Testare rezistenta la rupere a firelor - @home

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 20 Iun 2011, 17:57

Double Uni eu....
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 20 Iun 2011, 18:01

Daca vreau rezistenta si am timp bag FG knot (multumita lui SF care l-a recomandat).

Cand ma grabesc si la fire subtiri bag Albright.
Uni to uni foarte rar l-am folosit....
Imagine

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 20 Iun 2011, 18:30

eu prefer sa rup la nod decat la mijloc, parca e mai ieftin si mai fair play sa las un jig decat 50m de fir .

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 20 Iun 2011, 18:42

Pai tocmai ca nu rupi pe fir ci doar pe leader si tot timpul rupi la nodul de la jig... sau agrafa. Cu nodul asta pe textil de 30 lb am rupt cam orice leder de 30 lb... si tot timpul doar de la nodul de la agrafa. Am resusit sa rup chiar si Pike mono-ul de 30 lb... si tot timpul a pleznit la nodul de la agrafa (Improved clinch sau Palomar dupa caz) . Niciodata nu a pleznit la imbinarea textil-leader.
Imagine

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 20 Iun 2011, 18:42

@ANDRIPOPA Da,ai dreptate,dar nu poti sti unde se rupe ... Cel mai adesea se rupe la nod,acolo e punctul slab.. Daca se rupe la 15 m de nod (fara a fi ciupit),cred ca poate fi vorba de un fir slab calitativ...
Until next time....Tight Lines!

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 20 Iun 2011, 21:27

Albright , dar invers, incep din capatul loop-ului si fac 10 ture, PE-ul pus dublu..iese un nod mai voluminos,mai lunguiet, dar care alunca bine prin inele si tine foarte bine, daca e executat corect.

Incercati si poate va schimbati parerea despre PE...poate nu.. :wink:

Asa fac eu,o fi bine o fi rau :roll:
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 20 Iun 2011, 22:29

AdrianHD scrie:Daca tot veni vorba de noduri si de Sunline PE :D ce nod faceti intre PE si leader? ULK , Cristi va ascult :D Bagati...
Ca fix veni vorba, in urmatorul numar din SP ;). Albright sau Double Uni sau Uni to Uni. E bun si Seaguar, daca faci vreo 3 rotiri, e ok. Oricum nu am gasit o formula in care, in soc maxim, sa nu cedeze fluorou' fix la nod... este solutia cu vartejul cel mai mic de la maver, dat la 5 kile, dar e periculos pt inelul de varf si nu poti trage varnis sau stopper pe el. La leader eu spun ca nodul devine cel mai slab oricum. Daca cineva obtine un nod sa se rupa leaderul prin mijloc si nodul sa ramana, il vreau si eu. am facut sute, zeci din fiecare... box... si le-am facut de abia se rupeau, dar cand se rupeau, tot pe nod se rupeau. Dar cu frana o leaca mai lesne nu chiar blana (solu si zilionu au frana la 8.8 lb si leaderu de 12 lb e excelent), n-ar trebui sa fie probleme. ;) Va propun o montura texas de fitze, pentru apa calda, asta in SP. La noduri, asta face excelent AlbrightuSpecial, daca il poti si strange progresiv si udat bine, tine ok.

http://www.wonderhowto.com/how-to-make- ... on-423968/
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 20 Iun 2011, 22:38

andriipopa75 scrie:eu prefer sa rup la nod decat la mijloc, parca e mai ieftin si mai fair play sa las un jig decat 50m de fir .
De acor Andri, dar faptul ca nu se rupe la nod e o dovada ca ajungi la maximul firului. Daca se rupe la nod poate insemna si ca beneficiezi numai de jumatea fortei firului. Oricum, capatul cu naluca, jigul, ce-o fi, e deobicei cel mai uzat si nu prea are voie sa se rupa de langa mulineta.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 20 Iun 2011, 23:08

Chief scrie:
AdrianHD scrie:Daca tot veni vorba de noduri si de Sunline PE :D ce nod faceti intre PE si leader? ULK , Cristi va ascult :D Bagati...
Ca fix veni vorba, in urmatorul numar din SP ;). Albright sau Double Uni sau Uni to Uni. E bun si Seaguar, daca faci vreo 3 rotiri, e ok. Oricum nu am gasit o formula in care, in soc maxim, sa nu cedeze fluorou' fix la nod... este solutia cu vartejul cel mai mic de la maver, dat la 5 kile, dar e periculos pt inelul de varf si nu poti trage varnis sau stopper pe el. La leader eu spun ca nodul devine cel mai slab oricum. Daca cineva obtine un nod sa se rupa leaderul prin mijloc si nodul sa ramana, il vreau si eu. am facut sute, zeci din fiecare... box... si le-am facut de abia se rupeau, dar cand se rupeau, tot pe nod se rupeau. Dar cu frana o leaca mai lesne nu chiar blana (solu si zilionu au frana la 8.8 lb si leaderu de 12 lb e excelent), n-ar trebui sa fie probleme. ;) Va propun o montura texas de fitze, pentru apa calda, asta in SP. La noduri, asta face excelent AlbrightuSpecial, daca il poti si strange progresiv si udat bine, tine ok.

http://www.wonderhowto.com/how-to-make- ... on-423968/
tu aici scri en´ gro numai prostii
ca sa isi de-a lumea seama ca vorbesti din burta eu iti propun sa ne dezvalui motivul si logica numarului turelor la noduri, asta daca tot vorbesti despre ele ca si cum le stii

dar baga repede

ca daca stai sa te gindesti prea mult insemna ca nu stii si dai gugle

in loc de virtej se poate folosii inel de la muscari si tine dublu decit ce recomanzi tu plus ca e mai mic

cit despre frina si setaj esti complect pe linga
spune drept , ai masurat vreo data cite kgf are cea mai crincena impotrivire pe care o faci tu in situatii de pescuit din lanseta ?

5 kgf ?

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 20 Iun 2011, 23:11

Chief scrie:De acor Andri, dar faptul ca nu se rupe la nod e o dovada ca ajungi la maximul firului. Daca se rupe la nod poate insemna si ca beneficiezi numai de jumatea fortei firului. Oricum, capatul cu naluca, jigul, ce-o fi, e deobicei cel mai uzat si nu prea are voie sa se rupa de langa mulineta.
alte timpenii :lol:

Scrie răspuns