Testare rezistenta la rupere a firelor - @home

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
colaps
senior
senior

Testare rezistenta la rupere a firelor - @home

Mesaj de colaps » 20 Iun 2011, 13:44

Saluty.

Am cumparat destul de multe fire , si de cele mai multe ori am nimerit de proasta calitate , se poate testa cumva rezistenta la rupere , ceva dispozitiv home made care sa imi dea cat de cat o idee asupra greutatii pe care o suporta , ma gandesc ca socuri si alti factori externi ( pietre, sticle etc ) nu se pot testa ( nu acasa cel putin ).

Astept pareri, ideei.

merci.

papa.

adyopo
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adyopo » 20 Iun 2011, 14:04

Imagine Iei un d-asta, restul cred ca iti imaginezi cum trebuie sa vina ... Daca mai ai nelamuriri intreaba
Hug me, I'm mentally unstable!
Imagine
Imagine

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 20 Iun 2011, 15:01

Daca-l duci acasa si-l testezi la ce te mai ajuta? Ca deja ai dat banii. :D
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 20 Iun 2011, 15:04

Tavi scrie:Daca-l duci acasa si-l testezi la ce te mai ajuta? Ca deja ai dat banii. :D
testezi ptr altii :oops:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

adyopo
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adyopo » 20 Iun 2011, 15:41

Ca sa nu mai dai banii si a doua oara pe aceeasi prostie. Desi daca iei un fir de 8 livre si-l rupi cu un peste de 300 de grame cred ca a doua oara nu mai faci prostia de a cumpara aceeasi marca.

Ipoteza: ai doi tamburi echipati cu aceeasi marca de fir, aceeasi culoare. Stii ca unul dintre ele-i mai gros decat celalalt, dar ochiometric diferenta e insesizabila ...
Asta e singura utilitate pe care o pot rationa in momentul de fata, ca daca te apuci sa masori rezistente doar ca sa te afli in treaba ...
Hug me, I'm mentally unstable!
Imagine
Imagine

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 20 Iun 2011, 15:48

adyopo scrie: Desi daca iei un fir de 8 livre si-l rupi cu un peste de 300 de grame cred ca a doua oara nu mai faci prostia de a cumpara aceeasi marca.

...
Se poate rupe si cu unul de 100 gr :wink: ... Daca esti tantalau si "intepi" de sare peste direct pe mal... si cu tamburul strans... e fix problema pescarului.... n-are firul nicio vina. La fel si cu rezistenta la nod..... multi se plang ca firul X nu tine la nod...dar nu-si pun intrebarea: ba!.. oare, eu leg corect firul ?!
Ce vreti !? Sa scoateti cu un fir de 6 lbs... un copac din apa ?! Sau ce ?! Un peste chiar si cu doua cifre.... il puteti scoate din apa fara probleme.
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 20 Iun 2011, 16:27

Conteaza si ce noduri faci. Un fir care se rupe in dreptul nodului sufera de un nod prost ca alegere sau prost executat. Parerea mea. De aceea eram destul de socat la discutia cu sunline, pentru ca, nu ca nu-i cred pe baieti, dar eu am avut probleme serioase sa rup sunlineu PE. Am un amic, care, face niste noduri de rupe stren 60 lb. Am vazut cu ochii mei. Il forfeca el cumva, naiba stie. Mi-a zis ca-i de doua parale si sa leg rosiile cu el. pe acelasi fir, cu nod facut de mine, Shoco m-a miscat cu patul in care stateam, la Sacalaia. El si inca doi colegi de forum pot condirma. Am facut o parghie, si cand a tras, a scartait patul pe mozaic. Era dinala vechi, de armata. Patul. La a doua smulgere a pleznit firul prin mijloc. Deci atentie si la noduri.

@Colaps, fa in asa fel incat firele sa cedeze undeva in sectiune si atunci ai facut niste teste bune. Daca se rup pe la nod, schimba nodul si mai incearca. Vorbesc foarte serios, fara mistouri.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

colaps
senior
senior

Mesaj de colaps » 20 Iun 2011, 16:32

merci de comenturi. urmeaza sa testez cateva fire de acasa sa vad pe unde se rup de data asta . poate e problema si cu nodurile ... testez si va spun .

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 20 Iun 2011, 16:36

Absolut corect...pana nu am schimbat nodul , ziceam si eu tot asa despre SUper PE(Sunline)...acum fac alt nod si luat firul dublu...total alta mancare de...

Depinde mult de fir si ce nod ii place...difera..de executie nu cred ca mai trebuie zis ceva.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 20 Iun 2011, 17:52

Daca tot veni vorba de noduri si de Sunline PE :D ce nod faceti intre PE si leader? ULK , Cristi va ascult :D Bagati...
Until next time....Tight Lines!

Scrie răspuns