Testare rezistenta la rupere a firelor - @home
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Testare rezistenta la rupere a firelor - @home
Saluty.
Am cumparat destul de multe fire , si de cele mai multe ori am nimerit de proasta calitate , se poate testa cumva rezistenta la rupere , ceva dispozitiv home made care sa imi dea cat de cat o idee asupra greutatii pe care o suporta , ma gandesc ca socuri si alti factori externi ( pietre, sticle etc ) nu se pot testa ( nu acasa cel putin ).
Astept pareri, ideei.
merci.
papa.
Am cumparat destul de multe fire , si de cele mai multe ori am nimerit de proasta calitate , se poate testa cumva rezistenta la rupere , ceva dispozitiv home made care sa imi dea cat de cat o idee asupra greutatii pe care o suporta , ma gandesc ca socuri si alti factori externi ( pietre, sticle etc ) nu se pot testa ( nu acasa cel putin ).
Astept pareri, ideei.
merci.
papa.
Ca sa nu mai dai banii si a doua oara pe aceeasi prostie. Desi daca iei un fir de 8 livre si-l rupi cu un peste de 300 de grame cred ca a doua oara nu mai faci prostia de a cumpara aceeasi marca.
Ipoteza: ai doi tamburi echipati cu aceeasi marca de fir, aceeasi culoare. Stii ca unul dintre ele-i mai gros decat celalalt, dar ochiometric diferenta e insesizabila ...
Asta e singura utilitate pe care o pot rationa in momentul de fata, ca daca te apuci sa masori rezistente doar ca sa te afli in treaba ...
Ipoteza: ai doi tamburi echipati cu aceeasi marca de fir, aceeasi culoare. Stii ca unul dintre ele-i mai gros decat celalalt, dar ochiometric diferenta e insesizabila ...
Asta e singura utilitate pe care o pot rationa in momentul de fata, ca daca te apuci sa masori rezistente doar ca sa te afli in treaba ...
Hug me, I'm mentally unstable!

Se poate rupe si cu unul de 100 gradyopo scrie: Desi daca iei un fir de 8 livre si-l rupi cu un peste de 300 de grame cred ca a doua oara nu mai faci prostia de a cumpara aceeasi marca.
...

Ce vreti !? Sa scoateti cu un fir de 6 lbs... un copac din apa ?! Sau ce ?! Un peste chiar si cu doua cifre.... il puteti scoate din apa fara probleme.
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
Conteaza si ce noduri faci. Un fir care se rupe in dreptul nodului sufera de un nod prost ca alegere sau prost executat. Parerea mea. De aceea eram destul de socat la discutia cu sunline, pentru ca, nu ca nu-i cred pe baieti, dar eu am avut probleme serioase sa rup sunlineu PE. Am un amic, care, face niste noduri de rupe stren 60 lb. Am vazut cu ochii mei. Il forfeca el cumva, naiba stie. Mi-a zis ca-i de doua parale si sa leg rosiile cu el. pe acelasi fir, cu nod facut de mine, Shoco m-a miscat cu patul in care stateam, la Sacalaia. El si inca doi colegi de forum pot condirma. Am facut o parghie, si cand a tras, a scartait patul pe mozaic. Era dinala vechi, de armata. Patul. La a doua smulgere a pleznit firul prin mijloc. Deci atentie si la noduri.
@Colaps, fa in asa fel incat firele sa cedeze undeva in sectiune si atunci ai facut niste teste bune. Daca se rup pe la nod, schimba nodul si mai incearca. Vorbesc foarte serios, fara mistouri.
@Colaps, fa in asa fel incat firele sa cedeze undeva in sectiune si atunci ai facut niste teste bune. Daca se rup pe la nod, schimba nodul si mai incearca. Vorbesc foarte serios, fara mistouri.