Testare rezistenta la rupere a firelor - @home

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 22 Iun 2011, 12:27

Chief scrie: Te indrebam daca ti se rupe tot pe la nod si pe nodurile pe care le faci pe inele, de care or fi ele.
Simt ca nu mai am putere , cad si incep sa ma tavalesc pe jos :lol: :lol: :lol:

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 22 Iun 2011, 12:28

@Tavi - la asta trebe sa te iei si tu cu americanii... o sa vad daca gasesc materialul

@MuskMD - fruaur e in stare sa spuna orice :lol: :lol: :lol: :lol: El o si descoperit de unul singur, fara citeasca undeva, ca Pamantul se invarte in jurul axei sale si nu e plat.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 22 Iun 2011, 12:30

Petru B.GD.N scrie:
SF scrie: Deci iti reamintesc ca initiatoru topicului nu l-o deschis despre pescuitu salaului , era pur si simplu un topic despre fire si noduri si rezistente ! Pricepi ! Incearca :)
UNDE SCRIE FRATILOR INITIATORUL TOPICULUI DESPRE NODURI?
OMUL VREA SA STIE CUM POATE SA STABILEASCA REZISTENTA FIRULUI ACASA COMPARATIV CU CE SCRIE PE ROLA.
se ia 2-3m de fir ce trebuie testat .un capat se infasoara de cat mai multe ori ( fara nod)pe carligul unui cantar care sa cantareasca mai mult decat scrie pe rola .celalalt capat se infasoara de cat mai multe ori ( fara nod )de clanta usii ,creanga unui pom etc. se trage de cantar ( uitandu-ne pe scala lui ) pana se rupe firul .vedem unde era cursorul cantarului in momentul ruperii firului si ne dam seama daca tine mai mult decat scrie pe rola sau mai putin.
treaba asta n-o sa-l ajute cu nimic la pescuit pentru ca acolo o sa foloseasca NODURI . basca ca firul o sa fie si ud. :wink:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 22 Iun 2011, 12:30

Tavi scrie:scuze pentru off dar nu ma pot abtine:
Explicatia nu sta in picioare.
aceeasi mana e si pentru precizie si pentru forta. Stanga e mai neindemanatica si mai slaba (la dreptaci).
Si nu cred ca e nevoie de forta, sa fim seriosi. :D
In plus, ai nevoie de precizie si indemanare in manuitul lansetei nu in invartitul manivelei.
Corect ! Ii aceasi mana si pentru forta si pentru precizie !

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 22 Iun 2011, 12:35

aceeasi mana e si pentru precizie si pentru forta. Stanga e mai neindemanatica si mai slaba (la dreptaci).
In plus, ai nevoie de precizie si indemanare in manuitul lansetei nu in invartitul manivelei.
Normal ca-i aceasi mana , da no , io nu zic nimic ca dupa aia cica nu-i dau pace :)

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 22 Iun 2011, 12:38

Chief scrie:@Tavi - la asta trebe sa te iei si tu cu americanii... o sa vad daca gasesc materialul

@MuskMD - fruaur e in stare sa spuna orice :lol: :lol: :lol: :lol: El o si descoperit de unul singur, fara citeasca undeva, ca Pamantul se invarte in jurul axei sale si nu e plat.
una e sa obtii pe diferite canale cunostinte generale si alta e sa te dai destept scriind articole in reviste de specialitate cu aerul ca le-ai " inventat " tu

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 22 Iun 2011, 12:48

Daca citeai macar ceva, desi nu e foarte sigur sa detii aceasta abilitate, ai fi vazut ca atribui surselor ce e a lor, ca si in cazul respectiv. mai incearca Dumitre.

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 22 Iun 2011, 13:01

SF scrie:
Normal ca-i aceasi mana , da no , io nu zic nimic ca dupa aia cica nu-i dau pace :)
Asta era acum cativa ani si aia era explicatia lor. Nu gasesc articolul dar cand o voi face il voi pune aici. Nu am spus ca este si parerea mea sau ca sunt de acord. Eu pescuiesc numai cu scule de mana stanga si nu cred ca as putea pescui schimband mana. Pescuieste fiecare cum ii e mai comod. Tendintele sunt se pare, de a se produce chiar in numar mai mare mulinetele de baicasting cu recuperare pe mana stanga, tendinta generala fiind asta, mai ales la cei care folosesc concomitent si echipament de spinning. Asta spun unii tot pe-afara. Pe-aici nu spune nimeni nimic, numai mesteca. Daca sunteti in stare sa vorbiti si de hai sa-i spun "detaliul" asta 5 pagini, e jale. Nu stiu care-i mai nepescuit da... e cam naspa. Era o chestie mai mult de cultura generala poate, nu stiu daca asta chiar intereseaza pe cineva, dar in niciun caz nu e ca "nu stie nimeni de ce". Unii stiu de ce, nu stiu exact daca au dreptate, dar uite ca au o explicatie. Nu am spus nicidecum ca ar fi explicatia mea sau ca e corecta. Eu v-am spus ce am citit.

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 22 Iun 2011, 13:19

e f bine ca lumea mesteca , ( decit sa inghita nemestecat ca tine )

deci recunoasti ca : plagiezi fara permis ( brconier de articole ce esti ) si scrii bazaconii ca sa te dai interesant cu toate ca nici tu nu crezi in ele

apropos : daca tu nu stii , aia nu insemna ca nu stie nimeni " de ce "

bine ai venit i pescuit !

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 22 Iun 2011, 13:33

Chief scrie: @MuskMD - fruaur e in stare sa spuna orice :lol: :lol: :lol: :lol: El o si descoperit de unul singur, fara citeasca undeva, ca Pamantul se invarte in jurul axei sale si nu e plat.
merci dar nu tre sa imi raspunzi mie.
Intamplator io tin cu Dumitru :twisted:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Scrie răspuns