Testare rezistenta la rupere a firelor - @home

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
philiphito
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de philiphito » 23 Iun 2011, 13:09

Tavi scrie:
old_radu scrie:
, ci cu nod, indiferent de care.Daca chiar sunteti amatori de masuratori relevante in pescuit, nu pe forum , testati cu cantarul fire diferite legate cu acelasi nod si vedeti care fir e mai tare.
Sau acelasi fir cu diferite noduri si vedeti care nod e mai bun.
:
intrebare de "amator in masuratori relevante:-se poate ca un fir anume sa fie mai bun la un 5 turns grinner fata de altul,,iar daca schimbam nodul sa fie viceversa??
apropo de viceversa:
http://www.youtube.com/watch?v=2CJzQ_4sECM :wink:

colaps
senior
senior

Mesaj de colaps » 23 Iun 2011, 13:36

ute ca mai sunt si altii curiosi :

http://www.gamefishin.com/wa/features/linetest.htm

si acilea varianta te testare rezistenta la frecare de diverse obiecte in apa ( cred ) :) e cam sadica da` teoretic daca rezista la asa ceva .... e destul de bunicel nu ?

http://www.youtube.com/watch?v=K9mSMguMeMU

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 23 Iun 2011, 13:46

Deci PP-ul e tare de tot..... :D :D :D la abraziune
Until next time....Tight Lines!

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 23 Iun 2011, 15:37

interesant test dar irelevant

in pescuit sint si alte forte care rup firul nu doar abraziunea care o aplica in film

adica nu ajunge ca o freca ci trebe sa si traga cncomitent

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 23 Iun 2011, 15:55

AdrianHD scrie:Deci PP-ul e tare de tot..... :D :D :D la abraziune

Cind este vorba de pescuit pe Mures,cu woblere,agataturi,bolovani,n-as da power pro-ul pe nici un sunline,varivas sau alta marca...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 23 Iun 2011, 16:17

fruaur scrie:
interesant test dar irelevant

in pescuit sint si alte forte care rup firul nu doar abraziunea care o aplica in film

adica nu ajunge ca o freca ci trebe sa si traga cncomitent
Banuiesc ca si tipul care a facut testul ii aplica o arecare forta cand intindea firul,nu mare dar totusi...
semlecangheorghe scrie:
AdrianHD scrie:Deci PP-ul e tare de tot..... :D :D :D la abraziune

Cind este vorba de pescuit pe Mures,cu woblere,agataturi,bolovani,n-as da power pro-ul pe nici un sunline,varivas sau alta marca...
Chiar,a-ti probat PP-ul de cand l-a preluat Shimano? E diferenta intre asta de acum si cel de dinainea preluarii de catre Shimano?

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 23 Iun 2011, 16:35

AdrianHD scrie:Banuiesc ca si tipul care a facut testul ii aplica o arecare forta cand intindea firul,nu mare dar totusi...
pai da, dar cred ca esti de acord caci o oarecare forta ( ca abia il tine intins sa aibe ce freca ) nu e tot una cu o forta " la maxim " sau in socuri care cu siguranta vor da nastere la alfel de rezultate , rezultate care de fapt acum nu spun nimic

imagineazati un textil putin ciupit supus la un soc puternic , va rezista la peste 100 de frecari de alea ca in film ? eu zic ca nu , eu zic ca nu mai ai ce freca :lol:

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 24 Iun 2011, 06:58

adi, din pacate este !!! ...

ca si consumator feroce de PP, si care are ceva stock ( thank god!!!) din ala "care trebe" iti pot spune cu mana pe inima ca nu mai e acelasi fir ....

mai slab din toatae punctele de vedere, cu exceptia prezentarii vizuale ... adicatalea arata mai "inchegat" asa ... mai rotund ... dar in rest, :cry: :cry: :cry:

m-am trecut pe whiplash pt dimensiunile de scandal ( gen 50 de lbs) si la ce e pana in 20 de lbs mai am pt vreo 2-3 sezoane asa, si dupa aia , dumnezeu cu mila ....

iar cu testele de fire , va spun eu poimaine cum tine whiplashu de 50 de lbs :P :P :P

scala este 10 - 15 - 20 -25 okale interval deschis de mustati lungi si ochi mici :twisted: :P :twisted: :P :twisted:

va anunt de la cat incolo se rupe :P :twisted: :P :twisted:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 24 Iun 2011, 08:41

Acuma am pus o rola noua de power pro din asta "shimanozat"...Mi se pare oleaca mai matasos..In agataturi n-am remarcat sa fie mai slab ca vechiul power pro,dar cine stie,asta nou poate nu mai tine asa bine la uzura..Vom vedea..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 24 Iun 2011, 08:53

Stie careva unde se mai poate gasi PP "neshimanozat" :D ?

Scrie răspuns