Testare rezistenta la rupere a firelor - @home

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 25 Iun 2011, 16:20

:lol: :lol: :lol:

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 25 Iun 2011, 21:18

elias scrie:E pe draku :lol: Sa ma anunti cand o sa vina si ziua cand nu o sa ai nimik de zis referitor la pescuit. :lol:
Apai ce? Tu nu te lasasesi la un moment dat? Altii s-au rebotezat... Eu de ce nu mi-as tine fleanca? Oricum, s-a spus deja totul... :lol:
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 25 Iun 2011, 21:48

Musti scrie:
elias scrie:E pe draku :lol: Sa ma anunti cand o sa vina si ziua cand nu o sa ai nimik de zis referitor la pescuit. :lol:
Apai ce? Tu nu te lasasesi la un moment dat? Altii s-au rebotezat... Eu de ce nu mi-as tine fleanca? Oricum, s-a spus deja totul... :lol:
ba nu, mai vreau eu sa zic ceva

te dreq, a aparut si d'asta:
http://www.fishshop.ro/ViewProduct/Acce ... ei/?id=546

Gigi, vezi ca poluezi apa cu el
P.S.
tre sa imi fac un dulap nou pentru vaselini si uleiuri :twisted:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 26 Iun 2011, 09:36

lasa ba ca iti fac eu dulap, numai cumpara tu shiturile alea :lol:

Musti,
imi este dor de recenziile tale :wink:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 26 Iun 2011, 11:34

pikeman scrie:
Musti scrie:
ba nu, mai vreau eu sa zic ceva

te dreq, a aparut si d'asta:
http://www.fishshop.ro/ViewProduct/Acce ... ei/?id=546

Gigi, vezi ca poluezi apa cu el
P.S.
tre sa imi fac un dulap nou pentru vaselini si uleiuri :twisted:

Foloseste-l ,o sa fii uimit..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

colaps
senior
senior

Mesaj de colaps » 27 Iun 2011, 15:37

din pacate s-a verificat ideea ca firul se rupe la nod . am reusit sa agat musca intr-un plop din spatele meu ... tipetul e de 0.14 ceva fir de la jaxon , rezistenta de 5 kg. arata destul de bine , nu l-am testat acasa ci doar pe apa . problema a fost ca , legatura dintre leader si tipet a fost facuta prin loop to loop , cand am agatat musca , firul s-a rupt exact inantea nodului de la bulca tipetului . acu` ma incercat un double surgeon knot sa vedem daca tine mai bine . sper sa am timp saptamina asta sa testez in "laborator" firul sa vedem ce inseamna 5 kg rezistenta .

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 27 Iun 2011, 20:40

Fa legatura intre leader si tippet prin microring. E mai comod si oricum mai rezistenta decat bucla in bucla. Recomand tippet Stroft (ABR sau GTM)...
De rupt, toate se rup... :D
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 28 Iun 2011, 19:47

Musti scrie:.........
De rupt, toate se rup... :D
ai perfecta dreptate.
am probat zilele trecute peste 10 tipuri de monofilament.
incercam sa gasesc un monofilament pt pescuitul la feeder, ceva in jur de 0.20mm si sa tina cat de cat decent la nod in momentul aruncarii unui cos de 50-60gr.
absolut tot ce am incercat s-a rupt la nod si majoritatea s-au rupt extrem de usor (nepermis de usor as spune) pentru niste fire de calitate mediu spre superior ( de la 15lei in sus / rola).
nodul??
un nod simplu, o bucla si firul trecut de 2-3 ori prin ea dupa care strans si tras de capete - toate au cedat :(
singurul care a tinut cat de cat comparativ cu celelate a fost o chinezarie, Thunder, de 7lei / rola, in timp ce altele de 20-25lei sau facut de tot rahatul.
un singur fir nu am reusit sa il testez pana acuma, este vorba de ABR, deci...............Musti??!! :D

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 28 Iun 2011, 21:30

adiwolf ... tin minte ca era un fir tare misto de pe la Trabucco ... cred ca se numea ceva cu T-Force si era ceva cu argintiu pe rola ... care rezista tare bine la nod ... era incolor si imi placea tare mult, foloseam la clean atat 0,16 cat si 0,18 ...

incearca si poate o sa iti convina ...

edit :

asta era ...

http://www.polipescashop.com/monofili-m ... h-pro.html
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 28 Iun 2011, 21:35

da da, ala de 0,20 ii un fel de 0.23 :lol: si nu ii chiar incolor, e verzui, dar creca l-ai testat si p'asta, ii arhicunoscut, stiu io ceva monouri care sunt bune, incearca si Sensas(sper sa nu fi mintit) io am de clean, 0.14, mega rezistent , sau Stren

Scrie răspuns