, pe canal e mai bine. Mai si agata. Padure pe ambele maluri, pana in apa. Ferit de vant si soare. Foarte multi tantari. Toate speciile de pesti, dar TREBUIE SA TE PRICEPI. De exemplu, mi-am petrecut ani pe-acolo si n-am vazut crap. Poate si pt. ca nu prea ma pricep, si nici nu ma intereseaza. Anul trecut am primit o lectie, si mi-am schimbat parerea. In rest, nu merita sa te duci acolo doar pt 48 ore. TREBUIE SA AI DE TOATE, INCLUSIV APA DE BAUT. Apa mai poti lua si de la canton de la gura de varsare (are fantana).
CUM AJUNGI: 1. Fara masina: Fetesti, de la autogara de langa gara se ia rata pana la Bordusani, unde cobori la bac si treci Borcea. Apoi iei un tractor-camion-caruta de ocazie pana spre malul Dunarii, pe partea diametral opusa a insulei pe care ai trecut cu bacul. Sau, pe jos-sunt in jur de 10-12 km si-i faci in 3 ceasuri sau mai mult. Se mai poate trece pe aceeasi varianta si cu masina, dar nu recomand nici la dusmani. Se mai poate merge pe aceeasi varianta (Fetesti-Bordusani), treci de Bordusani si cobori in Facaieni la magazinul Bobirac (fabrica de paine)-acolo e si bac. Avantajul e ca daca treci pe la Facaieni ai mai putin de traversat din insula, dar nu prea trec aia de la bac alte masini decat agricole. Si chiar nu trec. Riscul sa fii refuzat e 90%, chiar si cu spaga. Fara masina te trece, pe o bere.
2. Varianta recomandata: Bucuresti - Harsova, la iesire din Harsova e intersectie spre Tl sau Ct, o iei spre Ct, dupa 1-2 Km e indicator pe dreapta spre Ghindaresti. Acolo te descurci sa lasi masina intr-o curte, cobori la barci, si iei o barca, sa te treaca vis-a-vis, sau, daca ai banuti destui, sa te duca. Nu e nici unul care sa aiba motor. De la Ghindaresti pe apa pana la Alionte ai 6-7 Km, 2-3 ore de vaslit in amonte pe Dunare. Sau poti sa treci pe malul celalalt si sa mergi pe jos. Vreo 2 ceasuri. Riscul sa te ratacesti e 0, pt ca mergi pe dig, in amonte, cu Dunarea pe stanga. Treci de cantonul lui Gafon, si-l mai intrebi si pe el.
3. Buc-Cernavoda, din Cernavoda o iei spre Capidava, vergi pana la Topalu, unde iar lasi masina si-ti tocmesti barca, sa te duca si sa te aduca.
Nu recomand sa intri in insula cu masina, indiferent de vreme si de masina. Mai elegant sa-ti faci rost de barca.
Plecat din Buc, ajungi pe balta cam in 6 ore. Fara ingrijorare, totdeauna te vei descurca, pt ca toti sunt amabili si te ajuta, te indruma sau te duc.
PESTII sunt simpatici, mai putin circumspecti ca pe la baltile noastre. Recomand sa dai dupa salau, avat si stiuca, cu obleti vii. NEAPARAT SA AI O UNDITA PT OBLETE SI VIERMUSI. Uneori plec acolo pt 2 saptamani si-mi iau doar viermusi de 30 mii. OBLETELE SAU GUVIDELE SUNT MOMEALA NR.1. Am prins toate speciile de rapitor, indiferent de sezon.
Pt caras, platica, biban, etc, recomand pescuitul la gura de varsare. Acolo prinzi sacose intregi, numai ca n-ai ce face cu ei. Doar sa-i numeri sau sa le faci poze.
O farfurie de obleti prind cam in 20 min. Totdeauna am tigaia dupa mine si malai. Tigaia mea de baza.
Somotei de 1-2 kg, noaptea,...continui cand mai am timp

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 05 Dec 2005, 16:08

steliane, mie mi se pare, asa dupa logica, ca ar trebui sa existe un drum si de sub podul de la Fetesti, in stanga....parca ii spunea spre "Stelnica" - nus' ce-o fi Stelnica...io mergeam pe drumul ala (dig) vreo 12-14 km si gaseam niste locuri ok. Daca mai continuam vreo 5-6 km nu ajungeam la Alionte?
near the beer

MariusC
senior
senior

Mesaj de MariusC » 05 Dec 2005, 16:47

costica_fishing scrie:steliane, mie mi se pare, asa dupa logica, ca ar trebui sa existe un drum si de sub podul de la Fetesti,
Exista drum in insula atat pe malul Borcei cat si pe malul Dunarii, unde e Alionte. Problema e, asa cum spune si Stelian, ca risti sa nu ajungi, sau daca ajungi si se strica vremea, risti sa nu mai iesi. Eu am fost de cateva ori acolo, iarna la vanatoare, iar cuvantul de ordine era: "cand incepe ploaia, valea".

stelian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de stelian » 05 Dec 2005, 16:56

Exista si varianta de sub podul de la Fetesti. Am facut-o si pe aia o data. Nu e de luat in calcul. Total ai de mers peste 25 km, poate si 30, si n-are rost. Stelnica e prima comuna dinspre Fetesti spre Bordusani si Facaieni. In insula nu e nici un sat, doar ferme si cantoane. Eventual mergand pe dig, ajungi vis-a-vis de Stelnica. Stelnica e pe Borcea. Alionte e tocmei pe partea cealalta a insulei, pe Dunare. Aveti incredere, variantele de acces date de mine sunt cele mai bune.

vijelie
veteran
veteran

Mesaj de vijelie » 05 Dec 2005, 18:01

mda...eu intru mereu pe la bacul agricol de la facaieni :twisted: cand vin ma saluta lumea ca de ...CUNOASTE LA MINE :twisted: ...de crap ce sa zic am prins grupa inclusiv din greseala la jig.Are multa stiuca si caras demn de luat in seama.Eu dau 90%din barca.Are dreptate omul cand ploua la revedere in viteza daca nu vrei sa faci revelionul pe acolo. :lol:
prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!

sebi/7
veteran
veteran

Re: Alionte

Mesaj de sebi/7 » 05 Dec 2005, 18:46

stelian scrie:N-am vrut sa par profesor sau ingamfat... Am spus ca cine vrea sa afle ceva, tre sa intrebe concis.
LOCUL se afla pe Insula Balta Ialomitei; este un canal dunarean, lung cam de 6-7 km, lat cam de 40 m, adancimea medie cam 3-4 m, depinde si de cotele Dunarii. exist si gropi, de 6-7 m. La varsare e apa mica, uneori cand Dunarea scade, gura de varsare se taie. Se adanceste cam dupa 400 m de la varsare in amonte, cand incepi sa ai padure pe ambele parti. Curge incet, poti sa dai si cu monturi de balta. Cand Dunarea e umflata si tulbure, pe canal e mai bine. Mai si agata. Padure pe ambele maluri, pana in apa. Ferit de vant si soare. Foarte multi tantari. Toate speciile de pesti, dar TREBUIE SA TE PRICEPI. De exemplu, mi-am petrecut ani pe-acolo si n-am vazut crap. Poate si pt. ca nu prea ma pricep, si nici nu ma intereseaza. Anul trecut am primit o lectie, si mi-am schimbat parerea. In rest, nu merita sa te duci acolo doar pt 48 ore. TREBUIE SA AI DE TOATE, INCLUSIV APA DE BAUT. Apa mai poti lua si de la canton de la gura de varsare (are fantana).
CUM AJUNGI: 1. Fara masina: Fetesti, de la autogara de langa gara se ia rata pana la Bordusani, unde cobori la bac si treci Borcea. Apoi iei un tractor-camion-caruta de ocazie pana spre malul Dunarii, pe partea diametral opusa a insulei pe care ai trecut cu bacul. Sau, pe jos-sunt in jur de 10-12 km si-i faci in 3 ceasuri sau mai mult. Se mai poate trece pe aceeasi varianta si cu masina, dar nu recomand nici la dusmani. Se mai poate merge pe aceeasi varianta (Fetesti-Bordusani), treci de Bordusani si cobori in Facaieni la magazinul Bobirac (fabrica de paine)-acolo e si bac. Avantajul e ca daca treci pe la Facaieni ai mai putin de traversat din insula, dar nu prea trec aia de la bac alte masini decat agricole. Si chiar nu trec. Riscul sa fii refuzat e 90%, chiar si cu spaga. Fara masina te trece, pe o bere.
2. Varianta recomandata: Bucuresti - Harsova, la iesire din Harsova e intersectie spre Tl sau Ct, o iei spre Ct, dupa 1-2 Km e indicator pe dreapta spre Ghindaresti. Acolo te descurci sa lasi masina intr-o curte, cobori la barci, si iei o barca, sa te treaca vis-a-vis, sau, daca ai banuti destui, sa te duca. Nu e nici unul care sa aiba motor. De la Ghindaresti pe apa pana la Alionte ai 6-7 Km, 2-3 ore de vaslit in amonte pe Dunare. Sau poti sa treci pe malul celalalt si sa mergi pe jos. Vreo 2 ceasuri. Riscul sa te ratacesti e 0, pt ca mergi pe dig, in amonte, cu Dunarea pe stanga. Treci de cantonul lui Gafon, si-l mai intrebi si pe el.
3. Buc-Cernavoda, din Cernavoda o iei spre Capidava, vergi pana la Topalu, unde iar lasi masina si-ti tocmesti barca, sa te duca si sa te aduca.
Nu recomand sa intri in insula cu masina, indiferent de vreme si de masina. Mai elegant sa-ti faci rost de barca.
Plecat din Buc, ajungi pe balta cam in 6 ore. Fara ingrijorare, totdeauna te vei descurca, pt ca toti sunt amabili si te ajuta, te indruma sau te duc.
PESTII sunt simpatici, mai putin circumspecti ca pe la baltile noastre. Recomand sa dai dupa salau, avat si stiuca, cu obleti vii. NEAPARAT SA AI O UNDITA PT OBLETE SI VIERMUSI. Uneori plec acolo pt 2 saptamani si-mi iau doar viermusi de 30 mii. OBLETELE SAU GUVIDELE SUNT MOMEALA NR.1. Am prins toate speciile de rapitor, indiferent de sezon.
Pt caras, platica, biban, etc, recomand pescuitul la gura de varsare. Acolo prinzi sacose intregi, numai ca n-ai ce face cu ei. Doar sa-i numeri sau sa le faci poze.
O farfurie de obleti prind cam in 20 min. Totdeauna am tigaia dupa mine si malai. Tigaia mea de baza.
Somotei de 1-2 kg, noaptea,...continui cand mai am timp
Mama,mama-gagiu',esti tare!Atitea informatii despre o balta n-am vazut de mult pe-aici!

radu.i
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de radu.i » 06 Dec 2005, 08:48

Stelian, in perioada asta a anului se prinde, oare, ceva pe Alionte???
Eu vin la cernavoda destul de des si m-am cam saturat de " apa calda" si de statia de la seimeni???

stelian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de stelian » 06 Dec 2005, 13:03

se prinde marlita de cam 1 kg, si, saca ai noroc, si mai mare
la lingurite
trebuie sa intri mai sus pe canal. numai cu barca
si, cel mai important, trebuie sa ai cum sa intri in insula in perioada asta a anului.

radu.i
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de radu.i » 06 Dec 2005, 13:19

inca o intrebare, Stelian?
Cam cat de puternic este curentul pe Alionte?
eu am o ruseasca si motor electric, asta in cazul in care le pot cara pana acolo!!!!!!!! :shock:

stelian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de stelian » 06 Dec 2005, 15:14

pai, am scris deja ca nu este curent pe canal, decat fff slab
curge cum curge Dambovita in Buc, cam 5-6 m pe minut (vara, cand e la un nivel normal). evident, depinde si de cotele Dunarii.
dac ai din alea, ia o barca sa te treaca, si acolo te descurci
nus' ce vei face la intoarcere...cam complicat sa treci Dunarea cu ce ai tu...poate doar sa stai pana coboara alta barca, sa te treaca...iar pe vremea asta nu prea mai umbla barci...iarna nu-i ca vara...
mai cinstit astepti vremea frumoasa...

Scrie răspuns